Industriarbetarnas tidning

Unga lever farligt i bemanningsföretag

31 oktober, 2013

Skrivet av

ArbetsmiljöSextio procent av dem som råkar ut för skador och olycksfall i bemanningsbranschen är under 35 år. Orsaken är ofta brister i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Det visar en rapport från Arbetsmiljöverket.

Under ett par års tid har verket granskat 759 företag i bemanningsbranschen – 332 bemanningsföretag och 427 företag som anlitar dessa företag.

Inspektionen som gjorts har prioriterat de mest riskfyllda jobben/branscherna typ truck, lager, industri, verkstad, transport och åkerier.

Det vanligaste problemet var brister i det förebyggande skyddsarbetet. Det konstaterades  att ansvaret för detta ofta faller mellan stolarna, varken bemanningsföretagen eller det företag som köper in deras tjänster ser till att arbetsmiljöintroduktionen blir rätt.

Ofta hoppas informationen till de anställda över eller kortas ner.

– Introduktion är extra viktigt i behammningsbranschen, menar generaldirektör Mikael Sjöberg.

Den inhyrde är ny på arbetsplatsen vid varje nytt uppdrag och har därför ofta inga kunskaper om hur jobbet ska kunna utföras på ett säkert sätt.

– Men som inhyrd är det känsligt att visa att man inte kan eller förstår, säger Mikael Sjöberg.

Från Arbetsmiljöverkets sida konstateras att det finns kunskaper om arbetsmiljöfrågor i bemanningsföretagen, men inte i den del av företaget som jobbar med försäljningen av tjänsterna.

Bemanningsföretagen kan också vara rädda för att förlora ett uppdrag om de trycker på i skyddsfrågorna, visar inspektionen.

Anställda i bemanningsföretag har ökat konstant. 1994 hade branschen cirka 5 000 anställda. I fjol runt 60 000.

Antalet olycksfall är dubbelt så stort inom dessa sektor.

Här hittar du Arbetsmiljöverkets i rapport. 

 

 

 

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.