Industriarbetarnas tidning

Lättad IF Metallare fick behålla jobbet

27 november, 2014

Skrivet av

ArbetsrättDen arbetsskadade mannen sades upp från Plastal. Företaget ansåg att han inte tog rehabiliteringen på allvar. Men Arbetsdomstolen underkänner argumentet.

– Jag känner mig väldigt lättad och optimistisk, säger mannen som två år efter att han sades upp från sitt jobb, äntligen fått svart på vitt att det inte var rätt.

Han har varit anställd på Plastal i Göteborg, underleverantör till Volvo, i många år. År 2010 skadade han sin axel på jobbet, och i november 2012 blev han uppsagd. Plastal ansåg att han inte tog rehabiliteringen på allvar.

IF Metall ogiltigförklarade uppsägningen som nu har avgjorts i Arbetsdomstolen (AD), och mannen har jobbat kvar på arbetsplatsen med olika uppgifter under processens gång.

I domen från AD redogör företaget för hur man anser att rehabilitering och arbetsträning störts av att mannen haft hög frånvaro.  Anledningen till frånvaron har varit saker som vård av sjukt barn, sjukskrivning och föräldraledighet.

– Jag har begärt föräldraledighet och fått det godkänt av företaget. Jag har tagit vab men vad ska jag annars göra när mina barn blir sjuka? Sjukdomar kan man inte råda över, säger mannen.

Arbetsdomstolen håller med. Domstolen hittar inga belägg för att mannen inte tagit sin rehabilitering på allvar. Han har både deltagit i möten och följt åtgärdsplanen så gott han kunnat. Frånvaron kan inte läggas honom till last. Dessutom har rehabiliteringen varit framgångsrik, skriver domstolen, det bekräftas av ergonom och läkare.

– Principiellt är domen viktig, säger Ingemar Almteg, ombudsman på IF Metall.

– Kan man bli uppsagd bara av det skälet att arbetsgivaren menar att man inte medverkat till sin egen rehabilitering? Och om man är frånvarande under rehabiliteringen för att man är sjuk eller vårdar sjuka barn, kan man bli av med jobbet då? Nej, har domstolen sagt.

Uppsägningen ogiltigförklaras alltså, och företaget döms att betala 75 000 kronor i skadestånd till mannen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.