Industriarbetarnas tidning

”Välja glädjen” ger ingen förändring

22 januari, 2015

Skrivet av Jenny Wrangborg

Har du känt dig upprörd över tempot på jobbet på sistone? Strunta i att försöka tänka positivt och organisera din ilska i stället!

Tyvärr finns det inget jobb för dig här nästa säsong, du är negativ och sprider dålig stämning.”

Chefens ord slog mig i ansiktet som en knytnäve. Det som jag trodde var ett vanligt möte med avstämning inför våren visade sig vara chefens straff för de senaste månadernas fackliga aktivitet. Visst hade vi förstått att våra försök att få ut vår övertidsersättning, våra fackmöten och diskussioner på lastbryggan hade skrämt chefen men inte skulle väl företaget våga sparka fackombudet för att bli av med ”problemet”.

 

Ett par veckor tidigare hade en konsult under personaldagarna förklarat för oss att vi alltid ska tänka positivt. Om vi någon gång förlorade jobbet så skulle vi ”välja glädjen” och se det som en fantastisk möjlighet att göra någonting annat av våra liv.

Jag tänker tillbaka på den eftermiddagen när jag i dagarna läser om en brittisk studie gjord av forskare vid universitetet i Liverpool. För alla som någon gång varit fackligt aktiva är det inget revolutionerande de kommit fram till. De konstaterar nämligen att ”negativitet” på arbetsplatserna kan få positiva konsekvenser. 

Och jag sätter ”negativitet” inom citattecken för att det är ett så negativt ord. För vad är det för konstig syn på världen man har om man uppmanar folk att tänka positivt samtidigt som det under hela mänsklighetens historia varit det organiserade missnöjet som sett till att utveckla samhället. 

Hur skulle vår värld se ut i dag om Marx istället för ekonomisk vetenskap ägnat sig åt att skriva mindfulness-böcker? Eller om Angela Davis eller August Palm ”valt glädjen” i stället för att försöka förändra världen?

Vi kämpar inte i facket eftersom vi är ”negativa”. Vi gör det för att förbättra våra arbetsplatser, vår arbetsmiljö och samhället i stort. I dagens arbetsliv kan det till och med vara direkt livsfarligt med ett klimat där man uppmanas att alltid tänka positivt. Om vi inte vågar säga ifrån mot farlig arbetsmiljö eller ett tempo som gör oss sjuka så kommer vi få stå där sen med våra trasiga kroppar. Då kommer den positiva inställningen inte att hjälpa oss. Det är helt enkelt farligt att försöka må bra av en sjuk arbetsmiljö.

Så organisera era svordomar, praktisera ert missnöje och lyft näven ur fickan. Först när ilskan kanaliseras tillsammans med andra kan den göra riktig nytta. Och nästa gång chefen tycker att ni bara ser problem så påminn om att ni faktiskt också har lösningarna. Om hen bara inte var så negativ till förändring skulle vi snart ha ett bättre samhälle. 

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?