Industriarbetarnas tidning

Klockan 13.22, Kasthall Kinna:

5 oktober, 2015

Skrivet av

Isak Lundqvist fyller på garn till skyttlarna i vävmaskinen. I den anrika textilfabriken har vävmaskinerna olika namn. En fick heta Jesus för att den skulle frälsa och rädda tillverkningen. Två heter David och Goliat. En fjärde fick heta Herkules efter den starke romerske halvguden.

Men den maskin som betjänas av Isak Lundqvist heter rätt och slätt 251:an. Där vävs mattan till H&M:s butiker i Stockholm och Göteborg. Mattan har ett namn, den heter Rug Esther Girl och mäter sju och en halv kvadratmeter. ”Den tar väl några timmar att väva. Det blir mycket byten av skyttlar”, säger Isak Lundqvist.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.