Industriarbetarnas tidning

’’Glad att jag vågade säga ifrån’’

25 juni, 2013

Skrivet av Anna Sofia Dahl

Diskriminering35-åriga Florentina fick veta att hon var för gammal för jobbet på Adecco. Men hon gav inte upp. Nu blir fallet en rättssak.

Florentina blickar ut från  parkeringshusets tak. Det brinner i hennes gröna ögon. De retade upp fel person. Tidigare hade hon accepterat det mesta, men nu fick det vara nog.
För tio år sedan flyttade Florentina Ichert till Sverige från Rumänien. Hon lämnade familj och vännerna för kärleken. Ekonomiutbildningen som hon hade i bagaget fick läggas på hatthyllan. Ett år senare hade hon i stället läst in en teknisk gymnasieutbildning och fått fast jobb som montör på Volvo PV i Göteborg.
Efter varslet 2009 förändrades tillvaron. Hon stod utan jobb. Sökte allt som fanns att söka, men fick inte komma på en enda intervju. ”Vad är det för fel på mig? Är det fel på mitt cv?”, frågorna snurrade runt i huvudet.
Men så för drygt ett år sen såg hon annonsen: Adecco sökte 300 personer för inhopp på Volvo Lastvagnar. Hon hade både utbildning och erfarenhet.

Anställningsintervjun varade i en timme och efteråt hade en liten lättnad letat sig in i hennes bröst. Det hade gått bra. Väldigt bra till och med. De frågade ju om vilken storlek hon behöver på arbetskläder och vilket skift som hon skulle kunna jobba. Kvinnan i andra änden ”kunde inte lova någonting”, men sa ändå att det antagligen bara var formaliteter kvar.

Tre månader gick och augustis första vecka närmade sig sitt slut. Florentina hade fortfarande inte hört något, men tänkte att de nog snart hör av sig. En väninnas kompis, som var 21, hade också sökt jobbet. Florentina frågade om hon hört något och fick till svar att hon redan börjat arbeta.

Jag vill bara att Volvo och andra företag ska veta hur Adecco behandlar folk.

Florentina ringde till Adecco för att höra vad som hänt. ”Vi har valt att gå vidare med andra sökande”, sa rösten i andra änden. Varför ville den inte tala om. Men Florentina stod på sig och krävde att få veta anledningen. De lovade att återkomma och på eftermiddagen ringde telefonen. I andra änden fanns kvinnan från Adecco med ett besked. 35 år fyllda var Florentina för gammal. Gränsen gick vid 26.

Florentina fick en chock. Var hon för gammal för ett jobb? Hon som hade mer än 30 år kvar i arbetslivet. Tårarna brände bakom ögonlocken. Men hon var inte ledsen, hon var förbannad. Varför tog de reda på saker om hennes liv och pratade med hennes gamla chefer om de inte ville ha någon över 26 år?
Det var där, i hallen med telefonen i handen, som lågan i hennes ögon tändes.
Kontakten med IF Metall och ombudsmannen Anne-Li Rygren i Göteborg blev ett första steg i kampen. Med åtta års erfarenhet från Volvo i ryggen var Florentina kompetent nog och vitsorden från tidigare chefer var goda. Från fackets sida är saken självklar; Florentina har blivit diskriminerad på grund av sin ålder.

Facket stämde Adecco för brott mot diskrimineringslagen och yrkade på 200 000 kronor i diskrimineringsersättning. Men pengarna bryr sig Florentina inte om.
– Jag vill bara att Volvo och andra företag ska veta hur Adecco behandlar folk.
Den brandgula solen har försvunnit bakom hustaken. Florentina sitter i den stora soffan med en mönstrad kudde i knät. I rummet bredvid hörs hennes söners röster. Hon måste vara stark för deras skull.
– Men jag kan erkänna att det gör ont här inne.
Hon pekar på bröstet och suckar. Orken börjar tryta. Oron för framtiden är tung att bära. Jobbet på Volvo kommer hon inte att få. Men kanske kan det förändra något.
– Jag är glad att jag vågade säga ifrån. Adecco tänkte nog inte att jag skulle gå så långt. De flesta nöjer sig nog när de fått veta att de inte fick jobbet.

Du kanske också vill läsa…

Tvist om helglön – nu stäms bemanningsföretag

Anställda på bemanningsföretaget Adecco har gått miste om helgersättning, enligt IF Metall. Nu stämmer fackförbundet Adecco inför Arbetsdomstolen, AD. ”Ett pilotfall”, säger IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic.

”Metoo gav oss mod – och viktiga verktyg”

Kvar efter metoo finns något viktigare än debatten om rätten att skuldbelägga enskilda personer, skriver sex förtroendevalda i IF Metall.

”Vi förhandlar för att stärka tryggheten”

En stark industri kräver yrkesskickliga industriarbetare med uppdaterade kunskaper och trygga jobb, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

IF Metall: Vår utgångspunkt är 3 procent

Industriarbetsgivarna har svårt att se något utrymme för höjda löner i höstens avtalsrörelse, men facket utgår fortfarande från sitt bud på 3 procents löneökningar.

”Sjuk­försäkringen måste bli tryggare – nu!”

Alltför ofta möter jag medlemmar i IF Metall som är för sjuka för att kunna jobba. Ändå anser Försäkringskassan att de är för friska för att få sjukpenning. Så kan vi inte ha det, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Vägrade betala skadestånd – stäms i AD

Ett Skåneföretag vägrade betala skadestånd till IF Metall för avtalsbrott. Nu stämmer facket bolaget inför arbetsdomstolen, AD och kräver 200 000 kronor i skadestånd.

Han fixade 13 miljoner till arbets­kamraterna

Stålbolaget Ovako missade pensionsinbetalningar under flera år. Försäkringsexperten ”Lärs” detektivarbete lönade sig.

”Nu måste vi se till att kompetensutveckling också sker”

Trots att korttidsarbete används i stor omfattning sker nästan inga kompetensutvecklande insatser. Vi parter är överens om att det är viktigt – nu måste vi också se till att det blir verklighet, skriver avtalssekreterarna för Pappers, GS och IF Metall tillsammans med Industriarbetsgivarna.

Så kan las ändras – detta säger parterna

Nästa måndag presenterar regeringens utredare sina förslag på hur las kan förändras. SVT har tagit del av dem redan nu – och varken fack eller arbetsgivare är nöjda

”Vi arbetare vill inte få det som vi konstnärer har det”

Kan du uppge ett enda rimligt skäl att som anställd arbetare lämna din enda möjlighet att påverka ditt arbete, skriver ventilationsmontören och konstnären Jörgen Karlsson.

Arbetsrätt Striden om las

”Använd strejken mot försämringarna som föreslås”

Det finns ingen anledning att sätta sig vid ett förhandlingsbord där försämringar kommer att bli vägledande, skriver sex tidigare förtroendevalda inom IF Metall.

”Vi förhandlar för att stärka tryggheten”

En stark industri kräver yrkesskickliga industriarbetare med uppdaterade kunskaper och trygga jobb, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”Facklig självmordsstategi att förhandla las under fredsplikt”

Om vi inte åtminstone försöker använda fackets enda motmakt när grundläggande intressen hotas så kommer allt fler att ställa sig frågan varför de alls ska vara organiserade, skriver Volvoarbetaren och skribenten Lars Henriksson.

LO-förbunden eniga: Las-förhandlingarna återupptas

På ett extrainsatt representantskap på fredagen beslutades att förhandlingarna om las, lagen om anställningsskydd, ska fortsätta.

Pontus Georgsson

Pappers vill ha en ”tredje väg” i las-förhandlingarna

Pappers planerar att säga nej till fortsatta förhandlingar om anställningstryggheten. I stället föreslår förbundet en ”tredje väg” – att föra in frågan i avtalsrörelsen.

Industriarbetsgivarna: Vi ska inte förhandla utifrån politikernas förslag

Mer fokus på kompetens än turordning. Det hoppas Industriarbetsgivarnas förhandlingschef Per Widolf blir resultatet när parterna de närmaste månaderna ska förhandla om anställningsskyddet.

Öppnare förhandlingar ska lösa vårens LO-kaos

En rejäl omstart, mer insyn och inflytande och några röda linjer som inte får korsas – så hoppas LO läka ihop sprickan som uppstått under diskussionerna om arbetsrätten.

Kom två minuter för sent – fick inte jobba kvar på Textilia

Nebije kom några minuter för sent vid två tillfällen. Det räckte för att inte få ett nytt kontrakt på Textilia i Rimbo. Där är en tredjedel av arbetsstyrkan visstidsanställd – en otrygghet som tär.