Industriarbetarnas tidning

’’Glad att jag vågade säga ifrån’’

25 juni, 2013

Skrivet av Anna Sofia Dahl

Diskriminering35-åriga Florentina fick veta att hon var för gammal för jobbet på Adecco. Men hon gav inte upp. Nu blir fallet en rättssak.

Florentina blickar ut från  parkeringshusets tak. Det brinner i hennes gröna ögon. De retade upp fel person. Tidigare hade hon accepterat det mesta, men nu fick det vara nog.
För tio år sedan flyttade Florentina Ichert till Sverige från Rumänien. Hon lämnade familj och vännerna för kärleken. Ekonomiutbildningen som hon hade i bagaget fick läggas på hatthyllan. Ett år senare hade hon i stället läst in en teknisk gymnasieutbildning och fått fast jobb som montör på Volvo PV i Göteborg.
Efter varslet 2009 förändrades tillvaron. Hon stod utan jobb. Sökte allt som fanns att söka, men fick inte komma på en enda intervju. ”Vad är det för fel på mig? Är det fel på mitt cv?”, frågorna snurrade runt i huvudet.
Men så för drygt ett år sen såg hon annonsen: Adecco sökte 300 personer för inhopp på Volvo Lastvagnar. Hon hade både utbildning och erfarenhet.

Anställningsintervjun varade i en timme och efteråt hade en liten lättnad letat sig in i hennes bröst. Det hade gått bra. Väldigt bra till och med. De frågade ju om vilken storlek hon behöver på arbetskläder och vilket skift som hon skulle kunna jobba. Kvinnan i andra änden ”kunde inte lova någonting”, men sa ändå att det antagligen bara var formaliteter kvar.

Tre månader gick och augustis första vecka närmade sig sitt slut. Florentina hade fortfarande inte hört något, men tänkte att de nog snart hör av sig. En väninnas kompis, som var 21, hade också sökt jobbet. Florentina frågade om hon hört något och fick till svar att hon redan börjat arbeta.

Jag vill bara att Volvo och andra företag ska veta hur Adecco behandlar folk.

Florentina ringde till Adecco för att höra vad som hänt. ”Vi har valt att gå vidare med andra sökande”, sa rösten i andra änden. Varför ville den inte tala om. Men Florentina stod på sig och krävde att få veta anledningen. De lovade att återkomma och på eftermiddagen ringde telefonen. I andra änden fanns kvinnan från Adecco med ett besked. 35 år fyllda var Florentina för gammal. Gränsen gick vid 26.

Florentina fick en chock. Var hon för gammal för ett jobb? Hon som hade mer än 30 år kvar i arbetslivet. Tårarna brände bakom ögonlocken. Men hon var inte ledsen, hon var förbannad. Varför tog de reda på saker om hennes liv och pratade med hennes gamla chefer om de inte ville ha någon över 26 år?
Det var där, i hallen med telefonen i handen, som lågan i hennes ögon tändes.
Kontakten med IF Metall och ombudsmannen Anne-Li Rygren i Göteborg blev ett första steg i kampen. Med åtta års erfarenhet från Volvo i ryggen var Florentina kompetent nog och vitsorden från tidigare chefer var goda. Från fackets sida är saken självklar; Florentina har blivit diskriminerad på grund av sin ålder.

Facket stämde Adecco för brott mot diskrimineringslagen och yrkade på 200 000 kronor i diskrimineringsersättning. Men pengarna bryr sig Florentina inte om.
– Jag vill bara att Volvo och andra företag ska veta hur Adecco behandlar folk.
Den brandgula solen har försvunnit bakom hustaken. Florentina sitter i den stora soffan med en mönstrad kudde i knät. I rummet bredvid hörs hennes söners röster. Hon måste vara stark för deras skull.
– Men jag kan erkänna att det gör ont här inne.
Hon pekar på bröstet och suckar. Orken börjar tryta. Oron för framtiden är tung att bära. Jobbet på Volvo kommer hon inte att få. Men kanske kan det förändra något.
– Jag är glad att jag vågade säga ifrån. Adecco tänkte nog inte att jag skulle gå så långt. De flesta nöjer sig nog när de fått veta att de inte fick jobbet.

Du kanske också vill läsa…

Tvist om helglön – nu stäms bemanningsföretag

Tvist om helglön – nu stäms bemanningsföretag

Anställda på bemanningsföretaget Adecco har gått miste om helgersättning, enligt IF Metall. Nu stämmer fackförbundet Adecco inför Arbetsdomstolen, AD. ”Ett pilotfall”, säger IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic.

IF Metall stämmer företag som nekat facket vara med på möte

IF Metall stämmer företag som nekat facket vara med på möte

En IF Metallmedlem vägrades ta med ett fackligt ombud när cheferna kallade henne till möte. Nu stämmer förbundet bolaget Cytiva Sweden AB inför Arbetsdomstolen för föreningsrättskränkning.

Marie Nilsson omvald som förbundsordförande

Marie Nilsson omvald som förbundsordförande

Marie Nilsson och övriga förbundsledningen omvaldes på en extrakongress under torsdagen.

Teknikstrul och kritik när IF Metall håller digital kongress

Teknikstrul och kritik när IF Metall håller digital kongress

Trots att extrakongressen är begränsad och digital vill flera debattera tiden som gått.

Kongress utan framtidsfrågor

Kongress utan framtidsfrågor

Under torsdagen håller IF Metall digital kongress – utan de stora framtidsfrågorna. Och den hårt kritiserade uppgörelsen om anställningsskyddet får debatteras på annat sätt.

Årets debatt handlar om anställnings­tryggheten

Anställningstryggheten hör nog till årets hetaste debatt, både politiskt och bland parterna på arbetsmarknaden. Du som läser Dagens Arbete har sett de senaste turerna då IF Metall och Kommunal hängde på uppgörelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv och lyckades förhandla till sig förbättringar för sina medlemmar. Något som upprört flera andra LO-förbund, däribland GS och […]

Starka reaktioner när IF Metall gör upp om las

Starka reaktioner när IF Metall gör upp om las

Inom IF Metall väcker las-uppgörelsen ilska – men också oro att ilskan går över styr.

Förhandling eller kamp?

Förhandling eller kamp?

Två profilerade klubbordförande inom IF Metall möttes i en mejlväxling för att försöka förstå hur de kan se så olika på lasuppgörelsen.

Rätt av Kommunal och IF Metall

Rätt av Kommunal och IF Metall

Helle Klein: Centern och Liberalerna måste nu slänga Toijerutredningen i papperskorgen.

IF Metall i las-uppgörelse med PTK och Svenskt Näringsliv

IF Metall i las-uppgörelse med PTK och Svenskt Näringsliv

IF Metall och Kommunal ansluter sig till överenskommelsen om anställningsskydd och kompetensutveckling som PTK och Svensk Näringsliv kom överens om tidigare i höstas.

Döden på jobbet

Varje år dör runt 50 människor i olyckor på jobbet. Genom de anhöriga visar vi vilka de omkomna var. I snitt tar det tusen dagar innan åtal väcks. En lång väntan för de sörjande.

De kom inte hem från arbetet

Förra året omkom 46 personer i olyckor på jobbet. Här berättar anhöriga om människorna bakom statistiken.

Föräldrarna: Man vittrar sönder

Olle Andersson Larsson och Christina Andersson fick vänta ett och halvt år innan åtalet lades ner. Ingen ställs till svars för deras son Robins död.

Utdragen väntan för de anhöriga

Efter en dödsolycka tar det i snitt 1000 dagar innan åtal väcks, visar Dagens Arbetes genomgång. Sedan kan det dröja över ett år innan domen kommer.

Åklagaren: Förstår att det kan upplevas som lång tid

Dödsolyckor är svåra att utreda, säger Jörgen Lindberg, vice kammarchef och vice chefs­åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, Rema.

Osäkert anställda vågar sällan larma

Ryckigheten i det nya arbetslivet är en stor för­klaring till varför dödsolyckorna sker. Hur arbetet är organiserat, skriver Elinor Torp.

Kammaråklagaren: De här ärendena måste prioriteras upp

Varken polis eller politiker prioriterar dödsolyckor i arbetslivet. ”De långa utredningstiderna är oacceptabla”, säger Kammaråklagare Christer Forssman.

Ministern: Företag ska inte leka med människors liv

Straffa företag som försummar säkerheten, och ge skyddsombuden rätt förutsättningar. Så vill arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) förhindra att människor dör på jobbet.

Kamratstödet behövs – mer än någonsin

Facket måste bli det sammanhang där sorgen kan bearbetas, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.