Skäms inte för att själen är trasig

På arbetet måste vi kunna tala lika öppet om den psykiska ohälsan som att kroppen värker, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Vi behöver påminna oss om att de som hörs mest i sociala medier inte är flest”

Krönika, Alexandra Pascalidou. 

”Det ligger i branschens natur”

LO och IF Metall ser problem med att koncerner bollar arbetskraft mellan sina bemannings- och omställningsföretag. Anders Weihe, chefsjurist och förhandlingschef på Teknikföretagen, håller inte med.

Ett bemanningsföretag säger upp. Ett omställningsföretag i samma koncern sköter coachningen av den uppsagda. Sedan anställs han eller hon på bemanningsföretaget igen. En intern TSL-rapport beskriver så kallad koncernintern omställning som principiellt tveksam, och TSL:s styrelseledamöter från LO, Byggnads och IF Metall ser tydliga problem med upplägget. Men Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe, också ledamot av styrelsen, tycker inte att det finns några belägg för att misstänka tveksamheter, även om systemet möjligen kan behöva anpassas.

Anledningen till att så många bemanningsanställda som sägs upp hamnar i koncernens omställningsföretag – och sedan snabbt återanställs igen – bottnar i bemanningsbranschens särart, konstaterar han. Bemanningsföretag säger ofta upp sina anställda, och återanställer också många igen efter en kort tid. Så fungerar det eftersom företagen har en hög omsättning på uppdrag.

– Även i våra medlemsföretag förekommer att man har lägen där man tappar kunduppdrag och det uppstår en arbetsbristsituation, och så får man i bästa fall nya kunduppdrag och kan göra återanställningar. Men i bemanningsbranschen är det här någonting som ligger i verksamhetens natur.

– På det viset så avviker bemanningsbranschens förhållanden mot hur det fungerar i andra branscher. Därför tycker jag att resonemang om att det skulle vara någonting egendomligt, eller att man misstänkliggör det här, det tycker inte jag att det finns några belägg för. Det här är en avvikelse som beror på branschens förhållanden, och därför är det vettigt att man utreder närmare. Möjligen anpassar man TSL-systemet, eftersom det här är en avvikelse som man inte hade för ögonen när man träffade TSL-avtalet.

– Nu har jag inte följt debatten i detalj, men jag tycker att delvis kan man få intrycket av att det skulle vara fråga om fusk eller liknande, och det tycker inte jag att det finns belägg för.

Finns det ett problem med att så många går från bemanningsföretaget just till koncernens eget omställningsföretag?

– Det jag menar är inte något konstigt, utan en effekt av hur branschen fungerar. Även inom teknikföretagens område kan det här uppstå. Det vill säga man tappar en stor kund, får arbetsbrist, jobbar hårt och hittar en ny kund. Skillnaden om man tittar statistiskt är att det här är väldigt vanligt inom bemanningsbranschen, utan att det är något konstigt, men den fungerar annorlunda än vad våra medlemsföretag gör. Det tycker inte jag är något konstigt, och det kan motivera särregler.

Men kan det vara ett problem att de uppsagda så ofta går till koncernens eget omställningsföretag, man kan ju lika gärna gå till ett annat omställningsföretag som inte är så tätt kopplat till det egna bemanningsföretaget?

– Ja, men frågan är, och det måste vi diskutera nu, frågan är om det över huvud taget är problemet. Grundfrågan är ju att man kan tycka att om man har en oerhört hög grad av återanställningar, vilket egentligen är helt naturligt, så fordrar det särregler. För om man inte tror att det är fusk, och det tror inte jag, då spelar det egentligen ingen roll vem som tar omställningsuppdraget. Problemet, om man nu ska kalla det för problem, det är att det i många fall inte blir någon riktig omställningssituation. Man har inte gjort så mycket arbete i själva omställningsuppdraget, och det är där problemet ligger. Då spelar det egentligen ingen roll om uppdraget går till a eller b, utan då ska man diskutera hur man ska förhålla sig till en bransch där det, av naturliga skäl, sker så mycket återanställningar.

Skulle det kunna vara ett problem att människor kan misstänka fusk?

– Det kan man ju säga. Parterna i TSL-systemet är angelägna om att det inte uppstår misstankar om oegentligheter. Om det felaktigt uppstår misstankar skulle man kunna säga att ett sätt att hantera det, är att man är tydligare i sin kommunikation om att det inte är något konstigt. Om det felaktigt uppstår uppfattningar så är en modell att informera om hur det ligger till. Vad jag menar är, att om det uppstår ogrundade uppfattningar, så är kanske inte det riktiga alternativet, normalt sett i alla fall, att omedelbart ändra reglerna.

Men kan det inte vara svårt att bevisa att det här är ogrundade misstankar, en konstruktion som överhuvudtaget väcker frågor är problematisk?

– Visst är det ett problem, det gäller i alla sammanhang, att om det är svårt att redovisa exakt hur saker och ting ligger till så är det en svårighet, och sådana svårigheter är alltid ett problem.

– Det gäller alltid att vara noggrann och inte fatta beslut på lösa grunder. Sen gäller det att ställa sig frågan: vad är själva grunden för en viss sak, och inte hoppa på något tåg om att det är oegentligheter eller tveksamheter, om man inte har oerhört goda grunder för att det är så, och det tycker inte jag att man har i det här fallet. Därför tycker jag att det är alldeles utmärkt att man ska titta närmare på detta, och ha en dialog med företagen.

Läs mer:


at@da.se

Läs mer från Dagens Arbete:

Litterär pandemi för karantänsoffan

DA GILLARI tusentals år har pandemierna och farsoterna dragit genom litteraturen och lämnat lidande och död i sina spår – men även en stor portion kärlek och framtidstro. Dagens Arbete ger dig tipsen till karantänsoffan.

Rusning till att gå med i IF Metall

De två första dagarna i april fick IF Metall fler ansökningar om medlemskap än under hela januari.

”Vissa dagar kan jag inte ta mig upp ur sängen”

MÖTE MED”Diskbråck är nästan omöjligt att få igenom som arbetsskada.” Det var förutsättningen som juristen gav Kent Dahlin. 13 år senare fick de ändå rätt.

Coronakrisen

Ferbe om uppdraget som coronasamordnare: Många är fortfarande i chock

DA MÖTERRegeringens coronasamordnare Anders Ferbe tog fram förslaget på korttidsarbete redan före krisen. Aldrig anade han att en pandemi skulle skynda på införandet.

Stor rädsla för corona i skuggsamhället

PerspektivArbetsmiljöverket har stoppat all tillsyn. ”Vi åker inte ens ut på olyckor längre”, berättar en inspektör. Samtidigt fortsätter svartarbetet. Och människor i skuggsamhället är rädda, skriver Elinor Torp.

”Okej med korttidsarbete, bara lönetappet inte blir för stort”

EnkätMånga företag har infört korttidsarbete på grund av coronakrisen. DA frågade fyra industriarbetare: Är du beredd att gå ner i tid och inkomst för att säkra jobbet? 

ABB-facken till attack mot Wallenberg och Gardell

Facken på ABB tycker att beslutet att dela ut 18 miljarder till aktieägarna är provocerande. De varnar styrelsen ”för att dra ner företagets varumärke i smutsen genom att agera oetiskt.”

2

Staten ger företag bidrag även vid uppsägningar

Företag som säger upp personal har rätt att få statligt stöd enligt reglerna om korttidspermittering. Något som upprör IF Metall. ”Själva poängen är att företagen inte ska behöva säga upp”, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

1

Höjda utdelningar – trots krisen

PERSPEKTIVDA:s Harald Gatu minns den bistra krisvåren 2009 då aktieutdelningarna frös inne. I dag slirar börsföretagen på hur det blir.

2

Facket på Scania vill ha korttidsavtal på plats innan helgen

Ingen lösning om korttidsarbete på plats ännu, när Scania meddelar att de stänger ner i Sverige. ”Allt händer så fort och vi har inte alla svar”, säger IF Metall-klubbens ordförande i Södertälje, Michael Lyngsie.

”Nu är tid för solidaritet, inte höga aktie­utdelningar”

DEBATTDet är oerhört provocerande att företag tar del av ett krispaket finansierat av våra medlemmars skattepengar ena stunden för att sedan dela ut vinster till aktieägarna i nästa, skriver GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö.

1

Nu stänger stora delar av industri-Sverige

När fordonsjättar som Volvo Cars, Scania och AB Volvo stoppar produktionen berörs uppåt hundra tusen anställda runtom i landet. 

Korttidsavtal klart på Scania

IF Metalls medlemmar skickas hem från jobbet mellan 25 mars och 13 april, samtidigt som lönerna minskas med 7,5 procent.

GS sluter avtal om korttidsarbete

På onsdagen slöt GS ett central avtal om korttidsarbete med motparterna inom industrin. ”Vi betraktar det här som en tillfällig åtgärd”, säger GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin jobbar för att få fram material till vården

”Vi jobbar dygnet runt”, säger Kristina Bengtsson på ACE Protection, som gör andningsskydd.

Inför coronan är vi alla lika – men industriarbetare kan inte jobba hemifrån

PerspektivDA:s arbetsmiljöreporter Elinor Torp reflekterar över coronasmittan, och listar tre viktiga punkter om din arbetsmiljö i dessa tider.

IF Metall tecknar flera avtal om korttidsarbete

IF Metall har anpassat flera avtal för att regeringens nya förslag om korttidsarbete ska kunna tecknas. Och fler branscher ges nu möjlighet till korttidsarbete.

AB Volvo stänger fabriken i Tuve

Volvo Lastvagnar stänger fabriken i Tuve i Göteborg på måndag och 15 dagar framåt.

Så får du lättast fyr på brasan

DA testar: TändstålEn specialslipad knivrygg är bäst när elden tänds med tändstål. Metallbrickorna som följer med håller inte måttet, enligt de sjöscouter som testat.

Ångesten tog över Tommys liv

LEVA MED DIAGNOSMänniskor är olika, och det är bra, har Volvoarbetaren Tommy Jeansson alltid tyckt. Ändå tvekade han att berätta varför han hela livet känt sig annorlunda.

1

DA GRANSKAR VUXENUTBILDNINGEN

Elever på Lernia: oroliga att vi skadas

VUXENUTBILDNINGSlipdamm, thinnerångor, dålig skyddsutrustning och nästan ingen teori alls. Så beskriver Alicia och andra elever sina skoldagar på Lernias fordonsutbildning i Växjö. Nu befarar Alicia att hon har fått skador för livet.

Lernia: Vi ser över detta och åtgärdar bristen

Lernias rektor i Växjö hänvisar DA till kommunikationschefen Katarina Devell i Stockholm. Här är hennes svar på frågorna om brister på Lernias vuxenutbildning i Växjö.

Foto: David Lundmark

Ett småskaligt hantverk

ÖgonblicketKlockan är 09.47 på Karlskrona lampfabrik.

EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen. Foto: Ludovic Marin, AP

EU:s minimilön – ett hot mot svenska löner

DA reder utEU:s planer på att införa en lag om minimilön kan, i värsta fall, leda till kraftiga lönesänkningar i Sverige.

IF Metalls kongress skjuts fram

IF Metall skjuter upp sin kongress till sent i höst, beslutade förbundsstyrelsen på onsdagen.

Avtal 2020

Pontus Georgsson

Pappers: Slopa aktieutdelningarna

Företagen inom massa- och pappersindustrin bör avstå från aktieutdelningar. Det anser Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson som nu tecknat avtal om korttidsarbete med Industriarbetsgivarna.

Industrin skjuter upp avtalsrörelsen

Facken inom industrin och arbetsgivarna säger ja till att skjuta fram avtalsrörelsen. Även Pappers förlänger avtalet. ”Vi befinner oss mitt i en pandemi. Det är inte läge att bråka om löner och villkor”, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

LO och Svenskt Näringsliv: Förläng alla avtal

LO och Svenskt Näringsliv är överens. Nu uppmanar de alla fackförbund och arbetsgivarorganisationer att skjuta upp årets avtalsrörelse till hösten.

Opo vill skjuta upp löneförhandlingarna

På grund av det osäkra läget i och med Coronakrisen har Opartiska ordföranden bett parterna att skjuta upp förhandlingarna om avtalen fram till den 1 oktober.

”Tre öre mer i timmen. Annars strejkar vi”

Kollektivavtalets dagGideon Hazard kunde knappast förutse vilken historisk betydelse han skulle spela när han krävde tre öre mer i timmen.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.