Skugg­samhället är livsfarligtDen växande arbetslivskriminaliteten hotar både marknadsekonomin och människovärdet, skriver Helle Klein.

”Att fylla 50 – i vår tid är det lika gammalt som Bockstens­mannen”Carl-Einar Häckner om att ta emot sin ålder.

”Det ligger i branschens natur”

LO och IF Metall ser problem med att koncerner bollar arbetskraft mellan sina bemannings- och omställningsföretag. Anders Weihe, chefsjurist och förhandlingschef på Teknikföretagen, håller inte med.

Ett bemanningsföretag säger upp. Ett omställningsföretag i samma koncern sköter coachningen av den uppsagda. Sedan anställs han eller hon på bemanningsföretaget igen. En intern TSL-rapport beskriver så kallad koncernintern omställning som principiellt tveksam, och TSL:s styrelseledamöter från LO, Byggnads och IF Metall ser tydliga problem med upplägget. Men Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe, också ledamot av styrelsen, tycker inte att det finns några belägg för att misstänka tveksamheter, även om systemet möjligen kan behöva anpassas.

Anledningen till att så många bemanningsanställda som sägs upp hamnar i koncernens omställningsföretag – och sedan snabbt återanställs igen – bottnar i bemanningsbranschens särart, konstaterar han. Bemanningsföretag säger ofta upp sina anställda, och återanställer också många igen efter en kort tid. Så fungerar det eftersom företagen har en hög omsättning på uppdrag.

– Även i våra medlemsföretag förekommer att man har lägen där man tappar kunduppdrag och det uppstår en arbetsbristsituation, och så får man i bästa fall nya kunduppdrag och kan göra återanställningar. Men i bemanningsbranschen är det här någonting som ligger i verksamhetens natur.

– På det viset så avviker bemanningsbranschens förhållanden mot hur det fungerar i andra branscher. Därför tycker jag att resonemang om att det skulle vara någonting egendomligt, eller att man misstänkliggör det här, det tycker inte jag att det finns några belägg för. Det här är en avvikelse som beror på branschens förhållanden, och därför är det vettigt att man utreder närmare. Möjligen anpassar man TSL-systemet, eftersom det här är en avvikelse som man inte hade för ögonen när man träffade TSL-avtalet.

– Nu har jag inte följt debatten i detalj, men jag tycker att delvis kan man få intrycket av att det skulle vara fråga om fusk eller liknande, och det tycker inte jag att det finns belägg för.

Finns det ett problem med att så många går från bemanningsföretaget just till koncernens eget omställningsföretag?

– Det jag menar är inte något konstigt, utan en effekt av hur branschen fungerar. Även inom teknikföretagens område kan det här uppstå. Det vill säga man tappar en stor kund, får arbetsbrist, jobbar hårt och hittar en ny kund. Skillnaden om man tittar statistiskt är att det här är väldigt vanligt inom bemanningsbranschen, utan att det är något konstigt, men den fungerar annorlunda än vad våra medlemsföretag gör. Det tycker inte jag är något konstigt, och det kan motivera särregler.

Men kan det vara ett problem att de uppsagda så ofta går till koncernens eget omställningsföretag, man kan ju lika gärna gå till ett annat omställningsföretag som inte är så tätt kopplat till det egna bemanningsföretaget?

– Ja, men frågan är, och det måste vi diskutera nu, frågan är om det över huvud taget är problemet. Grundfrågan är ju att man kan tycka att om man har en oerhört hög grad av återanställningar, vilket egentligen är helt naturligt, så fordrar det särregler. För om man inte tror att det är fusk, och det tror inte jag, då spelar det egentligen ingen roll vem som tar omställningsuppdraget. Problemet, om man nu ska kalla det för problem, det är att det i många fall inte blir någon riktig omställningssituation. Man har inte gjort så mycket arbete i själva omställningsuppdraget, och det är där problemet ligger. Då spelar det egentligen ingen roll om uppdraget går till a eller b, utan då ska man diskutera hur man ska förhålla sig till en bransch där det, av naturliga skäl, sker så mycket återanställningar.

Skulle det kunna vara ett problem att människor kan misstänka fusk?

– Det kan man ju säga. Parterna i TSL-systemet är angelägna om att det inte uppstår misstankar om oegentligheter. Om det felaktigt uppstår misstankar skulle man kunna säga att ett sätt att hantera det, är att man är tydligare i sin kommunikation om att det inte är något konstigt. Om det felaktigt uppstår uppfattningar så är en modell att informera om hur det ligger till. Vad jag menar är, att om det uppstår ogrundade uppfattningar, så är kanske inte det riktiga alternativet, normalt sett i alla fall, att omedelbart ändra reglerna.

Men kan det inte vara svårt att bevisa att det här är ogrundade misstankar, en konstruktion som överhuvudtaget väcker frågor är problematisk?

– Visst är det ett problem, det gäller i alla sammanhang, att om det är svårt att redovisa exakt hur saker och ting ligger till så är det en svårighet, och sådana svårigheter är alltid ett problem.

– Det gäller alltid att vara noggrann och inte fatta beslut på lösa grunder. Sen gäller det att ställa sig frågan: vad är själva grunden för en viss sak, och inte hoppa på något tåg om att det är oegentligheter eller tveksamheter, om man inte har oerhört goda grunder för att det är så, och det tycker inte jag att man har i det här fallet. Därför tycker jag att det är alldeles utmärkt att man ska titta närmare på detta, och ha en dialog med företagen.


at@da.se

Läs mer från Dagens Arbete:

”Det är ungefär som att fiska”

PROFILENMikael Rönnvall hade aldrig kört motorsåg tidigare. Men för tre år sedan bestämde han sig för att testa motorsågskonst.

Avtal 2020

KI tror på oförändrad löneökning

Återhållsamma löneökningar kan hålla arbetslösheten nere, men gör det samtidigt svårt att nå inflationsmålet. I sin lönebildningsrapport spår Konjunkturinstitutet att vårens avtal landar på samma nivå som sist.

Marcus Bolin

Han är ny avtalsansvarig på Pappers

Ny ansvarigFyraprocentigt lönelyft. Plus bättre pensioner och mindre övertid. Pappers inledde årets avtalsrörelse med en rivstart – och en ny ansvarig, Marcus Bolin.

Från filmen om märket.

Striden om märket

VIDEO: MÄRKETIndustrins modell för lönesättning är under press. Dagens Arbete förklarar varför, och visar i en film vad märket är.

Vad är viktigast i avtalsrörelsen?

DA frågarVilka frågor är viktigast att ditt fackförbund driver i avtalsförhandlingarna? Vi frågade några industriarbetare vad de tycker. Nu vill vi även höra DIN åsikt!

2

Världsekonomin och klimatet påverkar avtalsrörelsen

PerspektivSnart börjar dragkampen om din nya lön. Förr varnade man att alltför höga löneökningar skulle sänka ekonomin. Nu kommer hotet från helt andra håll: Trumps tullar och klimatet, skriver Harald Gatu.

Ring of fire

ÖGONBLICKET  Klockan är 16.48 i den brandskadade skogen i Kårböle i Hälsingland.

Är det här verkligen liberal politik?

KRÖNIKAMan kan bli förbannad på S när de lägger fram en budget för rika män. Men ännu mer på de liberala partierna som kräver dessa kompromisser, skriver Per-Olof Sjöö, förbundsordförande för GS-facket.

1

Kvinnornas löner ökar för sakta

KRÖNIKALönerna i kvinno- och mansdominerade jobb måste värderas lika. Men det får inte innebära att vi ger avkall på våra krav mot att få större del av företagens vinster, skriver Pappers ordförande Pontus Georgsson.

Drogerna ska bort – inte människorna

KRÖNIKAVi måste hjälpas åt att få bort alkohol och droger från våra arbetsplatser – och se till att de som fastnat i missbruk får hjälp, skriver Marie Nilsson är förbundsordförande för IF Metall.

”Metoo-rörelsen gav skjuts åt föreskriften”

DA MÖTERUnder sina fem år på Arbetsmiljöverkets har Erna Zelmin-Ekenhem sett hur de psykosociala arbetsmiljöproblemen uppmärksammats allt mer.

DA GRANSKAR SKUGGSAMHÄLLET

Bortstädad: Mannen som försvann

BortstädadHan kom från Mongoliet, skadades allvarligt. Och försvann från landet. Han är bara en av många som mist eller nästan mist sitt liv i Sveriges nya laglösa arbetsliv.

Tidslinje: Så har skuggsamhället vuxit fram

TidslinjeEn rad politiska beslut har lett fram till ett laglöst arbetsliv där människor utnyttjas. Kontroller har slopats och det har lett till ökat fusk. Terrordådet på Drottninggatan blev en ögonöppnare.

Peder har full koll på papperen

BESKYDDARENHan har startat pappersbruk, jobbat för polisen och räddat mängder av saker till eftervärlden. Möt Peder Werner, papperskonservator.

Ovisst igen för Berg o Berg

Det senaste året har personalen på Berg o Berg först fått ett nedläggningsbesked, för att sedan räddas i sista stund. Nu ska företaget vräkas från lokalerna.

Delpension

Arbetsgivare missar betala in pensionspengar

Har du koll på att du får pengar till den nya delpensionen? Anställda kan förlora tusenlappar när arbetsgivare missar att betala in premien. Vi visar hur du kollar ditt pensionsbesked.

”Det är skönt att komma ifrån jobbet”

Sugen på att jobba mindre när du blir äldre? Möjligheten finns, men det är svårt för de flesta att få det att gå runt ekonomiskt. I stålindustrin, däremot, har man sparat extra till pensionen länge.

”Skulle gärna vara mer med barnbarnen”

På Svenska Fönster i Edsbyn är det inte ovanligt att gå ner i tid när pensionsåldern närmar sig. En riktig långhelg varannan vecka kan göra de sista yrkesåren lite lättare.

Läs allt om avtal 2020 här

Ladda ner senaste e-DA här!

Dagens Arbete finns som gratis e-tidning. Här finns också ett sökbart arkiv två år bakåt, du når lätt våra inlästa reportage och kan länka till spännande vidareläsning. Här kan du ladda ner appen.

2
Motorer i Volvo Cars fabrik i Skövde.

Skövdefacket försiktigt positivt till nya motorbolaget

Facket på Volvo Cars motorfabrik i Skövde är försiktigt positivt till Geelys planer på att lägga tillverkningen av förbränningsmotorer i ett eget bolag – ser möjligheter att växa. Men det finns en oro att man missar elektrifieringen.

Franska gruvarbetare demonstrerar

Franska gruvarbetare kan få skadestånd

I Frankrike kan de som har jobbat med farliga ämnen få skadestånd för att de är oroliga för att bli sjuka. 731 franska gruvarbetare har fått stöd för sina krav i Högsta Domstolen.

Giftig mark

Arbete pågår – då stoppas saneringen

MiljöskuldDe anställda på Ovako i östgötska Boxholm jobbar på giftig mark. En undersökning har varnat för risker med förorenat damm, men företaget gör en annan bedömning.

Här blev det övertid

ÖGONBLICKETKlockan är 12.50 på Metsä board i Husum. Ett lager till en växellåda har plötsligt pajat.

DA:s reporter kan få pris för bevakningen av Skuggsamhället

TidskriftsprisetElinor Torp kan bli Årets journalist. Hon nomineras för sitt envisa arbete med att belysa den underbevakade skuggvärlden på en bitvis helt laglös arbetsmarknad.

Robotiseringen av arbetslivet

Ibrahim Baylan talar på Industridagen

Näringsministern: Sverige kan slå världen med häpnad – om vi lyckas med omställningen

AutomatiseringÖverge inte människorna i den tekniska utvecklingen. Det vore förödande för vårt land, varnade näringsminister Ibrahim Baylan när han på måndagen talade inför Industridagen.

”Ser fram emot att Hitachi tar över”

VAD HÄNDE SEN?Lorenz Karlsson på ABB i Öjebyn hade tillsammans med Niclas Nilsson räddat fabriken från nedläggning. Men hur blev det efteråt?

Ta rygg på Kommunal – slopa bidraget till S

DEBATTArgumentet att Socialdemokraternas politik är den bästa för LO:s medlemmar faller platt. Vilken politik som är bäst för den ena och den andra är inte upp till någon kongress att besluta om, skriver industriarbetaren Marcus Raihle.

1

”Det är bara att lyssna på forskarna”

DA MÖTERStefan Ekdahl, operatör på Stora Enso i Fors, var en av initiativtagarna till att Pappers införde en miljöpolicy i somras. Och – han lever som han lär.

Gruppbild, prisutdelning

Höganäs får Industrins jämställdhetspris

Höganäs AB får priset för sitt ”strategiska och breda arbete” för jämställdhet. Fredrik Emilson, vd: ”Vi är ett inkluderande företag.”

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.