Pengarna både finns – och inte

Klart det är trevligt att få utdelning på en aktie. Men hur var det nu med att det inte finns pengar, alltså till löneökningarna, frågar sig Marcus Raihle.

”Bra med krafttag, men skydds­ombuden måste också få komma in på alla arbetsplatser”

Chefredaktör Helle Klein om arbetslivskriminaliteten.

”Vårt uppdrag bygger på att vi hittar vägen mot ett nytt arbete”

Vi ville gärna intervjua Lernias vd Helena Skåntorp om rundgången av arbetskraft mellan koncernens bemannings- och omställningsföretag, så kallad koncernintern omställning. Helena Skåntorp har varit väldigt upptagen de senaste dagarna, men kommenterar till slut våra frågor per e-post.

Vad är din syn på koncernintern omställning?

Valet av omställningsföretag sker alltid efter lokal förhandling mellan fack och arbetsgivare. Valet baserar sig på de båda parternas bedömning om vilket omställningsföretag som bäst svarar mot de behov individen har. Det är alltså inte möjligt för arbetsgivaren att ensidigt bestämma detta. Min uppfattning är att detta system säkerställer att valet av omställningsföretag alltid sker utifrån individens bästa.

Lernia har högst andel koncernintern omställning av de stora omställnings/bemanningskoncernerna. Varför är det så?

Den koncerninterna omställningen är endast en liten del av Lernias omställningsverksamhet över tid. Som tidigare nämnts sker en lokal förhandling mellan fack och företag inför valet av omställningsleverantör. Koncernintern omställning inom Lernia speglar framför allt förändringstakten och de stora svängningarna inom svensk industri under de senaste åren.

Det är vanligt att den koncerninterna omställningen slutar med att man går tillbaka till ett jobb på bemanningsföretaget. Hur ser du på det?

Beroende på den ovan beskrivna situationen med snabba och kraftiga svängningar i industrins behov av arbetskraft, så kan detta uppstå. Vårt uppdrag som omställningsleverantör innebär att med olika insatser matcha individen till ett nytt jobb och ibland är en väg tillbaka i arbete en återanställning hos tidigare arbetsgivare som ibland är ett bemanningsföretag. Det vanligaste är dock att Lernias koncerninterna omställning resulterar i ett jobb hos en ny arbetsgivare, snarare än att individen erbjuds en återanställning på bemanningsföretaget. Då individen väljer att gå tillbaka till ett jobb på bemanningsföretaget kan ett nytt behov ha uppstått på samma företag som tidigare, eller uppkommit på ett nytt företag som matchar individens kompetens, vilja och yrkesmål.

Lernias bemanningsverksamhet verkar framför allt inom den svenska exportindustrin, med en tyngdpunkt inom fordonsindustrin. Våra kunder har under ett antal år haft en ovanligt kort framförhållning i fråga om att planera behov av personalresurser och produktionsresurser. Vi har exempel på hur våra kunders behov varierat mellan 400 till noll, tillbaka till 400 för att sedan minska med 300 – allt under loppet av 1,5 år. Detta är branscher som fluktuerat starkt under den ekonomiska situation vi haft under de senaste åren, med många uppsägningar inom just de branscher där Lernia verkar.

Koncernintern omställning innebär att koncernen tjänar pengar på att bemanningsföretaget säger upp. Hur ser du på det?

Kostnaderna i samband med en uppsägning och uteblivna intäkter från uthyrningsverksamheten är betydligt högre än ersättningen för en omställning. Ur ett koncernperspektiv stämmer det inte att man på något sätt skulle tjäna på en uppsägning.

Koncernintern omställning som leder till återanställning innebär att bemanningsföretaget hjälper omställningsföretaget att förbättra statistiken för deltagare som omställts till nytt jobb, hur ser du på det?

Vårt uppdrag bygger på att vi hittar vägen mot ett nytt arbete för varje individ vi möter i omställning. Ett bemanningsföretags verksamhet bygger på förmågan att hela tiden vara exakt både i tid och i kompetensprofil i matchningen, och anställningar som bara sker för att förbättra statistiken i en omställningsverksamhet skulle vara ekonomiskt omöjliga.

Kritiker menar att koncernintern omställning leder till ett system som inte är anpassat efter individen, utan efter bemanningsföretagens behov. Vad tänker du om det?

Omställningsprogrammet är en individuellt utformad aktivitet och vårt uppdrag är att få människor i arbete. Det innebär att coachen och individen gemensamt kommer fram till den bästa vägen till ett nytt jobb. Ibland innebär det en återanställning hos samma arbetsgivare, ibland en ny arbetsgivare. Oavsett återanställning eller nyanställning så finns det bland dessa även bemanningsföretag, både Lernia och andra. Det är alltid individen som väljer sin arbetsgivare. Lernia erbjuder dessutom ett unikt trygghetsavtal där individen under en tid efter ny anställning, alltid kan komma tillbaka till Lernias omställningsverksamhet för ett kompletterande stöd om man skulle bli uppsagd av den nya arbetsgivaren. Allt detta är som sagt individuellt utformade lösningar med målet att få människor i arbete. Den höga andelen individer som Lernia hjälper till jobb visar också att vi är framgångsrika i vårt omställningsarbete.

Kritiker uttrycker också att bland andra Lernia som bemanningsföretag, använder omställningsförsäkringen till sin egen verksamhet. Kommentar?

Frågan är inte tydlig. Ett svar kan vara att det för Lernia är viktigt att våra bemanningsanställda har en hög grad av trygghet, och därför är det naturligtvis positivt att våra tillsvidareanställda medarbetare omfattas av TSL.

Ett annat svar är att målet för omställningsförsäkringen är att få människor i arbete, och framför allt inom branscher med snabb förändringstakt är bemanningsföretagen en både stor och viktig arbetsgivare, och av den anledningen en naturlig potentiell arbetsgivare i ett omställningsarbete.

Läs mer:


at@da.se

Läs mer från Dagens Arbete:

Läderindustrin i Bangladesh

Miljökata­strofen som flyttade

REPORTAGELädergarverierna i Bangladesh blev ökända för att ha förorenat en flod och en stadsdel. Staten tvingade dem att flytta från huvud­staden Dhaka. Nu förgiftas ytterligare en flod.

DA:s prover avslöjar gifter i vattnet

Reningsverket är för litet och gifter läcker ut i floden. Farligt avfall läggs på hög. Dagens Arbetes egna prover avslöjar en ny miljökatastrof. 

Han vill starta ett miljövänligt garveri

Mitt i miljökatastrofen finns en strimma av hopp. Tulin Hossain drömmer om att skapa världens miljö­vänligaste garveri i sin hemby, med maskiner från svenska Bölebyn.

Avtal 2020

Förhandlingar om försäkringar igång

LO kräver tjänstepension till fler och mindre krångel vid arbetsskador. Förhandlingarna om avtalsförsäkringarna ska vara på plats innan de vanliga avtalsförhandlingarna är klara.

Pengarna både finns – och inte

GÄSTKRÖNIKAKlart det är trevligt att få utdelning på en aktie. Men hur var det nu med att det inte finns pengar, alltså till löneökningarna, frågar sig Marcus Raihle.

1

Arbetsgivarnas lönebud: 1,4 procent

Avtal 2020Industrins arbetsgivare bjuder långt under fackens krav på 3 procent.

4

DA GRANSKAR SKUGGSAMHÄLLET

Samarbete mot brott i arbetslivet utreds

Regeringen har nu tillsatt en utredning mot brott och fusk på arbetsmarknaden.

Splittrad insats mot kriminella företagare

Da reder utKriminella har infiltrerat arbetsmarknaden. Pengar tvättas, seriösa företagare slås ut och människor utnyttjas. Två olika satsningar ska bekämpa brottsligheten. Men de samarbetar inte och sekretessregler försvårar arbetet.

1

Samordnade myndigheter tandlösa utan överrock

PerspektivLaglösheten är på allas läppar, men stuprören mellan myndigheter och problem med samordning försvårar arbetet mot arbetslivskriminaliteten, skriver DA:s Elinor Torp inför ett riksdagsseminarium på torsdagen.

”Bra med krafttag, men skydds­ombuden måste också få komma in på alla arbetsplatser”

LEDAREChefredaktör Helle Klein om arbetslivskriminaliteten.

”Myndigheternas samarbete ger resultat”

DEBATTEn utredare ska följa upp och komma med förslag på hur samarbetet mellan myndigheter kan utvecklas för att bekämpa arbetslivskriminaliteten, skriver arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Så har skuggsamhället vuxit fram

TidslinjeEn rad politiska beslut har lett fram till ett laglöst arbetsliv där människor utnyttjas. Kontroller har slopats och det har lett till ökat fusk. Terrordådet på Drottninggatan blev en ögonöppnare.

Packbanden bort!

ÖGONBLICKETKlockan är 14.59 på Katrinefors bruk i Mariestad.

Virtuell värld skyddar montörer

SÄKER TEKNIKVR-glasögon och smarta kläder ska förhindra att du blir skadad på jobbet.

Hur ska Volvo undvika att hamna vid sidan av?

PerspektivKinesiska Geely kan slå ihop sina bägge biltillverkare Volvo Cars och Geely Automotive till ett gemensamt bolag. Ännu ett tecken på att bilindustrin står inför sitt ”iPhone-ögonblick”, skriver DA:s Harald Gatu.

Tre tillbaka på jobbet efter gasolyckan

ARBETSPLATSOLYCKALivsfarligt svavelväte läckte ut på massafabriken i Olshammar. Huvudskyddsombudet Sonny Johansson får frågor från hela Sverige om olyckan.

Pappers hoppas på högre lönelyft än det finländska

Avtal 2020I måndags avslutades en cirka två veckor lång strejk på finländska pappersbruk.

Får jag hälsa på min pojkvän?

Fråga om jobbet | Ledighet”Jag har fått ett nytt jobb. Kan jag bli nekad att vara ledig för en inplanerad resa?” undrar en läsare. Jurist Henric Ask svarar.

Vilken blir din snabba kaffefavorit?

DA testarDet dyraste snabbkaffet är sämst. Det tycker tre skogsarbetare som provsmakat sju olika sorter i en liten koja i Hälsingland.

Tommy kör som en borstbindare

ProfilenSkogsarbetaren Tommy Halvardsson är på fritiden en av landets få borstbindare. Han berättar vad som krävs för att göra en ­borste. Och hur han hamnade här.

Petter Lindström

”Jag känner fortfarande hur solen värmer”

I tjugoårsåldern blev Petter Lindströms syn allt sämre och i dag är han helt blind. Han är IF Metall-ordförande på Samhall i Tierp och klarar det mesta – även om det finns saker som han saknar.

Knarket i industrin

Maries son dog – Victor kämpar för att hålla sig ren

LYSSNA PÅ DA  Victor fuskade sig genom drogtesterna flera gånger, och var nära att dö av en överdos. Maries son Pontus överlevde inte missbruket. Lyssna på de inlästa reportagen i vår granskning av knarket i industrin.

Striden om arbetsrätten

De startar budkavle för turordningsreglerna i Las

Hallå där, Jan-Olov Carlsson, IF Metalls klubbordförande på Volvo lastvagnar i Umeå, som varit med och dragit en igång en budkavle till försvar för turordningsreglerna i Las.

2

IF Metall släpper bok om industrins framtid

De vill sätta industrin i centrum av samhällsdebatten – samt inspirera och provocera.

Utredare: Förtydliga ”normalt förekommande arbete”

SjukförsäkringBegreppet normalt förekommande arbete har kritiserats för att vara vagt. Ändå kan det avgöra vem som får sjukpenning eller inte. Nu föreslås en lagändring som ska förtydliga begreppet.

1

Långt från centrum

BildreportageJens Olof Lasthein skildrar Europas geografiska utkanter.

DA:s fotograf belönas med kulturpris

UtmärkelseBild­journalisten Åke Ericson, som just nu jobbar på Dagens Arbete, får Eskilstuna-Kurirens kulturpris.

Här kommer ilskan över jobbet ut

Klagokören i LiverpoolI samlad trupp fick klago­kören i Liverpool sjunga om sådant de knappt vågade prata högt om på egen hand: sin jobbsituation och problemen på arbetsmarknaden.

DA-fotograf kan prisas på ”Årets Bild”

En av de nominerade till den prestigefyllda Årets Bild är Dagens Arbetes fotopraktikant Lina Larsson.

Pappersarbetare andades in livsfarlig gas

ArbetsplatsolyckaAspa bruk i Olshammar står still sedan gasläckan på söndagen. – Det är mycket som snurrar i huvudet på folk, säger Sonny Johansson, arbetsställets huvudskyddsombud.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.