Industriarbetarnas tidning

”Klart man är rädd att bli utbytt”

8 maj, 2014

Skrivet av Malin Timan

Inhyrning Osäkra, rädda och fler än någonsin. Bemanningsbranschen växer och fackliga företrädare tystnar. Kraven till IF Metalls kongress är tydliga: Bättre fackliga förutsättningar för inhyrd personal.

Tekniker M006, Lulzim noterar sitt signalement på den gulnande lappen och testar känslan på dieselpistolen en sista gång innan han lägger den åt sidan. 

Nu, efter tre månader, börjar han äntligen få in den rätta känslan. Känner sig hemma och nästan bekväm på jobbet. Ändå ursäktar han sig återigen till kollegan Johan att det tagit ett tag att lära sig alla arbetsuppgifter. 

Johan viftar bort det. Han och de andra arbetskamraterna är nöjda och tänker inte släppa iväg Lulzim i första taget. Orden gör Lulzim lugn, men samtidigt vet han att han när som helst kan vara borta igen. Ny på ett nytt företag, tvungen att ännu en gång bevisa för arbetskamrater och chefer att han duger. 

Lulzim är anställd genom Manpower sedan åtta år tillbaka. Som det ser ut nu har han ett tillsvidarekontrakt på serviceföretaget Wennström i Malmö, men han vet att det inte innebär en säkerhet. Är någon missnöjd måste han vara borta inom två veckor.  

Han har lärt sig att inte bli för hemmastadd och han har också lärt sig att inte göra för mycket väsen av sig. Den som anpassar sig bäst, lär sig snabbast och klagar minst är den som blir kvar.  

– Arbetsgivare gillar ”ja-sägare”, säger han, inte fackliga problematiska. 

Egentligen är han själv en av de där fackliga, problematiska nej-sägarna. Solidaritetstänket har alltid varit viktigt och de senaste fem åren har han engagerat sig mer än någonsin. Han har blivit vice ordförande i Manpowers IF Metallklubb och jobbar för att få fler att gå med. 

Ändå är det något som gör att han håller sig i kragen. Han är rädd för att inte bli omtyckt, rädd för att bli utbytt och rädd för att stå utan jobb om han skulle säga vad han tycker. 

– Jag vill gärna gå på utbildning, men många gånger vågar man inte. Vi sitter inte lika säkert som dom, dom fasta. Klart man är rädd att bli utbytt. 

Lulzim fortsätter till teststationen. Vrider på kranen och kopplar i pistolen. 38 liter. Den klarar trycket. Godkänd och redo att återvända till sin bensinstation. 

–Säger arbetsgivarna att vi ska hoppa så hoppar vi, på den nivån är det. Klart att det finns många saker som man skulle vilja förändra, men oftast är det inte värt det. 

Hur ska de göra så att vi blir trygga? Kan du inte fråga de ansvariga det? Så att vi kan vara sjuka, kvinnor kan vara gravida och vi kan gå på semester utan att vara rädda för att bli av med jobbet. 

Lulzim är långt ifrån ensam om att vara rädd för att säga ifrån. Till IF Metalls kongress har ett flertal motioner kommit in där kraven är tydliga. Avdelningar runt om i landet vill se tryggare anställningar för bemanningsanställda och bättre förutsättningar för att jobba fackligt som inhyrd.  

Tobias Järnström är också han inhyrd från Manpower. I dag plockar han komponenter ur en bensinpump. Någon har backat på den så illa att det är lika bra att flytta allt till ett nytt hölje. 

Tobias är 26 år och har varit bemanningsanställd sedan han tog studenten. Aldrig har han dock haft en tanke på att gå med i facket. Han har aldrig haft något behov av det. Han som är ung och rotlös ser inte hur facket skulle kunna hjälpa honom. 

Lulzim suckar åt resonemanget, men trots att han är vice ordförande i klubben blir argumenten svaga när han själv inte vågar stå upp för sin sak. Han vill ha ett slut på det här nu och få möjlighet att hjälpa till. 

– Hur ska de göra så att vi blir trygga? Kan du inte fråga de ansvariga det? Så att vi kan vara sjuka, kvinnor kan vara gravida och vi kan gå på semester utan att vara rädda för att bli av med jobbet. Hälsa från mig, jag vill verkligen veta. 

Motioner om inhyrning

  • Förbättra för de inhyrda. Flera avdelningar har skickat in motioner till kongressen som går ut på att förbättra det fackliga arbetet för bemanningsanställda.
  • Tillsätt en arbetsgrupp för att ta fram ett förslag hur fackligt arbete för bemanningsanställda kan ske, föreslår avdelningarna i Östra och Västra Skaraborg,  Norra Älvsborg,  Bohuslän-Dal,  Borås och Göteborg.
  • IF Metall ska jobba för att förbudet mot föreningsrättskränkning även ska gälla förhållandet mellan inhyrd personal och kundföretaget, anser avdelningarna i Norrbotten, Norra Västerbotten, Södra Västerbotten,  Mellersta Norrland och Stockholms län.  
  • Fyra Norrlandsavdelningar, Malmfälten, Norra Västerbotten, Södra Västerbotten och Höga Kusten vill underlätta för inhyrd personal att få facklig information på den arbetsplats de är på. 
  • Det ska vara möjligt för klubbar att företräda inhyrda som jobbar på arbetsplatsen, vill avdelningarna i Malmfälten, Södra Västerbotten,  Höga Kusten och Mellersta Norrland.

Gör det svårare att hyra in personal

Många motioner handlar också om att man vill begränsa möjligheten att hyra in personal. 

  • IF Metall ska driva frågan om att begränsa bemanningsföretagens utbredning på arbetsmarknaden, tycker avdelningarna i Malmfälten, Södra Västerbotten och Mellersta Norrland. 
  • Bemanningsföretag bör förbjudas, och IF Metall bör driva den frågan, anser avdelningarna i Malmfälten, Södra Västerbotten och och Höga kusten samt flera klubbar och enskilda medlemmar.
  • Andelen inhyrd personal hos en arbetsgivare ska begränsas i lag, tycker avdelningen i Borås och några enskilda medlemmar. 
  • Avdelningarna i Norrbotten, Södra Västerbotten, Mellersta Norrland samt i Bergslagen och Stockholm  vill på olika sätt att det ska skrivas in i kollektivavtalet att det ska krävas en lokal överenskommelse mellan klubb och arbetsgivare innan personal hyrs in. 
Så tycker förbundsstyrelsen
  • IF Metalls förbundsstyrelse tycker att det är viktigt att det inte utvecklas en separat arbetsmarknad med sämre villkor och vill reglera villkoren för bemanningsanställda, framför allt i kollektivavtalet. Att förbjuda bemanningsföretag tror man inte på, i stället vill man utveckla den fackliga styrkan för att ta tillvara de inhyrdas intressen.

Du kanske också vill läsa…

”Förståelsen för inhyrda är bättre i dag”

”Förståelsen för inhyrda är bättre i dag”

Facket skrek högt när Lilla Edets pappersbruk började med bemanning 2014. Nu har kritiken minskat – inhyrningen är låg, löneskillnaderna har jämnats ut.

Så lyftes stämningen på boklagret

Så lyftes stämningen på boklagret

Trakasserier, orättvisa arbetsledare, en känsla av att vara utbytbar – stämningen på Förlagssystem var usel. Efter ett omfattande förändringsarbete är situationen mycket bättre, en viktig orsak är minskad inhyrning.

Välkommen vid behov

Välkommen vid behov

Kökstillverkaren Nobia är en av vinnarna under högkonjunkturen. Något de anställda betalar för med otrygga visstidsanställningar.

Bemanningens baksida

Bemanningens baksida

Gillar du att arbeta i högt tempo under extrema förhållanden? Bemannings­företag söker dig som är stark och snabb. Dagens Arbete och Handelsnytt granskar en bransch med rädda unga som blir av med jobbet när de slits ut.

Chefen: Inhyrning bättre än övertid

Chefen: Inhyrning bättre än övertid

Inhyrning bättre än övertid

Här öppnar bruken för inhyrning

Här öppnar bruken för inhyrning

PappersBara var tionde arbetsplats på Pappers avtals­område anlitar bemanningsföretag. Men fler är på gång. Det ­visar en unik undersökning som Dagens Arbete gjort. Från förbud till fritt fram för inhyrning 1934 Lag om arbetsförmedling införs. Förbjudet att tjäna pengar på att förmedla jobb. 1993 Lag om privat arbetsförmedling och uthyrning av arbetskraft införs. 2000 LO tecknar avtal med […]

Starka känslor i Lilla Edet

Starka känslor i Lilla Edet

Jacob fixade en bra ­inkomst över sommaren på Lilla Edet. Men en sak retade omgivningen – det stod Manpower på hans svarta t-shirt.

Här öppnar bruken för inhyrning

Här öppnar bruken för inhyrning

”På vilket sätt är detta facklig solidaritet?”

”På vilket sätt är detta facklig solidaritet?”

Det är knappast solidariskt att sluta ett avtal med arbetsgivarna efter att man tillsammans med resten av LO-förbunden sagt nej, skriver Rickard Joelsson-Wallsby.

”Det handlar om facklig solidaritet”

”Det handlar om facklig solidaritet”

Sammantaget stärks faktiskt anställningstryggheten jämfört med i dag, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Sjuka Samhall

HR styr allt men slipper ta ansvaret

HR styr allt men slipper ta ansvaret

Dagens Arbetes Elinor Torp om en yrkesgrupp som bestämmer allt mer, utan att behöva stå till svars. Det visar sig inte minst i granskningen av Samhall.

Frågetecken kring Samhalls desinfektionsmedel

Frågetecken kring Samhalls desinfektionsmedel

I ett helt år har Samhall använt desinfektionsmedel som de anställda tillverkar själva. Om medlet inte hanteras rätt fungerar det inte. Richard Fredriksson, regionalt skyddsombud, kräver att Samhall plockar bort medlet.

Coronasmittade städade skola – ”en lek med människors liv”

Coronasmittade städade skola – ”en lek med människors liv”

Emilia städar på en skola i Mellansverige och blev nyligen sjuk i covid. Här berättar hon med egna ord.

Samhalls vittnen – fler röster från hela landet

Samhalls vittnen – fler röster från hela landet

”Det finns inget människovärde kvar överhuvudtaget.” Det skriver en av alla anställda på Samhall. Medarbetare och chefer från norr till söder hör av sig för att berätta om situationen på det statligt ägda företaget.

Hon vill skydda de oskyddade

Hon vill skydda de oskyddade

Maj-Len är allas Maj-Len, den Samhall­städarna vänder sig till när de inte orkar mer. Men ibland säger även hennes kropp ifrån.

Samhall struntar i smittan

Samhall struntar i smittan

Människor i riskgrupp städar äldreboenden, mataffärer och gym. Utan skydd. Lyssna på det inlästa reportaget om Samhalls städare, som glömdes bort i pandemin.

Samhall – från stiftelse till bemanningsbolag

Samhall – från stiftelse till bemanningsbolag

Samhall har förändrats mycket genom åren. Konflikten mellan uppgiften att erbjuda personer med funktionsnedsättning ett meningsfullt och utvecklande arbete och kraven på lönsamhet har präglat verksamheten under senare år.

Dagens Arbete granskar Samhall

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.