Industriarbetarnas tidning

När chefen skapar dålig stämning

6 maj, 2015

Skrivet av

Blotta tanken på chefen får ilskan att stiga i kroppen. En översittare som skäller, klagar och får alla att må dåligt. Ni är få på jobbet och ingen vågar säga emot. Hur får man stopp på otrevligheterna? Vi bad tre experter om råd.

SÅ SÄGER LAGEN
  • Arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön finns beskrivet i arbetsmiljölagen. I kapitel tre står det att allt som kan leda till ohälsa eller olycksfall ska ändras så att riskerna undanröjs.
  • Arbetsgivaren måste regelbundet undersöka arbetsförhållandena, bedöma risker samt se vilka åtgärder som ska sättas in. Det här ingår i det systematiska arbetsmiljöarbetet som beskrivs i föreskriften 2001:01.
  • Om det är en enskild person som utsätts för kränkande behandling och det till slut leder till att den säger upp sig, kan det vara ett brott mot lagen om anställningsskydd.

”Knasiga chefer går att förändra”

expert-jonas-mosskin-bJonas Mosskin, leg. psykolog och organisationskonsult.

”Ibland är en chef eller arbetsgivare oförbätterlig och då är det bästa tyvärr att söka sig bort. Men många gånger är knasiga chefer möjliga att förändra. Det är bra att snabbt försöka lösa situationer som präglas av dålig stämning och konflikter. Se upp med konsulter som använder metoder som går ut på att dölja eller undvika att göra något åt det som inte fungerar. Att gå till roten med problemet är det enda som hjälper. Det är viktigt att alla – chef som medarbetare – tar ansvar för att vara uppriktiga och tydliga med vad som inte fungerar och hur man tillsammans ska arbeta för att det ska bli bättre. Förlora inte hoppet!  ”

”Det kan sluta med böter”

expert-henric-BlueHenric Ask, arbetsrättsjurist LO-TCO Rättsskydd.

En chef som genom sitt beteende får alla att må dåligt kan vara ett arbetsmiljöproblem enligt lagen. Ansvaret för att arbetsmiljön är god vilar på arbetsgivaren. I ansvaret ingår att vidta alla åtgärder som är möjliga för att före- bygga ohälsa och olycksfall på jobbet. Tala om för arbetsgivaren att det finns problem, denne är skyldig att undersöka och åtgärda situationen. Om arbetsgivaren inte gör det trots att ett skyddsombud först begär
det och sedan skriver en särskild anmälan om det, kan Arbetsmiljöverket kontaktas. De kan begära åtgärder och besluta om vite (böter) om inget sker.

”Alla måste säga vad de tycker”

expert-michael-blueMikael Sinclair, leg. psykolog och psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi, Manpower Hälsopartner.

Vi kan märka att det finns chefsproblem på en arbetsplats när flera anställda kommer till oss och mår dåligt, men av sekretessskäl måste vi ha individens samtycke för att lämna information vidare till arbetsgivaren. En arbets-
miljökartläggning kan hjälpa oss att ta reda på mer om situationen. Vi erbjuder vanligen handledning och samtal, chefen kan ju själv befinna sig i en svår sits. Insatserna kan ske på både individ- och gruppnivå. Det är viktigt att alla talar om vad de tycker. Ska uppdraget lyckas måste arbetsgivaren också vara beredd att göra förändringar.

”Psykosociala frågor är en gråzon”

Foto: Rebecka Uhlin
Foto: Rebecka Uhlin

Mari Burmeister, regionalt skyddsombud för GS-facket i östra Småland:

”På mindre företag är det ofta svårt att få ett lokalt skyddsombud att ta upp frågan. Man vill inte stöta sig med chefen, för sen ska man fortsätta att jobba ihop. Det händer att man som regionalt skyddsombud blir kontaktad av medlemmar som tycker att man ska komma och ta tag i saker, eftersom man kan åka därifrån sen.
Blir jag kontaktad av en medlem berättar jag absolut ingenting för arbetsgivaren. Vårt mål är att hinna runt till alla företag varje år, så jag gör ofta besök utan att det ligger något särskilt bakom. Att ta upp problemet efter att jag har gjort en vanlig skyddsrond kan vara ett sätt. Men jag har ingen chans att göra något om ingen vittnar om hur det står till.

Om ni tillsammans vågar stå för att ni tycker att situationen är jobbig är det lättare för en utomstående att komma in och hjälpa. Ofta kan det räcka med ett lugnt samtal, många gånger kan det vara saker som egentligen inte är så stora, men som fått växa och bli allvarliga.

Psykosociala frågor är en väldig gråzon, det är svårt att ta på när det inte finns uppenbara bevis. En enkätundersökning kan göra det lättare att sätta fingret på problemet och uppmärksamma arbetsgivaren på vad som inte fungerar. Därifrån kan man göra en handlingsplan.”

Ställ frågor till DA:s experter!
Det kan handla om arbetsrätt, privatekonomi, försäkringar, hälsa eller psykologi.

Lennart Stéen svarar på frågor om försäkringar, juristen Henric Ask svarar på frågor om arbetsrätt, läkaren Ulf Nordlund svarar på frågor om hälsa, ekonomen Annika Creutzer svarar på frågor om privatekonomi och psykologen Jonas Mosskin svarar på frågor om psykologi.

Du kanske också vill läsa…

Kan jag slippa byta uppgifter?

Kan jag slippa byta uppgifter?

Jag vet att företaget har rätt att omplacera, men ska personalen behöva må dåligt? undrar en läsare. Jurist Henric Ask svarar.

När hatet blir för mycket

När hatet blir för mycket

Återigen brinner flyktingförläggningar, två människor huggs ihjäl på en skola. Ett krig långt borta påverkar alla svenskar. Dagens Arbete fick ett brev från en verkstadsarbetare: vad gör man när rasisthatet tar över på jobbet?

”Ta kroppens signaler på allvar”

”Ta kroppens signaler på allvar”

”Människan är inte en bil som bara kan servas och sedan rulla vidare som om inget hänt.” Psykologen Jonas Mosskin reagerar på berättelserna om stress som strömmat in till Dagens Arbete.

Kan jag få se övervakningsfilmen?

Kan jag få se övervakningsfilmen?

En läsare har varit med om en arbetsplatsolycka och undrar om hen har rätt att få ut inspelningen av olyckan från övervakningskameran.

Rebecca terroriserades av chefen

Rebecca terroriserades av chefen

Städarnas berättelser: Rebecca, Venezuela. ”’Jag sparkar skiten ur dig och skickar dig till helvetet’, sa min chef om vi protesterade.”

”Arbetsmiljön under all kritik”

”Arbetsmiljön under all kritik”

Skitsnack, ­trakasserier och kränkande sär­behandling. Den psyko­sociala arbetsmiljön på Finess Hygiene i Kisa är under all kritik, menar facket som nu kräver ändring.

Oro, tristess – och lättare att delta i viktiga möten

Oro, tristess – och lättare att delta i viktiga möten

Dagens Arbete hörde av sig till tre av dem vi mötte under pandemins början. Vad har påverkat mest under coronaåret?

Distriktschefen: Cheferna behöver ses på kontoret

Distriktschefen: Cheferna behöver ses på kontoret

Cheferna behöver vara på kontoret, och ute hos kund. Distriktschefen Henrik Lundberg är tydlig på den punkten. Men när smittan spreds på Samhall i Göteborg skickades tjänstemännen hem i väntan på provsvaren.

”Jag är en mycket gladare skit”

”Jag är en mycket gladare skit”

Plastarbetaren Tony Fridh i Mellerud slogs ut av stressen som skiftarbetare, och av sin egen ambition. I dag mår han mycket bättre.

Han vill få de tysta att prata

Han vill få de tysta att prata

Regionala skyddsombudet Dan Torkelsson är uppmärksam på problem som bubblar under ytan.

IF Metalls kongress

Tydligt att IF Metall vill ses som ett förbund i tiden

Tydligt att IF Metall vill ses som ett förbund i tiden

Grön omställning och kvinnors villkor är kärnfrågor som hade varit främmande på IF Metalls kongresser förr i tiden. DA:s Anna Julius ser tillbaka på fem dagars kongress – och 14 års bevakning av IF Metall.

Besluten att ha koll på från IF Metalls kongress

Besluten att ha koll på från IF Metalls kongress

Förbundsstyrelsen ska verka för högkostnadsskydd för tandvård, ett Samhall utan vinstintresse och stärkt avtalspension. Det var några av besluten på IF Metalls kongress.

”Många har fått föra fram sin talan”

”Många har fått föra fram sin talan”

Fem ombud sammanfattar sina intryck från IF Metalls kongress.

Bryter tabu kring förlossnings­skador – fick förbundsstyrelsen att ändra sig

Bryter tabu kring förlossnings­skador – fick förbundsstyrelsen att ändra sig

Tusentals kvinnor lider i tystnad av sina förlossningsskador på arbetsplatser runt om i Sverige. Susanna Svenssons starka berättelse fick förbundsstyrelsen att svänga. IF Metall tillsätter nu en arbetsgrupp för att belysa problematiken.

Vill få bort åldersgränser för avtalspension

Vill få bort åldersgränser för avtalspension

IF Metall ska jobba hårdare för att alla ska få avtalspension inbetald hela arbetslivet. ”Det är ruskigt viktigt”, säger Jonas Seppälä som var en av dem som gick upp och talade för motionerna.

Nya utmaningar för metall­facket i Kenya när industrin ställer om

Nya utmaningar för metall­facket i Kenya när industrin ställer om

Hallå där Rose Omamo, generalsekreterare för Amalgamated Union of Kenya Metal Workers (AUKMW), en av de internationella gästerna under IF Metalls kongress.

”Rå jargong sitter inte i väggarna, den sitter i människorna”

”Rå jargong sitter inte i väggarna, den sitter i människorna”

Pia Johansson från avdelning 13 Bergslagen fick hela kongressen att applådera när hon talade om sexism och trakasserier. Dessutom fick hon tillsammans med andra talare förbundsstyrelsen att ändra sig.

Attackerna på facken i Belarus fördöms av IF Metalls kongress

Attackerna på facken i Belarus fördöms av IF Metalls kongress

I skuggan av Rysslands anfallskrig mot Ukraina har förtrycket hårdnat i Belarus. IF Metalls kongress fördömer regimens attacker på oberoende fackförbund och arresteringar av fackliga ledare.

”Se er i spegeln – mångfalden saknas”

”Se er i spegeln – mångfalden saknas”

Ferenc Kovacs från valberedningen lämnade över en spegel till förbundsstyrelsen, och bad dem se om människor med utomeuropeisk bakgrund syntes i den.

”Vi måste skriva stadgar som håller över tid”

”Vi måste skriva stadgar som håller över tid”

Om man ska vara förtroendevald inom IF Metall måste man dela förbundets värderingar, beslutade kongressen. Men Hans Andersson, avdelning 4 Mitt i Norrland, var rädd att bestämmelsen kan utnyttjas på fel sätt.

”Vi är bara vanliga arbetare som vill ha högre lön”

”Vi är bara vanliga arbetare som vill ha högre lön”

På måndagsmorgonen reste IF Metall-medlemmen Andreas Köhler från Karlstad till Göteborg för att protestera mot industriavtalet och fackens lönebud.