Industriarbetarnas tidning

Möt fritidsfakiren Skrotiz

2 november, 2015

Skrivet av

CNC-operatören Skrotiz är fritidsfakir. Dagens Arbete har filmat honom när han visar trick med krokar, kedjor och en vanlig gaffel.

Jonny Skrotiz Widén vet vad han gör. Fakirbanan tog sin början på cirkusgymnasiet i Gävle. Eller egentligen ändå tidigare. Endast tre månader gammal kröp han fram till sin mammas varma locktång och brände sig svårt i handen. Ärren finns kvar än idag, 35 år senare.

– Jag känner egentligen ingen större smärta när jag gör mina grejer, säger Skrotiz.

Säkerheten är viktig. Han råder ingen att försöka med fakirkonster under inverkan av alkohol eller andra droger. Och det gäller att sterilisera nålar och krokar.

– En gång i början, på en turné, slarvade jag och fick flera infektioner i ansiktet där jag stuckit mig. Nu är jag mer noggrann.

Fakirkarriären består mest av uppträdanden på fester. Förr var det oftare. En gång fick han en timlön på 180 000 kronor för ett gig.

– Jag körde en minut och fick 3 000 kronor.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.