Industriarbetarnas tidning

”Passa på att utbilda de anställda”

29 april, 2020

Skrivet av

Utnyttja korttidspermitteringarna till att utbilda de anställda, manar förre Metallordföranden Göran Johnsson.
– Bättre det än att folk går hemma och bygger altaner.

Den djupa nedgången i ekonomin ger näringslivet en gyllene chans, tycker Göran Johnsson som är kritisk till hur korttidspermitteringarna används.

– Om det nu finns en massa ledig tid som staten till stor del betalar för: varför inte passa på att lära folk saker?

Vanligtvis finns det inte tid för kompetensutveckling när produktionen går för högvarv. Eller också, när tiderna är sämre, saknas pengar. Nu finns både tid och pengar, menar Göran Johnsson. Och staten har ett ansvar.

Nu finns ju tiden och jag tycker att staten – som står för merparten av permitteringspengarna – kraftigt skulle stimulera den här typen av aktiviteter.

– Det här är ju inte tid som man ska bygga altaner eller ha picknick på, egentligen. Det är ju tid som man har fått på grund av att det inte finns tillräckligt att göra.

– Jag kan ju förstå att budskapet inte är sådär oerhört populärt. Men nu finns ju massor av bra lärare, instruktörer och coacher som inte har några jobb. Samtidigt finns det mycket som behöver läras ut.

Utbildningen skulle kunna vara webb-baserad och lyfta de anställdas kunskaper i exempelvis matematik, engelska eller i något annat som är relevant för deras arbetsuppgifter. Men man behöver inte sitta på skolbänken hela den lediga tiden, säger Göran Johnsson.

– Säg att ett företag har permitterat till 60 procent. Det kanske inte hela den permitterade tiden man ska belägga med utbildning, utan kanske 20 procent. Nu finns ju tiden och jag tycker att staten – som står för merparten av permitteringspengarna – kraftigt skulle stimulera den här typen av aktiviteter. Framför allt i små och medelstora företag.

Utbildning stärker inte bara individens kompetens, enligt Göran Johnsson. Utbildningssatsningar kan sätta igång en bred diskussion om företagets verksamhet och som på sikt kan stärka konkurrenskraften.

– Man utlöser en process som skapar tillförsikt inför framtiden. Det kommer igång diskussioner om ”vad är det vi behöver nu när det kommer igång igen”? Vad är det som vårt företag behöver ta? Vilka steg måste jag som individ ta?

– Om alla går och tänker att det går åt helvete för företaget och bara väntar på att skeppet ska sjunka, då kan du vara ganska säker på att skeppet verkligen sjunker.

Göran Johnsson tycker att det är konstigt att det inte finns någon debatt om hur den lediga tiden används.

– Men det är väl så när man får ett hårt slag. Man är omtöcknad först. Och sedan börjar man att fundera.

Han har sagt vad han tycker både till IF Metall och till Tillväxtverket som administrerar pengarna till korttidspermitteringen.

Fick du något gensvar?

– Utbildningssatsningar är kanske inte det första man diskuterar, det inser jag också. Men när det har gått ett tag. Då borde en sådan här debatt komma igång.

Tror du att det är så populärt med utbildning om de permitterade kanske hellre vill snickra altaner?

– Det handlar om ledarskap, både från politiken, näringslivet och facket. Även om det inte är så populära åtgärder man föreslår så har man som ledare skyldighet att kommunicera det som behöver göras. Vissa åtgärder måste genomföras, även om de inte är populära.

För Göran Johnsson handlar det om att så fort som möjligt stärka företagen inför den dag uppgången kommer. De som kommer ”först upp ur startblocken skaffar sig en bra position”. Han gillar Carl Bennets förslag om en framtidsgrupp. De bägge har ju tidigare samarbetet kring industriella framtidsfrågor i den så kallade Johnsson-Bennet-gruppen.

– Men den här gången måste politiken vara med. Vi hade ju inte staten inblandad i vår grupp, bara fack, akademi och näringsliv.

”Krisen kräver en framtids­grupp”

Vad kan politiken göra då?

– Näringslivet, facken och vetenskapen sitter med de största kunskaperna om vilka hot och möjligheter som finns. Men politikerna är viktiga, de måste leverera förändringar av lagar och regelverk. Och sedan sitter de ju på vår gemensamma kassa, vilket också är viktigt.

– Hade jag satt ihop en sådan här kommission så hade jag tagit med ett antal statsråd, utan att de fördenskull hade fått en mer central roll än andra.

Skulle du vilja leda en sådan här framtidsgrupp?

– Om jag skulle få frågan så skulle jag nog i alla fall fundera. Men det finns de som är mera lämpade. Carl Bennet till exempel. Det finns även andra duktiga i näringslivet med hög integritet. Jag tror att man ska en tung representant för näringslivet i en sådan kommission. Sedan måste man balansera med någon företrädare för fackliga organisationer.

Göran Johnssons första tid som Metallordförande sammanföll med nittiotalskrisen då 200 000 industrijobb försvann på några år. ”En hemmagjord kris orsakad av en överhettad ekonomi, vi körde ju rakt i väggen”, säger han.

Finns det några lärdomar av nittiotalskrisen som är användbara idag?

– Att vidta åtgärder ganska tidigt.  Väntar man blir det etter värre. Att agera tidigt är helt avgörande. Går det hål i båten så måste man laga det så fort som möjligt. Annars blir det bara större. Till slut sjunker man.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

”Dags att planera för en omstart efter krisen”

”Dags att planera för en omstart efter krisen”

Akutstöden har varit nödvändiga, men vi måste vrida om så att insatserna framöver stöttar snabb återgång i arbete, skriver Klas Eklund, ordförande för omstartskommissionen.

”Följ med oss på kompetensutveckling”

”Följ med oss på kompetensutveckling”

Har verkligen företagsledningarna och bolagsstyrelserna rätt kompetens för att driva våra företag till framgång genom de föränderliga tiderna? Anders Olofsson på Caterpillar i Göteborg vill se fler samarbeten mellan parterna även efter krisen.

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

Staten bör kunna subventionera kompetenshöjande insatser i samband med korttidsarbete, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”Nu måste vi se till att kompetensutveckling också sker”

”Nu måste vi se till att kompetensutveckling också sker”

Trots att korttidsarbete används i stor omfattning sker nästan inga kompetensutvecklande insatser. Vi parter är överens om att det är viktigt – nu måste vi också se till att det blir verklighet, skriver avtalssekreterarna för Pappers, GS och IF Metall tillsammans med Industriarbetsgivarna.

”Vuxen­utbildningen kan rusta oss ur krisen”

”Vuxen­utbildningen kan rusta oss ur krisen”

Tillsammans måste vi både möta den akuta krisen och förbereda oss för vändningen med snabb omställning. Då är möjligheterna till utbildning otroligt viktiga, skriver Gunilla Svantorp och Tomas Kronståhl,  ledamöter (S) i riksdagens utbildningsutskott.

”Nu behövs en ny väg för ekonomin”

”Nu behövs en ny väg för ekonomin”

Här är ett antal frågor att hålla ögonen på, när samhället ska byggas upp efter coronakrisen, skriver tidigare finansministern Allan Larsson (S).

”Krisen kräver en framtids­grupp”

”Krisen kräver en framtids­grupp”

Industriledaren Carl Bennet tycker det är dags för näringslivet att överge kortsiktighet och utflyttning av produktion.

”Risk att arbetsgivaren får säga upp allt för fritt”

”Risk att arbetsgivaren får säga upp allt för fritt”

Nuvarande turordningsregler har brister, men det finns inga skäl för facken att gå med på åtgärder som försvagar arbetstagarna, skriver Carl Melin på den TCO-ägda tankesmedjan Futurion.

Allt mer ensamt när robotar ersätter arbetskamrater

Allt mer ensamt när robotar ersätter arbetskamrater

Färre arbetare och smartare maskiner. På SKF:s ”världsklass-fabrik” ersätts människan av förarlösa truckar och robotar. ”En tickande social bomb”, varnar forskare.

”Farligt om många förlorar på teknikutvecklingen”

”Farligt om många förlorar på teknikutvecklingen”

Samhället tar stora risker om många förlorar på den tekniska utvecklingen, varnar Oxfordekonomen Carl Benedikt Frey. Men Sverige står bättre rustat än andra länder, menar han. Förutsatt att vi satsar på bra omställningsavtal, utbildning och utbyggda kommunikationer.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.