Industriarbetarnas tidning

Stopp i valsen

13 oktober, 2020

Skrivet av

Ögonblicket Klockan är 15.40 på Holmen Strömsbruk.

Plötsligt far Erik Viklund upp ur sin stol och ut ur kontrollrummet, stannar beläggningsmaskinen och dyker ner på golvet. Skiftlaget har just ställt om maskinen och gått ner i bredd. Kartongen bestryks med polyester och sidorna kapas till rätt bredd. Remsorna på sidorna – eller ”remsen” som de säger – ska normalt fångas upp i var sitt rör. Men av någon anledning har den hoppat ur och börjat linda sig runt valsen. 

Det blir lite pilligt, den polyesterbestrykta kartongen är hård som glas. Men efter någon minut är valsen rensad och maskinen startas upp. Det gick bra, konstaterar Erik Viklund. Men hade han inte agerat direkt hade produkten kunnat ta skada. 
Foto: Åke Ericson

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.