Industriarbetarnas tidning

Oro för jobben när lokala företag byts ut

22 februari, 2022 - 08:42

Skrivet av

Villkor Kommer lönerna att dumpas? Oron är stor när Stora Enso ersätter lokala entreprenörer med snabbutbildade skogsmaskinförare från Rumänien.

”Det är många som tänker att ’jag behöver inte vara med för jag får ju ändå allt som står i kollektiv­avtalet’”, säger Rickard Backlund, ombudsman, GS-facket. Foto: Marie Edholm

Det är mörkt som det bara kan bli en snöfattig kväll i mitten av december. För att hitta till vägkrogen i Hällefors måste man veta att den ligger där, strax ovanför Svartälvens utlopp till sjön Torrvarpen. Utspridda bland borden sitter elva skogsmaskin­förare och lyssnar på Rickard Backlund, ombudsman från GS-facket.

– 120 års slitande för det här, säger han och viftar med skogsarbetarnas kollektiv­avtal.

Han låter blicken svepa över åhörarna innan han fortsätter:

– Och vi håller på att loosa det nu.

Att värva säsongsanställda plantörer från andra länder är svårt, men även svenska fastanställda maskinförare väljer att stå utanför facket.

– Det är många som tänker att ”jag behöver inte vara med för jag får ju ändå allt som står i kollektivavtalet”, säger Rickard Backlund.

Därför håller facket på att förlora greppet om skogen, menar han. För att två av tre väljer att inte gå med. Men också för att något nytt håller på att hända. Något som oroar GS-­facket väldigt mycket.

Vid ett av borden sitter fyra personer som redan vet vad det nya innebär. ­Ronny Gustavsson, Hans Jansson, ­Roger Karlsson och Johan Elovara jobbar för en entreprenör som i många år har haft avtal med Stora Enso om att avverka skog i Värmland. Men i höstas fick de och tre andra entreprenörer veta att kontrakten inte skulle förlängas.

En annan entreprenör i en helt annan del av landet har fått uppdragen, och har snabbutbildat 30 tidigare säsongsanställda rumäner till maskinförare. Det har fått GS-facket att anklaga Stora Enso och skogsbranschen för att bidra till lönedumpning och utarmning av ­lokalsamhället.

Facket befarar att mönstret från skogsvårdens plantering och röjning ska gå igen på avverkningssidan – att lokalanställd arbetskraft på bara några år ska ersättas med migrantarbetare.

– Det spelar ingen roll vilken etnicitet de har, säger maskinföraren Johan ­Elovara vid bordet på vägkrogen i Hällefors.

– Men det här är ett hån mot dem som har jobbat 20–30 år i skogen, fortsätter han.

Läs också

GS: Risk att villkor för maskinförare dumpas

Stora Enso bidrar till lönedumpning i skogen. Det menar GS-facket som anklagar skogsbolaget för att ha en ny affärsstrategi, där migrantarbetare ska ersätta svenska maskinförare.

De fyra är märkbart irriterade på vad de tycker är dubbelmoral från Stora ­Enso. Å ena sidan snack om kvalitetskrav och vikten av lokalkännedom och kompetens. Å andra sidan – det här.

– Det kommer att bli körskador, säger Ronny Gustavsson.

Tio veckors utbildning kan aldrig ge så mycket erfarenhet att alla beslut som fattas i förarhytten blir rätt, menar de.

– Under alla år som vi har jobbat så har vi fått massor med utbildning, säger Ronny Gustavsson.

– Vi ska kunna allt och vara ansvariga för allt, fyller Johan Elovara i.

De hyser inget agg mot de nya maskinförarna. Att gå från säsongsanställd skogsarbetare till fast anställd maskinförare är en jättechans, som troligen ger betydligt bättre betalt än något jobb de skulle kunna få i hemlandet Rumänien.

Och där ligger också orsaken till ­fackets oro över vad den här enskilda händelsen kan få för konsekvenser.

GS-fackets erfarenhet är att migrantarbetare jobbar under helt andra förutsättningar än lokalt anställd personal, och att de lever under ett ständigt hot om att skickas hem om de ställer krav. Enligt GS gör det att de varken vågar gå med i facket eller säga till om de får för lite lön eller jobbar för långa dagar.

Utan medlemmar tappar facket sin insyn. Villkoren för de utländska maskinförarna kommer att dumpas och de lokala entreprenörerna kommer att konkurreras ut, befarar GS.

Facket befarar att utländska förare kommer att acceptera villkor som är sämre än kollektivavtalet. Foto: Simon Rydén

Oron delas inte av arbetsgivarsidan. Rebecka Rödin, chef för drivning på Stora Enso Skog, svarar att de ställer samma krav på alla leverantörer att följa lagar och fackliga avtal. Detta följs också upp i Stora Ensos internrevision.

Entreprenören som har fått uppdragen i Värmland har arbetat för Stora Enso i flera år – dock inte med avverkning – med goda resultat. Stora Enso strävar efter att låta sina mest effektiva leverantörer att växa och därför erbjuds entreprenören ett utökat samarbete, svarar Rebecka Rödin.

Lena-Liisa Tengblad, vd för arbetsgivarorganisationen Gröna Arbetsgivare ser ingen risk med utländsk arbetskraft, och betonar att kollektivavtal självklart ska följas.

– Vi får bara hoppas att anställda ­vågar och kan säga ifrån om det är något som inte är korrekt.

GS menar ju att migrantarbetare sällan vågar berätta att något är fel?

– De har samma anställningsform och samma trygghet och regelverk som ­gäller för svensk arbetskraft. Så lika gärna som svensk arbetskraft kan reagera och säga ifrån om något inte är korrekt så hoppas jag att utländsk arbetskraft också gör det.

Fotnot: Migrantarbetare är en person som arbetar i en stat där han eller hon inte är medborgare.

Tar strid för kvalitetsmärkning och utbildning

GS anmäler Stora Enso för brott mot FSC-reglerna och backar från branschens samarbete kring kompetensfrågor.

GS-facket har anmält Stora Enso till skogsbranschens eget certifierings­system – FSC och PEFC. En produkt som är märkt med FSC eller PEFC ska komma från ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart skogsbruk.

I regelverket står bland annat att före­tag ska bidra till att bibehålla eller förbättra lokalsamhällens sociala och ekonomiska välstånd. Något som GS anser att Stora Enso inte gör när de ­byter ut lokala entreprenörer mot ett företag i en annan del av landet vars personal inte är bofast i Sverige.

GS har också dragit sig ur delar av samarbetet i Skogsbrukets yrkesnämnd (Syn). Enligt GS har branschen länge varit kritisk till kompetensnivån hos nyexaminerade skogsmaskinförare. Att ett stort skogsbolag väljer en affärsmodell som innebär tio veckors snabbutbildning av migrantarbetare väcker frågor om branschens seriositet, anser GS.

Därför ställer de sig inte bakom Syns nya ansökningar om statsbidrag för kompetensförsörjningsområdet.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

GS: Risk att villkor för maskinförare dumpas

GS: Risk att villkor för maskinförare dumpas

Stora Enso bidrar till lönedumpning i skogen. Det menar GS-facket som anklagar skogsbolaget för att ha en ny affärsstrategi, där migrantarbetare ska ersätta svenska maskinförare.

Stora Enso anmäls till FSC

Stora Enso anmäls till FSC

Nyutbildade utländska maskinförare ska ersätta lokala entreprenörer. Nu anmäls Stora Enso för brott mot FSC:s regelverk – för andra gången i år.

Prispress driver fusk med löner i skogen

Prispress driver fusk med löner i skogen

Skogsbolagens prispress tvingar entreprenörerna att fiffla med lönerna. Adam från Polen har aldrig blivit så lurad som när han kom till Sverige för att plantera träd.

Skogs­arbetare kräver 1,9 miljoner

Skogs­arbetare kräver 1,9 miljoner

Sju kamerunska skogsarbetare kräver sammanlagt 1,9 miljoner kronor i skadestånd från ägaren till bolaget Skogsnicke AB. Ärendet har pågått i flera år. Den här veckan läggs de sista orden i tingsrätten.

”Vi ska försöka nå en lösning”

”Vi ska försöka nå en lösning”

Efter Dagens Arbetes avslöjande konstaterar Sveaskogs vd att varken Sveaskog eller dess entreprenörer har skött försäkringsfrågan på ett ansvarsfullt sätt. Nu har företagen träffat skogsarbetarna och de anhöriga i Rumänien för att lösa problemet.

GS kritiserar fotbolls-VM

GS kritiserar fotbolls-VM

GS-facket riktar hård kritik mot FIFA med anledning av fotbolls-vm i Qatar.

”Populistiskt om arbetskraftsinvandringen”

”Populistiskt om arbetskraftsinvandringen”

Att koppla problemen med arbetskriminalitet till arbetskraftsinvandringen är både felaktigt och populistiskt, skriver Lena-Liisa Tengblad, vd för Gröna Arbetsgivare och Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten.

Arbetslivs­kriminalitet: Kollektivavtal ingen garanti för schysta villkor

Arbetslivs­kriminalitet: Kollektivavtal ingen garanti för schysta villkor

Till Syndikalisterna söker sig människor i hopp om att få ut löner som deras arbetsgivare struntat i att betala. Flera har försökt få hjälp av de LO-förbund som finns på arbetsplatsen, men utan resultat.

GS välkomnar tuffare krav för arbetstillstånd

GS välkomnar tuffare krav för arbetstillstånd

GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö är även positiv till att bara tillåta arbetskraftsinvandring i branscher med brist på arbetskraft.

Får inte arbetstillstånd på grund av kriget

Migrationsverket avslår ukrainska skogsarbetares ansökan om arbetstillstånd. Motivering: på grund av kriget finns en risk att de inte lämnar Sverige när säsongen är slut.

Avtal 2023

Irene Wennemo: Höjda chefslöner försvårar avtalsrörelsen

Irene Wennemo: Höjda chefslöner försvårar avtalsrörelsen

Om de allra högsta cheferna får kraftigt höjda ersättningar under avtalsrörelsen blir det svårare för parterna att komma överens, säger Medlingsinstitutets generaldirektör Irene Wennemo.

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Priserna stiger och ibland handlar det bara om att lönen ska räcka månaden ut. Kommer förhandlarna att ta hänsyn till det, undrar Dagens Arbetes reporter Anna Julius.

Att vara stötdämparen i systemet

Att vara stötdämparen i systemet

När inflationen ökar är det helt okej för hyresvärdar, butiker, restauranger och fan och hans moster att höja priserna. Då justerar de ju bara priserna för inflationen. Men så fort arbetarna vill ha löner därefter ropas det hejvilt om att det vore oansvarigt, skriver industriarbetaren Marcus Raihle.

Teknikföretagen kräver 2,0 procent

Teknikföretagen kräver 2,0 procent

Teknikföretagen vill se en löneökning på 2,0 procent. De föreslår ett engångsbelopp enligt tysk modell om 3000 kronor. De vill även öka företagens makt över arbetstiden.

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

När våra företrädare lämnar oss med svältlöner så måste vi ta saken i våra egna händer och protestera, som resten av världen gör, skriver sex IF Metall-medlemmar.

Pappers säger ja till 4,4 procent

Pappers säger ja till 4,4 procent

Pappers ställer sig bakom LO-samordningen. Det blev klart under förbundsmötet i Uddevalla på söndagen. ”Det känns bra!”, säger Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson.

GS säger ja till avtalskrav

GS säger ja till avtalskrav

GS ställer sig bakom de framlagda kraven inför kommande avtalsrörelse.

IF Metalls avtalsråd sa ja till plattformen

IF Metalls avtalsråd sa ja till plattformen

Många tyckte att avtalskraven var för låga men IF Metalls avtalsråd röstade ändå ja till att vara med i Facken inom industrins och LO:s plattformar. 

Vilse i avtalsspråket?

Vilse i avtalsspråket?

Dagens Arbete hjälper dig att förstå de vanligaste orden som har med dina villkor att göra.

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Många förtroendevalda blev tagna på sängen av fackens bud på 4,4 procent. Lars Ask, klubbordförande på Volvos Verkstadsklubb i Skövde, tycker att de borde fått veta budet i förväg.

”Nu tar vi lönekampen till IF Metalls kongress”

”Nu tar vi lönekampen till IF Metalls kongress”

Vi gick ner i lön vid krisen 2008, och lät oss permitteras under pandemin, samtidigt som företagen tog ut jättevinster. Vi måste visa ledamöterna på IF Metalls kongress att vi inte tänker nöja oss med luft i plånboken, skriver IF Metall-medlemmen Andreas Köhler.

Dagens Arbetes poddar Lyssna på de senaste avsnitten

Hej Socialdemokrat! – här är den indragna vallåten från 1968

Hej Socialdemokrat! – här är den indragna vallåten från 1968

1968 fick Socialdemokraterna 50,1 procent av rösterna i riksdagsvalet. Men det var knappast tack vare kampanjlåten ”Hej Socialdemokrat!”. Kalle Lind berättar.

Den bortglömda Linje 2-sången

Den bortglömda Linje 2-sången

Lyssna på Linje 2-sången från kärnkraftsomröstningen 1980. Dagens Arbetes reporter Jonas Nordling har grävt i arkivet – och pratat med linje 2-generalen.

Facket och näringslivet vill se snabbare grön omställning

Facket och näringslivet vill se snabbare grön omställning

Det största hindret för den gröna omställningen är att beslutsfattare och allmänhet inte tror att den kommer att kunna genomföras. Lyssna på podden med Marie Nilsson, Svante Axelsson och Helle Klein.

Fackets starka motstånd mot nazismen

Fackets starka motstånd mot nazismen

Författaren Anna-Lena Lodenius gästar Dagens Arbete Historia. Tillsammans med Harald Gatu och Helle Klein utforskar hon hur arbetarrörelsen hanterat högerextremismen historiskt. Författaren Mats Wingborg ger en nutida internationell utblick.

Facket och flyktingarna

Facket och flyktingarna

Svenska facken smugglade flyktingar, pengar och information under andra världskriget. Norska motståndsmän fick bo i ett hus i centrala Stockholm under täckmanteln att de var grafiska ombudsmän.

Hoten mot de svenska industrijobben

Hoten mot de svenska industrijobben

Svensk basindusti exporterar 90 procent av produkterna. Så hur drabbas Sverige när länder som USA vill rädda sina egna industrijobb? Och hur går det med den gröna omställningen när energikrisen slagit till?

Den stora modebluffen

Den stora modebluffen

När Domsjös trämassa blir viskosfiber i Indien görs det med metoder som har skadat människor och miljö i mer än hundra år. Så varför låtsas svenska ­mode­företag som H&M att det är nytt och fräscht?