Industriarbetarnas tidning

GS: Risk att villkor för maskinförare dumpas

14 december, 2021 - 14:59

Skrivet av

Stora Enso bidrar till lönedumpning i skogen. Det menar GS-facket som anklagar skogsbolaget för att ha en ny affärsstrategi, där migrantarbetare ska ersätta svenska maskinförare.

Tidigare i höst fick fyra värmländska maskinentreprenörer besked från Stora Enso om att deras kontrakt inte skulle förlängas efter årsskiftet. I stället har en entreprenör med säte i Uppsala fått uppdragen att avverka skogen i Värmland. Det är Magnus Thor AB, en stor aktör inom skogsvård och markberedning, som nu även ska slå sig in på avverkning av skog. Några av företagets rumänska medarbetare, som tidigare har varit säsongsanställda, går nu en tio veckor lång utbildning för att bli maskinförare.

Det här har rört upp känslor bland maskinentreprenörer och GS-facket som organiserar bland annat skogsarbetare. I en debattartikel går nu GS ut och anklagar Stora Enso för att bidra till lönedumpning och utarmning av lokalsamhället.

Maskinförarens etnicitet är oviktig, men effekten på lönebildning och lokalsamhälle när föraren är en migrantarbetare går inte att blunda för, skriver GS i debattartikeln.

– Själva den enskilda händelsen i sig kanske inte har så stor effekt, men vi ser ju tendenserna här. Om det här lyckas nu så är vi väldigt oroliga för att avverkningssidan i skogsbruket går samma öde till mötes som skogsvårdssidan, säger Per-Olof Sjöö, förbundsordförande för GS till Dagens Arbete.

I debattartikeln skriver GS att de vet av erfarenhet att migrantarbetare jobbar under helt andra förutsättningar än lokalt anställd personal, samt att de lever under det ständiga hotet av att skickas hem om de ställer avtalsenliga krav. Detta innebär att de nästan aldrig vågar kontakta facket om ett brott mot kollektivavtalet sker, skriver GS.

Det här leder i sin tur till att entreprenörer som följer kollektivavtalet kommer att konkurreras ut, vilket kommer att slå mot lokalsamhället i glesbygden, menar GS.

I dagsläget har GS ingen medlem bland de maskinförare som jobbar för Magnus Thor.

– Vi ska göra allt vi kan för att organisera dem. Men vi vet ju ifrån skogsvårdssidan att man hamnar i en väldigt stark beroendeställning till arbetsgivaren, så det är uppförsbacke för oss. Men vi ska göra allt vi kan, säger Per-Olof Sjöö.

Stora Ensos kommunikationschef Agnes Hejll har tidigare svarat att deras entreprenörer verkar på en konkurrensutsatt marknad, och att det är till godo för hela branschen då den utvecklas och kvaliteten höjs. En fri arbetsmarknad inom EU är något som Stora Enso stöttar. Det är dock en förutsättning att kollektivavtal och regler följs.

Läs också

Stora Enso anmäls till FSC

Nyutbildade utländska maskinförare ska ersätta lokala entreprenörer. Nu anmäls Stora Enso för brott mot FSC:s regelverk – för andra gången i år.

Lena-Liisa Tengblad, vd för arbetsgivarorganisationen Gröna Arbetsgivare, svarar att de gärna har en dialog med GS och de stora skogsbolagen om frågan. De bjöd därför redan i november in till ett möte som kommer att äga rum i början av nästa år. Tanken är att GS på ett sådant möte ska kunna lyfta de farhågor de ser, och att de sedan kan ha en fortsatt dialog direkt med skogsbolagen, säger Lena-Liisa Tengblad.

Hon delar inte GS-fackets oro kring en eventuell ökning av andelen utländska maskinförare med hemvist i ett annat land.

– Jag kan inte säga att jag ser en risk med utländsk arbetskraft, vi har en fri rörlighet i EU så det är klart att folk kan komma hit och arbeta precis som svenskar kan åka utomlands och arbeta.

– Men självklart ska kollektivavtal följas. Vi är precis lika stora motståndare till arbetskraftsexploatering som GS är. Det är helt oacceptabelt. Vi får bara hoppas att anställda vågar och kan säga ifrån om det är något som inte är korrekt.

GS lyfter ju fram att migrantarbetare sällan vågar berätta om de inte får vad de har rätt till enligt kollektivavtalet?

– De har samma anställningsform och samma trygghet och regelverk som gäller för svensk arbetskraft. Så lika gärna som svensk arbetskraft kan reagera och säga ifrån om något inte är korrekt så hoppas jag att utländsk arbetskraft också gör det.

Oron för att lokala entreprenörer ska slås ut och därmed utarma lokalsamhället känns dystopiskt, tycker Lena-Liisa Tengblad.

– Att börja spekulera om hur det kan se ut i framtiden, det blir för lösa antaganden tycker jag.

Som en reaktion på Stora Ensos beslut att ersätta de lokala entreprenörerna med en ny entreprenör som snabbutbildar maskinförare, har GS valt att pausa arbetet om utbildningsfrågor som har bedrivits tillsammans med motparten Gröna Arbetsgivare.

– Det är ju en dramatisk signal tycker jag, när man sätter människor i en snabbutbildning på tio veckor och samtidigt jobbar med oss och säger att inte ens en treårig yrkesutbildning är tillräcklig utan du måste ha ytterligare påbyggnad. Det rimmar illa, säger Per-Olof Sjöö.

Enligt Gröna Arbetsgivare är 10-veckorsutbildningen framtagen för yrkesbytare med annan relevant arbetslivserfarenhet. Att GS drar sig ur samarbetet kring utbildningsfrågor och kompetensutveckling ser Lena-Liisa Tengblad som olyckligt.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Oro för jobben när lokala företag byts ut

Oro för jobben när lokala företag byts ut

Kommer lönerna att dumpas? Oron är stor när Stora Enso ersätter lokala entreprenörer med snabbutbildade skogsmaskinförare från Rumänien.

Stora Enso anmäls till FSC

Stora Enso anmäls till FSC

Nyutbildade utländska maskinförare ska ersätta lokala entreprenörer. Nu anmäls Stora Enso för brott mot FSC:s regelverk – för andra gången i år.

Prispress driver fusk med löner i skogen

Prispress driver fusk med löner i skogen

Skogsbolagens prispress tvingar entreprenörerna att fiffla med lönerna. Adam från Polen har aldrig blivit så lurad som när han kom till Sverige för att plantera träd.

GS kritiserar fotbolls-VM

GS kritiserar fotbolls-VM

GS-facket riktar hård kritik mot FIFA med anledning av fotbolls-vm i Qatar.

”Populistiskt om arbetskraftsinvandringen”

”Populistiskt om arbetskraftsinvandringen”

Att koppla problemen med arbetskriminalitet till arbetskraftsinvandringen är både felaktigt och populistiskt, skriver Lena-Liisa Tengblad, vd för Gröna Arbetsgivare och Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten.

GS välkomnar tuffare krav för arbetstillstånd

GS välkomnar tuffare krav för arbetstillstånd

GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö är även positiv till att bara tillåta arbetskraftsinvandring i branscher med brist på arbetskraft.

Får inte arbetstillstånd på grund av kriget

Får inte arbetstillstånd på grund av kriget

Migrationsverket avslår ukrainska skogsarbetares ansökan om arbetstillstånd. Motivering: på grund av kriget finns en risk att de inte lämnar Sverige när säsongen är slut.

Därför är kyrkovalet ett fackligt val

Därför är kyrkovalet ett fackligt val

Svenska Kyrkan ska inte bidra till att arbetsvillkoren dumpas, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

”Ett systemfel i branschen”

”Ett systemfel i branschen”

GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö tycker att skogsbolagen måste börja ta sitt ansvar.

”Skogsbruket är en framtids­industri”

”Skogsbruket är en framtids­industri”

GS kommer alltid att jobba för att skogsbruket ska skapa hållbara jobb, både för klimatet och skogsarbetarna, skriver GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.

Avtal 2023

Irene Wennemo: Höjda chefslöner försvårar avtalsrörelsen

Irene Wennemo: Höjda chefslöner försvårar avtalsrörelsen

Om de allra högsta cheferna får kraftigt höjda ersättningar under avtalsrörelsen blir det svårare för parterna att komma överens, säger Medlingsinstitutets generaldirektör Irene Wennemo.

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Priserna stiger och ibland handlar det bara om att lönen ska räcka månaden ut. Kommer förhandlarna att ta hänsyn till det, undrar Dagens Arbetes reporter Anna Julius.

Teknikföretagen kräver 2,0 procent

Teknikföretagen kräver 2,0 procent

Teknikföretagen vill se en löneökning på 2,0 procent. De föreslår ett engångsbelopp enligt tysk modell om 3000 kronor. De vill även öka företagens makt över arbetstiden.

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

När våra företrädare lämnar oss med svältlöner så måste vi ta saken i våra egna händer och protestera, som resten av världen gör, skriver sex IF Metall-medlemmar.

Pappers säger ja till 4,4 procent

Pappers säger ja till 4,4 procent

Pappers ställer sig bakom LO-samordningen. Det blev klart under förbundsmötet i Uddevalla på söndagen. ”Det känns bra!”, säger Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson.

GS säger ja till avtalskrav

GS säger ja till avtalskrav

GS ställer sig bakom de framlagda kraven inför kommande avtalsrörelse.

IF Metalls avtalsråd sa ja till plattformen

IF Metalls avtalsråd sa ja till plattformen

Många tyckte att avtalskraven var för låga men IF Metalls avtalsråd röstade ändå ja till att vara med i Facken inom industrins och LO:s plattformar. 

Vilse i avtalsspråket?

Vilse i avtalsspråket?

Dagens Arbete hjälper dig att förstå de vanligaste orden som har med dina villkor att göra.

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Många förtroendevalda blev tagna på sängen av fackens bud på 4,4 procent. Lars Ask, klubbordförande på Volvos Verkstadsklubb i Skövde, tycker att de borde fått veta budet i förväg.

”Nu tar vi lönekampen till IF Metalls kongress”

”Nu tar vi lönekampen till IF Metalls kongress”

Vi gick ner i lön vid krisen 2008, och lät oss permitteras under pandemin, samtidigt som företagen tog ut jättevinster. Vi måste visa ledamöterna på IF Metalls kongress att vi inte tänker nöja oss med luft i plånboken, skriver IF Metall-medlemmen Andreas Köhler.

Arbetsgivarna: Kraven är för höga

Arbetsgivarna: Kraven är för höga

Varken Industriarbetsgivarna eller Trä- och möbelföretagen tycker att Facken inom industrins lönekrav är rimliga. ”Vi betraktar världen ur olika perspektiv.”

Dagens Arbetes poddar Lyssna på de senaste avsnitten

Hej Socialdemokrat! – här är den indragna vallåten från 1968

Hej Socialdemokrat! – här är den indragna vallåten från 1968

1968 fick Socialdemokraterna 50,1 procent av rösterna i riksdagsvalet. Men det var knappast tack vare kampanjlåten ”Hej Socialdemokrat!”. Kalle Lind berättar.

Den bortglömda Linje 2-sången

Den bortglömda Linje 2-sången

Lyssna på Linje 2-sången från kärnkraftsomröstningen 1980. Dagens Arbetes reporter Jonas Nordling har grävt i arkivet – och pratat med linje 2-generalen.

Facket och näringslivet vill se snabbare grön omställning

Facket och näringslivet vill se snabbare grön omställning

Det största hindret för den gröna omställningen är att beslutsfattare och allmänhet inte tror att den kommer att kunna genomföras. Lyssna på podden med Marie Nilsson, Svante Axelsson och Helle Klein.

Fackets starka motstånd mot nazismen

Fackets starka motstånd mot nazismen

Författaren Anna-Lena Lodenius gästar Dagens Arbete Historia. Tillsammans med Harald Gatu och Helle Klein utforskar hon hur arbetarrörelsen hanterat högerextremismen historiskt. Författaren Mats Wingborg ger en nutida internationell utblick.

Facket och flyktingarna

Facket och flyktingarna

Svenska facken smugglade flyktingar, pengar och information under andra världskriget. Norska motståndsmän fick bo i ett hus i centrala Stockholm under täckmanteln att de var grafiska ombudsmän.

Hoten mot de svenska industrijobben

Hoten mot de svenska industrijobben

Svensk basindusti exporterar 90 procent av produkterna. Så hur drabbas Sverige när länder som USA vill rädda sina egna industrijobb? Och hur går det med den gröna omställningen när energikrisen slagit till?

Den stora modebluffen

Den stora modebluffen

När Domsjös trämassa blir viskosfiber i Indien görs det med metoder som har skadat människor och miljö i mer än hundra år. Så varför låtsas svenska ­mode­företag som H&M att det är nytt och fräscht?