Industriarbetarnas tidning

Tvärstopp i husfabriken

12 december, 2022 - 09:34

Skrivet av

Kristider På Smålandsvillan i Vrigstad monteras det för fullt och allt verkar flyta på. Men skenet bedrar. Ägaren ­varslade häromveckan om uppsägning av 70 personer.

Det är tuffa tider för svenska företag och varslen duggar allt tätare. Las-förhandlingen på Vrigstad är nyligen avslutad, och i monteringshallen vet nu alla vilka som får gå.

Beskedet är färskt, och dagen före DA:s besök hölls ett stort informationsmöte.

– Det var tungt att se alla ansikten framför sig, se kompisar som får lämna. Det skär i hjärtat, säger huvudskyddsombudet Magnus Josephsson och fortsätter:

– Nu gäller det att stötta och hjälpa dem. Det är ju en kris som de kommer in i.

Det var tungt att se alla ansikten framför sig, se kompisar som får lämna. Det skär i hjärtat. säger huvuskyddsobudet Magnus Josephsson. Foto: David Lundmark.

Anledningen till uppsägningarna är kraftigt vikande orderingång och arbetsgivaren såg ingen annan utväg än att varsla, enligt klubbordförande Jari Ljungquist som tillsammans med Magnus Josephsson genomförde las-förhandlingen. Han har förståelse för arbetsgivarens agerande:

– De har inte sparkat någon i onödan. Tvärtom har de haft is i magen för att undvika uppsägningar in i det längsta. Men alla var medvetna om att säljer vi inte något så måste det bli någon form av åtgärd.

Effekten blev att 35 får gå från fabriken i Vrigstad och 35 på anläggningen i Myresjö, men om det räcker återstår att se.

– Det är ju inte bara de uppsagda som blir drabbade. Även vi som är kvar känner en oro inför framtiden, säger Jari Ljungquist.

Klubbordförande Jari Ljungquist har förståelse för arbetsgivarens agerande. ”De har inte sparkat någon i onödan. Tvärtom har de haft is i magen för att undvika uppsägningar in i det längsta.” Foto: David Lundmark.

18 månader var den längsta anställningstiden bland de uppsagda. Förhandlingen genomfördes med de regler som gällt på de flesta arbetsplatser fram till 1 oktober i år. Det vill säga principen sist in först ut, och få möjligheter till undantag.

– Eftersom vi och fabriken i Myresjö har samma organisationsnummer kunde arbetsgivaren bara undanta tre totalt sett på båda ställena. Det blev två elektriker som undantogs här i Vrigstad, säger Jari Ljungquist.

Enligt honom visade arbetsgivaren inget missnöje med att behöva förhandla enligt det gamla systemet, trots att det nya skulle gett större möjligheter att undanta vissa från uppsägning.
– Jag tror att det hade blivit ungefär samma oavsett, säger han.

En sak som inte hade blivit densamma om de nya reglerna gällt på Smålandsvillan, det är villkoren för de uppsagda. Det nya huvudavtalet, som GS-facket hittills ställt sig utanför, ger nämligen generösare ersättningsmöjligheter än de som nu gäller för uppsagda på förbundets avtalsområden. Det handlar framför allt om extra stöd för de personer som varit anställda länge och som riskerar att vara förlorarna om arbetsgivarna kan välja friare vilka man vill behålla. Det kan också innebära att de som nu sägs upp går miste om något av värde, som bättre studiestöd och avgångsbidrag (se faktaruta). Men det är det inget som man pratat om på fabriksgolvet i Vrigstad.

Stödnivåer om du blir uppsagd
– med och utan huvudavtal

Alla måste uppfylla aktualitetsvillkoret: Att man har arbetat i genomsnitt minst 16 timmar per vecka under en kalendermånad i minst 12 av de senaste 24 månaderna. För studiebidrag krävs även att man uppfyller ett etableringsvillkor: Man ska ha arbetat i genomsnitt minst 16 timmar per vecka under en kalendermånad i minst 96 månader (8 år) de senaste 14 åren.

Källa: Trygghetsfonden

las och huvudavtalet

Lagen om anställningsskydd, las, ändrades 1 oktober. Då ändrades bland annat reglerna vid uppsägning så att arbetsgivaren kan undanta fler från listan över dem med kortast anställning och högst risk för uppsägning.

De flesta fack och arbetsgivare har enats om de nya reglerna genom ett nytt så kallat huvudavtal. Uppgörelsen innebar samtidigt större satsningar riktade mot den som blir uppsagd (se grafiken ovan).

För de fackförbund som inte anslutit sig till det nya huvudavtalet gäller de gamla las-reglerna vid uppsägning, vilket innebär färre möjligheter till undantag för arbetsgivaren. Samtidigt gäller då inte det nya huvudavtalets omställningsstöd fullt ut.

– Det har väl inte varit så hemskt mycket diskussion. Vi har fått information om att GS inte har anslutit sig till huvudavtalet, men ingen motivering till varför, säger Jari Ljungquist och fortsätter:

– Det är så mycket runt omkring just nu. Så länge man inte omfattas av något så blir det inte heller några diskussioner om det. Sedan är det ju oklart hur många som hade haft rätt till extra avgångsbidrag och studiestöd ens med det nya systemet.

Det är en tung stämning här, ingen rolig tid.

Emmeli Persson, klubbordförande för GS i Lindbäcks Bygg i Piteå.

Husfabrikerna i Vrigstad och Myresjö är långt ifrån ensamma om att drabbas av de tuffare tiderna. Veckan innan varslet i Småland blev det klart att Lindbäcks Bygg i Piteå säger upp 100 av sina drygt 540 anställda. Anledningen är även här vikande orderingångar för det nästan 100-åriga företaget. Las-förhandlingarna är avslutade, 80 fabriksarbetare och 20 tjänstemän får gå.

– Det är en tung stämning här, ingen rolig tid. Personer som vi jobbat med i upp till sex år får nu gå hem, säger Emmeli Persson som är klubbordförande för GS.

Detta är det andra stora varsel som hon fått hantera i sin roll, redan 2019 ­sades 40 medarbetare upp.

– Jag blev både förvånad och inte när det kom besked om ett nytt varsel. Men jag har förtroende för vår ledning, att de gör allt för att vända detta. Att varsla för arbetsbrist i det här läget är ansvarsfullt, i stället för att behöva gå i konkurs i slutändan. Det ser visserligen fortsatt mörkt ut i omvärlden, men man hoppas ju.

Och om detta inte heller räcker?

– Då får vi ta det då.

Hur har det varit att förhandla med det gamla regelverket?

– Jag tycker att det varit en fördel. Då är det tre undantag de har rätt att göra. Jag är nöjd med att GS inte har skrivit på det nya huvudavtalet.

Har arbetsgivaren muttrat över detta?

– Förhandling är alltid förhandling, men nej, det skulle jag inte säga att de har gjort.

Men de uppsagda får nu alltså inte tillgång till ett utökat omställningsstöd?

– Så är det, samtidigt som vi inte gett arbetsgivaren möjlighet att plocka än mer.

Men för de uppsagda är det kanske en klen tröst?

– Så är det. Den frågan är jättesvår, jag och min vice ordförande har dividerat. Utifrån förhandlingarna har det varit bra, men nu får vi se vad tjänstemännen får. Deras fack har ju gått med i huvudavtalet.

Emmeli Persson säger att hon står bakom GS hur de än väljer att göra.

– Det är kompetenta människor som tagit beslutet att inte skriva under. Och jag kommer att stå bakom GS om de senare skriver under. De gör det som är bäst för alla våra medlemmar, säger hon. 

Röster från ­uppsagda

Foto: privat

Caroline Carlsson ­arbetar vid logistikavdelningen på Lindbäcks i Piteå, och har varit anställd sedan 2020.

– Det är tråkigt att bli uppsagd, men vi har ju förstått att något varit på gång. När varslet kom förstod jag direkt att jag skulle få gå, eftersom jag var anställd så sent.

Vad händer nu?
– Jag funderar på att gå någon utbildning, men jag söker även andra jobb. Jag är sugen på att göra många saker, vi får se vad det blir.

Foto: David Lundmark.

Annika Gürtler spikar innerväggar på Smålandsvillan i Vrigstad. Hon har ­varit anställd i
ett år.

– Det är såklart tråkigt att få besked om uppsägning, men konjunkturen går nedåt och då drabbas husfabriken först.

Vad händer nu?
– Jag tror att jag kommer att hitta ett nytt jobb så småningom. Jag är inte orolig för det.

Per-Olof Sjöö: ”Förbundsstyrelsen har brottats med svåra avvägningar”

Huvudavtal eller inte. Det är en svår avvägning vad som blir bäst för medlemmarna, och beslutet kan komma att omprövas. Det säger GS-fackets ord­förande Per-Olof Sjöö.

Beslutet att stå utanför huvudavtalet har fattats av GS-fackets förbundsstyrelse. Per-Olof Sjöö är förbundets ordförande och leder styrelsens arbete.

– Förbundsstyrelsen har brottats med svåra avvägningar. Anställningsskyddet och det fackliga inflytandet i uppsägningssituationer har vi bedömt som mycket sämre i huvudavtalet, samtidigt som det innebär ett bättre omställningsstöd för våra medlemmar.

– Vi har inte sagt att vi aldrig ska skriva på huvudavtalet, men sannolikheten att vi ansluter oss till detta årsskifte är ganska liten, säger han.

Enligt Per-Olof Sjöö pågår i stället en dialog med arbetsgivarna om vad den nya lagstiftningen kring anställningsskyddet innebär konkret.

– Vi måste vara på det klara med hur lagändringarna påverkar de befintliga avtal vi har, vi vill ha så starkt anställningsskydd som möjligt och nu har ju det rubbats. Då gäller det till att börja med att vara överens med motparten om formalia, säger han och fortsätter:

– Vi har besvikna motparter som gärna hade sett att GS redan anslutit sig till huvudavtalet. Och de förväntar sig att vi gör det på sikt.

Han ser fram mot en förnyad diskussion kring huvudavtalet nu när fler blir uppsagda.

– Nu kommer vi få ett antal fall där våra lokala företrädare går igenom den här prövningen, och det är jätteviktig input för oss.

Många av de uppsagda som vi träffat verkar inte ha känt till läget kring vad de nu missar?

– Vi har verkligen försökt, haft ett stort rådslag med vår lokala organisation runt de här frågorna, och utbildat i de nya reglerna. Men det är svårt att tränga allra längst ut i medlemsledet. Nu är det viktigt att vi har örat mot rälsen och analyserar vad som händer i praktiken när det blir uppsägningar.

Han betonar samtidigt att det faktiskt blivit ett bättre stöd än förr även för GS-fackets medlemmar.

– Även om vi står utanför huvudavtalet så har vi samtidigt ett nytt omställningsavtal som är bättre än det gamla. Sedan kan naturligtvis avtalet innebära ytterligare plusvärden.

Vad är då svaret till de uppsagda medlemmar som nu inte får dessa plusvärden?

– Våra lokala företrädare har värnat inflytandet över vem som ska få gå, och det har hittills vägt tyngst. Skulle vi få ett stort medlemstryck om att tänka om, så är det något vi får ta under övervägande. Det här är en levande process som vi är inne i. Vi ska göra det som är bäst för våra medlemmar.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Du kanske också vill läsa…

Gröna omställningen i norr lyfte hustillverkaren Lindbäcks

Gröna omställningen i norr lyfte hustillverkaren Lindbäcks

Lindbäcks trähusfabrik i Piteå har fått in nya ordrar på 1,5 miljard kronor i år.

Mörk tid väntar trähusföretagen

Mörk tid väntar trähusföretagen

Inbromsningen i trähusbranschen fortsätter. Efter en tuff höst lades flera stora varsel i januari. Nu flaggar arbetsgivarna för ännu bistrare tider det kommande året.

Anebyhus i konkurs

Anebyhus i konkurs

Rekonstruktionen som inleddes i januari kunde inte rädda Anebyhusgruppen. Förra veckan begärde de sig själva i konkurs.
Det senaste året har bostadsbyggandet mer än halverats.

Vi står beredda att bygga husen

Vi står beredda att bygga husen

Samtidigt som bostadsbristen gör det svårt att få människor att flytta till jobben i norra Sverige, står många trähusbyggare utan arbete. Nu måste politikerna kliva fram, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Stoppa myterna om nya las

Stoppa myterna om nya las

När vi diskuterar nya las är det viktigt att vi pratar om vad som faktiskt står i överenskommelsen. Allt annat förlorar vi på, skriver vi Marie Nilsson.

LO svänger om las

LO svänger om las

”Vi tycker inte att las-uppgörelsen är bra, men för att kunna påverka framåt vill vi att LO är en part”, säger Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson.

Så kan las ändras – detta säger parterna

Varken fack eller arbetsgivare nöjda

Nästa måndag presenterar regeringens utredare sina förslag på hur las kan förändras. SVT har tagit del av dem redan nu – och varken fack eller arbetsgivare är nöjda

Låt parterna ta hand om las

Låt parterna ta hand om las

En av de få saker vi vet säkert just nu är att arbetslösheten stiger, och väntas stiga ännu mer. Därför måste regeringen också ompröva kravet på ändringarna i anställningsskyddet, skriver GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö.

Lindbäcks bygger högt åt svenska kommuner

Trähusföretaget Lindbäcks har vunnit en upphandling åt Sveriges kommuner och landsting som gäller bostadshus på 4-6 våningar.

Nu ska tusentals hektar skog och åker läggas i blöt

De pluggar diken för klimatets skull - tusentals hektar läggs i blöt

Johan Andersson: ”När jag skulle ut till första jobbet tyckte jag att allt kändes rätt konstig”

Bojkott mot transport av Teslabilar genom Norge

Bojkott mot transport av Teslabilar genom Norge

”En tydlig signal till Tesla om att de inte kan transportera svenska Tesla genom Norge”, säger Fellesförbundets Jørn Eggum.

Källa: Stopp för transporter av Teslabilar i hela Norden inom kort

Källa: Stopp för transporter av Teslabilar i hela Norden inom kort

Danska transportfacket har varslat om sympatiåtgärder och även de norska och finska facken väntas lägga varsel inom kort, erfar Dagens Arbete.

Så blev kampen för några bilmekanikers villkor en storstrid alla pratar om

Så blev kampen för några bilmekanikers villkor en storstrid alla pratar om

Från varsel till sympatiåtgärder. Fem veckors strejk för att värna den svenska modellen.

Så många strejkar på Tesla – IF Metall går ut med siffra

Så många strejkar på Tesla – IF Metall går ut med siffra

Tesla hävdar att över 90 procent av personalen arbetar, trots strejken. Nu går IF Metall ut med en egen siffra.

Teslas registreringsplåtar blir kvar hos Postnord: ”Glädjande”

Teslas registreringsplåtar blir kvar hos Postnord: ”Glädjande”

Tesla får inte genast tillgång till de registreringsskyltar som blockerats av facket.

Så kan Tesla runda postblockaden

Så kan Tesla runda postblockaden

Transportstyrelsens registreringsskyltar får bara skickas via Postnord, men det finns sätt att kringgå stoppet.

Facket till Musk: ”Galenskap att inte teckna kollektivavtal i Sverige”

Facket till Musk: ”Galenskap att inte teckna kollektivavtal i Sverige”

Nu får Teslaägaren svar på tal – ”klart man vill att det ska slå hårt”.

Totalstopp för nya Teslabilar får Elon Musk att reagera: ”Galenskap”

Totalstopp för nya Teslabilar får Elon Musk att reagera: ”Galenskap”

De nya uppgifterna får Tesla-ägaren att bryta tystnaden på sin plattform X.

Karta: Så här utvidgas strejken – dag för dag

Karta: Så här utvidgas strejken – dag för dag

Snart ökar trycket på Tesla ytterligare när fler stridsåtgärder genomförs.

Medlaren dementerar: Ingen order har kommit från Elon Musk

Medlaren dementerar: Ingen order har kommit från Elon Musk

Medlaren Kurt Eriksson dementerar uppgifterna om att Elon Musk nu ska ha lagt sig i den svenska konflikten.

Fackens hårda ord mot Svenskt Näringsliv: ”De är syltryggar”

Fackens hårda ord mot Svenskt Näringsliv: ”De är syltryggar”

”Det kan påverka konflikten, att den blir längre.”

Svenskt Näringsliv vill se över rätt till sympatistrejk: ”Inte rimligt”

Svenskt Näringsliv vill se över rätt till sympatistrejk: ”Inte rimligt”

”Det måste vara Teslas val”, säger Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke.

Inga byggarbeten på Teslas verkstäder – ”Det får stå och förfalla”

Inga byggarbeten på Teslas verkstäder – ”Det får stå och förfalla”

Byggnads ordförande Johan Lindholm: ”Tror absolut att det är hundraprocentig uppslutning.”

Fackets nya steg: Stoppa kritiska delar till Tesla-bilar

Fackets nya steg: Stoppa kritiska delar till Tesla-bilar

”Utan den detaljen kan man inte leverera bilen.”

IF Metall: Medlemmar som inte strejkar ska uteslutas

IF Metall: Medlemmar som inte strejkar ska uteslutas

”Har förbundsstyrelsen beslutat om en konflikt så har man en skyldighet att delta i den.”

IF Metalls nya taktik: Så mycket höjer de strejkersättningen

IF Metalls nya taktik: Så mycket höjer de strejkersättningen

Högre ersättning ska få fler att sluta upp

Strejkbrytare – en krigsförklaring mot fackföreningsrörelsen

Strejkbrytare – en krigsförklaring mot fackföreningsrörelsen

Harald Gatu: Teslas strejkbrytare tvingar oss tillbaka till tiden när arbetare ställdes inför frågan: Vilken sida står du på?

All billackering av Teslor stoppas: ”Vi kommer stänga ner allt Tesla-arbete”

All billackering av Teslor stoppas: ”Vi kommer stänga ner allt Tesla-arbete”

Målarna varslar om totalstopp för all lackering av Tesla-bilar.

Det här betyder kollektivavtal för Teslas mekaniker

Det här betyder kollektivavtal för Teslas mekaniker

Rimliga villkor och garanterad lön ställs mot osäkra aktieoptioner

”Vi skickar ut trasiga bilar” – Tesla-anställdas  tuffa arbetsvillkor drabbar kunder

”Vi skickar ut trasiga bilar” – Tesla-anställdas tuffa arbetsvillkor drabbar kunder

Den som inte klarar det hårda arbetstempot på Tesla får ingen löneförhöjning – och riskerar sparken.

Perspektiv: Motor­branschen förlorare – ”Har Svenskt Näringsliv ringt Elon Musk?”

Perspektiv: Motor­branschen förlorare – ”Har Svenskt Näringsliv ringt Elon Musk?”

”Utan kollektivavtal kan Tesla när som helst och utan diskussion sänka lönen och försämra villkoren för de anställd”

”Partiell strejk” på Tesla – många rädda efter hot enligt IF Metall

”Partiell strejk” på Tesla – många rädda efter hot enligt IF Metall

IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä konstaterar att långt ifrån alla bilmekaniker på Tesla deltar i strejken.

Spänt läge för strejkvakterna i Malmö: ”Hotade med att ringa polisen”

Spänt läge för strejkvakterna i Malmö: ”Hotade med att ringa polisen”

Så har strejken slagit på Teslas verkstäder runt om i landet.

Tesla-anställd: ”Är man obekväm, då får man sparken”

Tesla-anställd: ”Är man obekväm, då får man sparken”

Obetald övertid, arbetsmoment med minutkrav – stenhårda produktionskrav på Tesla enligt anställda

Det här gäller när du strejkar – vi har listan

Det här gäller när du strejkar – vi har listan

I fredags inleddes en strejk på Teslas alla bilverkstäder i landet. Vi har tagit fram en lista på vad som händer vid en strejk, vad du får och inte får göra.