Industriarbetarnas tidning

Träffa DA på Peace & Love

24 juni, 2009

Skrivet av

I morgon torsdag kör Sveriges största festival i gång på allvar. 3000 besökare väntas till Peace & Love i Borlänge. Dagens Arbete är med.

Mötley Crüe, Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, A Camp, Ulf Lundell, Thåström och hemmasönerna i Mando Diao är några ur startfältet som i år gör Peace & Love till landets mest besökta festival.

– För Dagens Arbete är det viktigt att finnas med i sammanhang där många av våra läsare finns. Och Borlänge är ju en klassisk industristad, säger Isak Krantz, till vardags redigeringsansvarig på tidningen.

– Vi var med i fjol och det var mycket givande. Vi kom i kontakt med många läsare som gav oss värdefull respons på tidningen.

Tävla, köpa böcker och diskutera tidningen är vad man kan göra hos Dagens Arbete. Tidningen har en egen avdelning i LO-tältet där olika fackliga lokalavdelningar samsas om utrymmet.

Peace & Love pågår till och med lördag. Men festivalen startade egentligen i måndags med ett antal seminarier. Peace & Love är nämligen mer än bara musik. Parallellt pågår arrangemang för ökad mångfald, gemenskap och förståelse. Ett recept som varit framgångsrikt – på tio år har festivalen vuxit från 900 besökare om året till 35 000. Varje år har ett eget tema och i år är temat passion.

– Passar oss utmärkt, säger Isak Krantz. Vi vill göra en tidning med passion.

Du kanske också vill läsa…

”Många vet inte vad facket är”

Facket satsar hårt på Peace & Love i Borlänge. IF Metall Mittdalarna har femton personer på plats på Sveriges största festival. Elin Thimardahl och Patrik Jernberg är två av IF Metallarna på plats. – Jättekul att jobba här, säger de. Till vardags jobbar båda på Cederroths i Falun där de bland annat tillverkar schampo, tvål […]

Hundratals tyckte till om DA

Även i år var Dagens Arbete på plats under Peace & Love-festivalen i Borlänge. Många läsare tog chansen att berätta vad de tyckte om tidningen. – Bildreportagen är mycket uppskattade hos många. Vårens omslag får både ris och ros och inte minst våra krönikörer väcker starka känslor. Alla synpunkter vi får in hjälper oss att […]

Röda laget drog Centern vid näsan

LO-aktivisterna drog centerungdomen vid näsan. Centerns ungdomsförbund satsade på Peace & Love-festivalen i Borlänge – och fick svar av facket. Den som passerade centerungdomens tält kunde få en grön lösnäsa i plast. Enligt Cuf:s informationsmaterial är den gröna lösnäsan ”en tydlig protest mot dagens arbetsmarknad”. Centerungdomen protesterar bland annat mot turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd. […]

Festivaler ska locka unga till facket i sommar

Några kartonger packade med fackligt informationsmaterial, ett tält och några engagerade medlemmar har blivit receptet för att locka unga till facket. I alla fall om tältet står på en musikfestival. – Festivaler är ett ypperligt tillfälle att nå ut till unga. Det är där de samlas, säger Lisa Wernstedt, informatör på IF Metall. Närmast på […]

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen