Industriarbetarnas tidning

Möt Dagens Arbete på festival

1 juli, 2011

Skrivet av

Bob Dylan, Volbeat – och Dagens Arbete. För fjärde året i rad är ditt fackliga magasin med på Sveriges största musikfestival.

Peace and Love-festivalen i Borlänge är i full gång. Även i år finns Dagens Arbete med på ett hörn.

– Vi har ett bord i LO-tältet som kommer att vara bemannat varje dag mellan 15–21, säger reportern Harald Gatu.

Besökarna har bland annat chansen att vinna en hotellweekend genom att svara på några tipsfrågor och rösta på tidningens bästa omslag.

– Framför allt hoppas vi att folk kommer förbi och tycker till om vår journalistik. Det är alltid nyttigt att få respons och vi vet att vi har många läsare här i Dalarna, säger redigeraren Marlene Henriksson (bilden).

De senaste åren har Peace and Love etablerat sig som Sveriges populäraste festival. Förra året såldes 42 000 biljetter. Årets publiksiffra släpps först på lördag, men biljetterna uppges vara slutsålda. En del av framgången ligger i att arrangörerna – utöver ett brett konsertprogram – satsar på seminarier, paneldebatter och föreläsningar. I år på temat ”mod, hopp och kärlek.”

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.