Industriarbetarnas tidning

Omplacerad efter 35 år på samma jobb

14 juni, 2012

Skrivet av

I över 35 år har Alf Carlsson monterat transformatorer på ABB i Ludvika. Nu är han omplacerad till ett enklare jobb mot sin vilja. Företaget anser att han hotat och trakasserat en arbetskamrat.

Namnlistor cirkulerar nu på arbetsplatsen till stöd för Alf Carlsson. Uppropet kräver att IF Metall ska driva fallet till Arbetsdomstolen.

Men förbundet har valt att inte dra ärendet inför AD. Enligt arbetsmiljölagen och lagen om anställningsskydd har arbetsgivaren möjligheten att omplacera i den här typen av fall, anser IF Metall.

– Vi har gjort bedömningen att vi inte kan vinna framgång i detta ärende och väljer därmed att inte driva frågan till AD, säger Kent Mohlin, förhandlingsombudsman på IF Metall.

– Tillsammans med förbundsjuristen har vi gått igenom rättsläget och sett hur Arbetsdomstolen dömt i liknande ärenden. En framgång i domstolen är utsiktslös.

Bakgrunden till historien handlar om utlandsjobb.

Tidigare har det funnits en överenskommelse bland montörerna på ABB Transformers att man ska åka två och två på utlandsjobb.

Men nyligen ändrade ABB sin policy. I fortsättningen skulle bara en få åka. Vilket ogillades av montörerna.

– Det är viktigt att få åka två personer. Man är borta i flera månader och man behöver varandras stöd, säger Alf Carlsson.

Att två åker innebär också en kompetenshöjning som kommer företaget till del.

– Vanligtvis åker en som är mer erfaren tillsammans med en som har kortare erfarenhet och som på så vis får lära upp sig.

Enligt Alf Carlsson, som är fackligt förtroendevald på sin avdelning, var alla överens om att kräva att två montörer skulle få åka även i fortsättningen.

En montör på det andra skiftlaget tackade ja till att åka själv.

En fredagseftermiddag i slutet av januari i år stöter Alf Carlsson ihop med honom och hans arbetskamrater i fikarummet i samband med ett skiftbyte.

Ordväxling uppstår och montören finner situationen mycket obehaglig och ber att få bli lämnad ifred. Men Alf Carlsson fortsätter att kräva honom på svar varför han valt att åka ensam. Montörens arbetskamrater har berättat att de tyckte stämningen var hotfull.

Alf Carlsson säger själv:

– Jag sa att jag tyckte att han hade gått bakom ryggen på oss andra, att han inte skulle bete sig som en idiot och stå upp för sina handlingar som en karl. Jag ville ha en förklaring till varför han tackat ja.

Kort därefter fick Carlsson en skriftlig erinran av företaget. Carlsson anklagas för att ha utövat trakasserier och riktat hot mot annan anställd.

Företaget skriver att denna erinran inte ska ses som en disciplinär åtgärd ”utan enbart ett klarläggande av vissa skyldigheter i anställningsavtalet”.  I samband med erinran avstängdes Carlsson från jobbet i några dagar.

Kort därefter omplaceras Carlsson till en annan avdelning. Klubbens förhandlare motsatte sig omplaceringen. Kalle Johansson (bilden) är verkstadsklubbens ordförande:

– Vi tyckte att det var en alltför hård skrivning i företagets erinran. Det var ett högt tonläge utan att det rörde sig om hot. Visst, han gick över gränsen men det motiverar inte en omplacering.

– Arbetsgivaren borde ha sett till att på ett mycket tidigare stadium ha löst problemet på arbetsplatsen. Nu tog man till storsläggan när det var för sent.

Den lokala förhandlingen slutade i oenighet. De centrala parterna kallades.

Men ABB hade bråttom. Företaget valde att omplacera Alf Carlsson redan innan den centrala förhandlingen ens var påbörjad.

Formellt har då facket möjlighet skjuta på omplaceringen till efter det att den centrala förhandlingen slutförts. Detta genom att lägga ett tolkningsföreträde enligt förtroendemannalagens nionde paragraf.

Men det gjorde inte verkstadsklubben på inrådan av förbundet. Orsaken var att ABB hade kunnat kontra med att stänga av Carlsson från jobbet, alternativt säga upp honom av personliga skäl. Därför la inte klubben något tolkningsföreträde.

Alf Carlsson är besviken. Han anser att formuleringarna om hot och trakasserier i företagets skriftliga erinran är felaktiga.

– Vilket alla inblandade också håller med om. De som först sa att stämningen var hotfull säger i dag att den var olustig. Det tycker jag är en väsentlig skillnad.

Tycker du inte själv att du gått över gränsen när du skäller ut en arbetskamrat inför hans skiftlag?

– Nej jag tycker inte det. Jag tycker inte man ska gå bakom ryggen på andra. Jag vill bara vara ärlig och rak och undanröja missförstånd. Hårda diskussioner måste man kunna få ha.

Förstår du att situationen kunde ha upplevts som obehaglig?

– Jag blev provocerad då jag inte fick svar på mina frågor. Sedan kan jag förstå om jag ibland kan upplevas som högljudd och det hör ihop med en liten hörselskada jag har och som gör att jag lätt höjer rösten.

Varför valde du inte att diskutera detta i lugn och ro mellan fyra ögon?

– Det tyckte jag var fegt. Jag tycker inte att man ska ha något att dölja. Jag vill vara rak.

Arbetsgivaren har nu omplacerat dig på grund av det som hänt. Vad borde de ha gjort i stället tycker du?

– Jag tycker att företaget kunde ha kallat mig till ett korrigeringssamtal istället. Då hade vi kunnat reda ut saken.

I över 37 år har Alf Carlsson arbetat på ABB och nästan hela tiden på monteringen av transformatorer. Ett krävande specialuppdrag med stort ansvar och höga krav. Carlsson anses vara en mycket duktig yrkesman.

Han är besviken över omplaceringen till en line där hans yrkeskunskaper inte tas tillvara. Ett mindre kvalificerat jobb och sannolikt med sämre löneutveckling. Han är också besviken att IF Metall inte driver hans sak inför Arbetsdomstolen.

– Jag har varit med i förbundet sedan 1975 och i många år haft förtroendeuppdrag. Så det är klart att det känns.

Men varför tror du att IF Metall inte vill driva ett fall som man skulle kunna vinna?

– Jag vet inte, jag är bara förvånad. Vore jag konspiratoriskt lagd så skulle jag kunna påstå att facket fått något tillbaka. Men det vill jag inte tro. Jag tror helt enkelt inte att de har synat alla kort.

Förbundets uppfattning är att omplaceringen inte kan ses som en disciplinär åtgärd. En arbetsgivare har rätt att leda och fördela arbetet. När frågor om trakasserier eller hot dyker upp är arbetsgivaren enligt lag skyldig att vidta åtgärder – exempelvis omplacering.

Alf Carlsson är av annan mening.

– Jag har kontakt med jurister som tvärtemot förbundet säger att det finns domar som talar för min sak.

Nu har han sommaren på sig att fundera på om att själv anlita advokat.

– Jag får se. Det är ett stort steg att ta. Men jag tycker att jag har rätt och att jag dömts utan att bli hörd.

I en kommentar säger ABB.s presschef Christine Gunnarsson:

– Vi brukar inte uttala oss om enskilda ärenden eller personer.

– I övrigt vill jag framhålla att vi har ett mycket gott samarbete med de fackliga organisationerna i Ludvika.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.