Industriarbetarnas tidning

Elvira lär kamraterna deras rättigheter

24 november, 2014

Skrivet av Berättat för Harald Gatu

Efter operationen skulle hon vara hemma i en månad. Det blev ett och ett halvt år. Läkarens misstag blev en väckar­klocka för Elvira Hadzimesinovic. Hon skulle ta reda på sina rättigheter. Nu får hon andra att göra detsamma.

Elvira Hadzimesinovic

  • Ålder: 43 år.
  • Familj: Maken Esad och två vuxna barn, Selma och Haris.
  • Jobbar på: Skandiatransport i Malmö.
  • Uppdrag: Studieorganisatör och försäkringsinformatör på jobbet. Sitter i studiekommitté­n och avdelningsstyrelsen för IF Metall avdelning sydvästra Skåne.
  • Fritidsintressen: Läsa böcker och ta raska promenader.

AGS

  • Avtalsgruppsjukförsäkring innebär att du genom kollektivavtalet kan få ekonomisk hjälp vid rehabilitering.  Arbetsgivaren har ansvar för rehabiliteringen och är den som måste ansöka om ekonomisk ersättning från AGS-fonden. Men det är du som måste påminna arbetsgivaren att man kan söka ersättning.

Ledigt

  • Arbetsgivaren kan inte neka dig ledighet för facklig eller annan utbildning. Hen kan däremot kräva att du begär ledigt i god tid.

Elvira berättar:

”Ingen hade sagt det till mig. Ingen.

Jag visse inte vad jag hade för rättigheter. När jag tog reda på dem var det som om mina ögon öppnades. Jag hade mer rättigheter än vad jag först trodde.

Jag tror att det är jättevanligt.

Inte visste jag vad AGS var för något. Inte visste jag vilken rätt till ersättning som jag hade. Ingen hade ju berättat.

Den där operationen skadade mig så att jag tvingades vara hemma i över ett och ett halvt år i stället för en månad. Ekonomiskt innebär det en stor skillnad och jag undrade vad jag egentligen hade för rättigheter. På jobbet undrade facket om jag inte skulle gå en kurs i försäkringsfrågor så att jag fick reda på vad som gällde.

Jag gjorde det och det har jag verkligen inte ångrat. Det var som om något väcktes inom mig. Det var som om utbildningen visade mig vad som var möjligt och vad jag kunde göra åt det. Och jag tänkte: Varför skulle jag inte kunna hjälpa andra?

Jag rekommenderade andra att gå samma utbildning. Eftersom den var så bra.

På ett medlemsmöte fick jag frågan om jag inte ville bli klubbens studieorganisatör. Först tvekade jag. Visste inte om jag dög, om jag skulle klara av det. Men okej då. Jag skulle göra ett försök.

Det gick rätt bra måste man väl säga. Här på jobbet har så gott som alla våra medlemmar gått den fackliga grundutbildningen. Och många har också gått försäkringsutbildningen.

När man kommer och frågar om de vill gå kurs är det många som svarar: Äsch, jag tycker inte om facket. Varför ska jag då gå en kurs?

Jag brukar svara: Hur vet du att du inte tycker om facket? Gå utbildningen först så får du se vad du tycker. Om du inte går utbildningen så vet du inte.

Hos oss är alla 60 med i facket, sånär som på något enstaka undantag. Och alla har som sagt gått utbildningen.

Varför en del inte gillar facket? Jag tror en förklaring kan vara att man inte tycker att vi gör tillräckligt. Det märks när vi har haft uppsägningar. Som våren 2009, under krisen. Då fick man höra: Vad är facket egentligen – ingenting! Vi kunde ju inte stoppa uppsägningarna.

Men samtidigt finns det en törst efter att få veta. Veta vad som gäller. Veta vilka rättigheter man har. Veta vad man ska göra.

Där har vi något att erbjuda.

Och jag tror också att den som sätter sig in i saker, hur det ligger till, den människan förändras lite.

Jag tänkte på det inför senaste valet.

Då gick jag runt till medlemmarna och erbjöd kursen Alla kan göra något, en politisk kurs som LO körde före valet.

Alla gick kursen och jag lovar att den påverkade samtalstonen på jobbet inför valet.

Jag tror att har man gått en kurs som var riktigt bra då går man gärna en till. Och det handlar mycket om hur handledaren är. Visst, materialet måste kännas relevant och bra. Men det är i slutändan handledaren som måste förmedla detta. En handledare måste vara kunnig, måste kunna förklara.

Jag kan inte säga att jag var särskilt intresserad av sådana här frågor innan det där som hände mig i samband med operationen. Jag har jobbat här på Skandiatransport sedan … få se nu … 2005. Det här med operationen hände när jag hade jobbat här i två år.

Vad vi gör? Vi är inhyrda av Toyota och vi har till uppgift att anpassa importerade Toyotabilar till svenska regler. Vi utrustar dem med olika saker. Varningstriangel, informationsmaterial, manualer, klisterlappar. Och vi gör olika instruktioner, vi gör det som krävs för att kunna sälja bilen i Sverige.

Innan dess var jag fastighetstekniker på Lernia och längre tillbaka jobbade jag som städerska. Det var mitt första jobb sedan vi kommit till Sverige.

Vi kom 1993 från Bosnien.

Vår dotter föddes samma dag kriget bröt ut, i april 1992. Vi hade inget annat val än att fly. Det var inte lätt, vi lämnade ju våra liv …

Vi bodde i Banja Luka.

Men … vi kom hit och det gick bra för oss. Vi fick gå Svenska för invandrare, sfi. Vi fick jobb, jag själv städade i fyra år. Vår son föddes i Sverige.

Vi kunde börja ett nytt liv här. Vi har fortfarande jobb, vår dotter har arbete och sonen pluggar till civilingenjör.

Och jag själv, jag trivs verkligen med att vara studieorganisatör, att få andra att upptäcka vad jag har upptäckt. Att man kan få en helt ny syn på saker och ting.

Det gäller bara att ha tåla­mod och prata med medlemmarna. Och så måste man ha arbetsgivaren med sig, närma sig arbetsgivaren diplomatiskt och inte bråka.

Är man tjugofem pers på en verkstad så går det inte att skicka iväg fem personer samtidigt på en facklig kurs. Det inser var och en. Men är man ute i tid och planerar vettigt så kan alla gå, en i taget. Som sagt, vi är sextio medlemmar och hos oss har alla gått.”

Så får du arbetskamraterna att gå en facklig kurs

  • Var noga med att ta reda på innehållet i kursen så att du kan förmedla det på ett rättvist sätt. Då kan man väcka intresse.
  • Lyssna på vad medlemmarna har att säga.
  • Var social och tålmodig. Du måste ha en drivkraft att jobba för medlemmarna.

Du kanske också vill läsa…

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Vi måste få slut på otryggheten

Vi måste få slut på otryggheten

I praktiken omfattas många industrianställda inte av turordningsreglerna. Därför måste vi förhandla om trygghet och omställning, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Tvist om helglön – nu stäms bemanningsföretag

Tvist om helglön – nu stäms bemanningsföretag

Anställda på bemanningsföretaget Adecco har gått miste om helgersättning, enligt IF Metall. Nu stämmer fackförbundet Adecco inför Arbetsdomstolen, AD. ”Ett pilotfall”, säger IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic.

Så lyftes stämningen på boklagret

Så lyftes stämningen på boklagret

Trakasserier, orättvisa arbetsledare, en känsla av att vara utbytbar – stämningen på Förlagssystem var usel. Efter ett omfattande förändringsarbete är situationen mycket bättre, en viktig orsak är minskad inhyrning.

Inget förbud mot bemanningsföretag

Inget förbud mot bemanningsföretag

Bemanningsfrågan ledde till flera timmars debatt på IF Metalls kongress. Ombud från hela landet krävde allt från begränsning av inhyrning till rent förbud. Men inte en enda motion fick bifall – förbundsstyrelsens linje vann.

Förbundsstyrelsen vill förhandla om inhyrning

IF Metalls förbundsstyrelse vill direkt efter kongressen förhandla med arbetsgivarna om en rad anställningsformer. Därför säger man nej till alla motioner om att begränsa inhyrningen.

Bemanningens baksida

Bemanningens baksida

Gillar du att arbeta i högt tempo under extrema förhållanden? Bemannings­företag söker dig som är stark och snabb. Dagens Arbete och Handelsnytt granskar en bransch med rädda unga som blir av med jobbet när de slits ut.

Värna arbetsmiljön – och affärerna

Värna arbetsmiljön – och affärerna

Hur reagerar chefen om jag som visstidsanställd eller inhyrd ställer kritiska frågor om säkerheten? Får jag komma tillbaka till jobbet då?

Dyrare att sparka och hyra in

Svårare och dyrare att sparka anställda för att sedan hyra in. Det är ett av inslagen i de avtal som IF Metall hittills har tecknat. Facket kan begränsa inhyrning av bemanningsföretag – i alla fall i sex månader. Så står det i de nya avtal som har tecknats mellan IF Metall och arbetsgivarna. Fram till […]

Facket tar strid om inhyrda på Volvo

Enligt IF Metall har Volvo Powertrain i Skövde brutit mot medbestämmandelagen. Bolaget har inte informerat tillräckligt inför att arbetskraft hyrts in från bemanningsföretag. Bakgrunden till stämningen är att Volvo Powertrain under våren sa upp ett lokalt avtal med regler kring inhyrning av arbetskraft. Lars Ask, ordförande för IF Metallklubben, berättar att i försök att få […]

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.