Industriarbetarnas tidning

Perspektiv är kommenterande texter. Analys och ställningstagande är skribentens.

”Problemen kan bli större på sikt”

21 oktober, 2015

Skrivet av

Att LO-förbunden väljer att gå skilda vägar in i avtalsrörelsen försvagar kollektivet. Men konsekvenserna kan på sikt bli ännu större.

Nej, de kom inte överens. Och genast är ryktesspridningen igång vem som torpederade samordningen och på vilka grunder.

Det var i sanning upplagt för en laddad samordningsprocess. Alltsedan avtalsrörelsen 2007 har låglönesatsningar och jämställdhetspotter höjt temperaturen i samtalen förbunden emellan. Och det är som om tonläget har höjts för varje gång det dragit ihop sig. 2010 hoppade IF Metall av när man ansåg att LO:s låglönesatsning missgynnade IF Metalls egna lågavlönade medlemmar.

Den här gången spände Kommunal bågen tidigt och offentligt. På DN Debatt för någon månad sedan förklarade Kommunal att man inte skulle ställa upp i en samordning om inte undersköterskorna fick lite mer än andra.

IF Metall skyndade till Kommunals försvar. Visst skulle undersköterskorna kunna få mer än de andra. Det var bra, tyckte IF Metall, att Kommunal hade identifierat en yrkesgrupp som värdediskriminerade. Låt oss ge den gruppen vårt stöd, men bara den gruppen den här gången.

Vad hände sedan? Uppenbart var det fler förbund som i samordningsprocessens elfte timme ställde liknande villkor. ”Alltför många förbund ville för mycket olika”, enligt Anders Ferbes sammanfattning.

En splittrad fackföreningsrörelse är naturligtvis svagare än en enad.  Men även i en splittrad fackföreningsrörelse kan förbunden söka stöd av varandra när respektive förbundsförhandling kärvar och sympatiåtgärder efterfrågas. Och visst, det finns en lönepolitisk samsyn, sammanfattad i LO-kongressens beslut och i 14-punktersprogrammet.

Fackföreningsrörelsen har hållit ihop utan samordning förr.

Därför kommer dramatiken av den uteblivna samordningen troligen inte att märkas så mycket i den kommande avtalsrörelsen. Men på sikt, om inte LO lyckas lappa ihop avtalssamarbetet igen.

Utan samordning kan arbetsgivare i låglönesektorer frestas att pressa lönerna, att inte betala lika mycket som den normerande industrin gör. Varför hålla sig till industrins märke när inte LO-förbunden håller ihop? Varför inte lägre löneökningar?

På så vis riskerar de lågavlönade på sikt att bli de verkliga förlorarna om LO-förbunden inte håller ihop.

Det är lätt att glömma hur det var när LO gick i otakt förra gången. På 1980-talet. Den gången var det dåvarande Metall som satte spiken i förbundskistan 1983. Den gången havererade samarbetet i en helt annan konjunktur, i 1980-talets devalveringsdopade ekonomi med högre inflation än omvärlden och extremt låg arbetslöshet. Facken gick då minst sagt i otakt och det dröjde till 90-talskrisen innan man samordnade sig igen. Nu under industriavtalets ledstjärna. Industrin skulle sätta märket.

Den ordningen gäller i praktiken än, även om den ifrågasätts då och då.

Nu havererar samordningen mot en helt annan bakgrund än på 1980-talet. Vi har en helt annan arbetsmarknad med otryggare anställningar och en press på avtalens lägsta löner, både från arbetsgivare och politiker.

Visst, förbunden kan ringa varandra och begära sympatiåtgärder i vår. Men på sikt blir det tuffare att ro hem pengarna för de lågavlönade om man inte samlas kring en gemensam linje. Däri ligger det mest dramatiska i dagens besked från LO och dess oeniga förbund.

 

En kommentar till “Problemen kan bli större på sikt

  • Jag är fundersam på den oheliga allians som uppstått. Vad har IF Metall och kommunal tänkt vinna på den, och varför ska andra förbund respektera industri avtalet. Förstår inte hur man så lättvindigt kastar LO samordningen överbord. Nej, sorgligt agerande på flera håll!

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

”Vi förhandlar för att stärka tryggheten”

”Vi förhandlar för att stärka tryggheten”

En stark industri kräver yrkesskickliga industriarbetare med uppdaterade kunskaper och trygga jobb, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

LO-förbunden eniga: Las-förhandlingarna återupptas

LO-förbunden eniga: Las-förhandlingarna återupptas

På ett extrainsatt representantskap på fredagen beslutades att förhandlingarna om las, lagen om anställningsskydd, ska fortsätta.

Öppnare förhandlingar ska lösa vårens LO-kaos

Öppnare förhandlingar ska lösa vårens LO-kaos

En rejäl omstart, mer insyn och inflytande och några röda linjer som inte får korsas – så hoppas LO läka ihop sprickan som uppstått under diskussionerna om arbetsrätten.

Kan krisen bli ett lyft för facket?

Kan krisen bli ett lyft för facket?

I flera år har fackförbunden brottats med sjunkande organisationsgrad. Så kom en annan kris. Nu rapporterar flera förbund om medlemmar som strömmar till.

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

Staten bör kunna subventionera kompetenshöjande insatser i samband med korttidsarbete, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

GS-facket: Väl värt att samordna sig kring

GS-facket: Väl värt att samordna sig kring

GS-fackets medlemmar berörs endast marginellt av låglönesatsningen, men den är oerhört viktig av solidariska skäl, tycker avtalssekreterare Madelene Engman.

Ferbe vill se fackligt kunskapslyft

Ferbe vill se fackligt kunskapslyft

Anders Ferbe lämnar över ordförandeklubban till Marie Nilsson, och manade till ett fackligt kunskapslyft för att medlemmarna ska bli ”digitaliseringens vinnare”. Sedan dansade han loss till ett hiphopband.

Nya utmaningar finns alltid kvar

Nya utmaningar finns alltid kvar

Det fackliga arbetet måste alltid fortsätta. Efter en strid kommer nästa och nästa – allt för att ge bättre villkor i en ständigt ny tid.

Arbetsgivarnas återvändsgränd

Nästan alla arbetsgivare visade en glupande aptit
på mer makt över arbetstiden (läs gratisarbete)
i årets avtalsförhandlingar.

Ja till treårigt avtal

De opartiska ordförandena, Opo, föreslår ett treårigt avtal för parterna inom industrin, där det sista året kan sägas upp. Både arbetsgivare och de fem industrifacken säger ja.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?