Industriarbetarnas tidning

Klockan 13.23, Krekula och Lauri såg

1 februari, 2017

Skrivet av

Ögonblicket Det är mycket att göra på sågen efter en storm som drog in över Tornedalen. Skogsägarna fick bråda dagar att ta hand om vindfällen. Anders Lehtipalo-Nilsson står vid råsorteringen. Virket ska packas och köras in i torkarna.

Emellanåt kommer spruckna brädor som fastnar i transportören. Då kan den batteridrivna Sthil-motorsågen behöva användas. Men det är i sista hand. Anders börjar alltid med att slita och dra i brädorna.

Industrin och klimatet

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Algodlingen på bakgården vid Bäckhammars pappersbruk blev framgångsrik. Nu har algerna renat metaller på Boliden – och forskarna vill satsa i stor skala.