Industriarbetarnas tidning

Tyck till om nya da.se!

11 september, 2020

Skrivet av

Välkommen till en ombyggd sajt! Vår ambition är att sajten ska fungera bättre i mobilen och ha en tydligare magasinskänsla.

Lotta Holmström. Foto: Lina Larsson

Det är viktigt för oss att du som läsare och industriarbetare ska känna dig hemma – att Dagens Arbete är industriarbetarnas tidning och att vår sajt verkligen andas industriarbetsliv. En del i det är att tydligare lyfta fram dem vi möter ute på industrigolven, bland annat genom att låta våra fotografers bilder komma till sin rätt på ett bättre sätt.

Vi vill spegla det du som läsare tycker är viktigt och intressant, men också ibland utmana och förvåna. Dialogen med dig och andra läsare är avgörande för att vi ska hamna rätt i den balansen.

Vi vill också att du ska kunna ta del av vår journalistik i fler former än bara text och bild. Just nu kan du läsa om skalvet som skakade både gruvan och arbetarna i Kiruna. Den skrivna berättelsen kompletteras av filmade intervjuer och rörlig grafik, och du kan välja att lyssna på det inlästa reportaget om du föredrar det.

Ni är kanske några som minns hur det i webbens barndom låg små animerade bilder på vägarbetare på olika webbplatser, med texten ”Under construction”. Den som gjort sajten ville berätta att den inte var färdigbyggd. Men ganska snart insåg vi som jobbade med webb att färdigbyggt, det blir det aldrig. Att göra webbjournalistik är att jobba med ständig förändring. Se därför den da.se du ser idag som ännu ett steg, och det kommer fler. Där kan du vara med och bidra!

Saknar du något på sajten? Har du svårt att hitta ett visst material? Är det något i det nya utseendet som stör dig? Hör av dig!
Du når mig på lh@da.se och jag ser fram emot ditt mejl!

Lotta Holmström
Digital utvecklingschef Dagens Arbete

PS. Prenumererar du förresten på vårt nyhetsbrev? Gör gärna det, så får du en påminnelse om veckans viktigaste läsning.

4 kommentarer till “Tyck till om nya da.se!

 • Tyvärr likt många andra sajter som förändrats så har även denna nu blivit enormt rörig och inbjuder definitvt inte till läsning !
  Väsenligt bättre med ett antal aktuella rubriker och bilder .
  Artiklar äldre än 2 veckor kan med fördel placeras i ett separat arkiv
  och inte såsom nu bara addera till röran !

  • Hej Kenta,
   Tolkar jag dig rätt om du helst ser att vi är en renodlad nyhetssajt?
   Dagens Arbete är ett magasin, med en blandning av egna granskningar, intervjuer, på plats-reportage från industrigolven, nyttomaterial som guider och fakta, men också kultur, bildreportage och annat mer tidlöst material. På nätet har vi även en livaktig debatt. Vi vill att allt detta material ska komma till sin rätt, och ser vår startsida som en plats där vi kan visa upp delar av detta smörgåsbord. Medan nyheter är aktuella en kortare tid finns det mycket annat som kan vara läsvärt efter både ett och tre år.
   Men jag kan förstå om det upplevs som lite mycket. Om du mest vill få koll på det senaste kan jag rekommendera dig att prenumerera på vårt nyhetsbrev, där du får en sammanfattning med länkar en gång i veckan, eller att följa oss i sociala medier.
   Vänliga hälsningar,
   Lotta Holmström
   Digital utvecklingschef Dagens Arbete

 • Hej.
  Jag skulle önska att man markerade en Insändare/Debattinlägg med antal Kommentarer vid/på varje enskild insändare så att man ser vilka inlägg som blivit kommenterade.

  Som det är nu ser/vet man ej vilka som får kommentarer eller om någon har kommenterat insändaren/debatten/Krönikan.

  Förutom detta så verkar det som att vissa kommentarer saknas.

  Annars får man tillvänjas med denna hyfsat bra sidan efter uppgraderingen.

  • Tack för bra återkoppling! På vår förra sajt syntes det vilka artiklar som fått kommentarer, och det är bra att veta att det har haft betydelse för dig. Det stämmer att vissa kommentarer tyvärr försvann i överföringen. Det är ett spann på två veckor som föll bort mellan nya och gamla sajten.
   Janna Ayres
   Webb- och debattredaktör
   Dagens arbete

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

DA granskar skuggsamhället

Åtal mot bolaget som städade hos statsministern

Åtal mot bolaget som städade hos stats­ministern

Företagaren som anlitat svart arbetskraft för att städa Magdalena Anderssons villa, åtalas för brott mot utlänningslagen. Städerskan Chilo kommenterar: ”Nyheten gör mig glad, äntligen skipas rättvisa.”

Facket: Bolaget som städade hos stats­ministern är ökänt

Facket: Bolaget som städade hos stats­ministern är ökänt

Statsministerns städerska fick svarta pengar direkt av ägaren till städbolaget. Hans tidigare firma är dömd för ekonomisk brottslighet och han själv är ökänd hos facket som en oseriös aktör.

Smutsigt städjobb i maktens centrum

Smutsigt städjobb i maktens centrum

Bland underentreprenörerna i Projekt Rosenbad finns ett stort städbolag som bryter mot lag och avtal. Anställda vittnar om hemska arbetsförhållanden.

Vi städar Sverige – utanför lagen

Vi städar Sverige – utanför lagen

Dagens Arbete fortsätter granskningen av Sveriges laglösa arbetsliv där kriminella bolag mjölkar staten på miljarder.
Det är valår och vi lyfter människorna som städar vårt land, från verkstadsgolv till statsministerns villa.

LO-ordföranden: Facken larmar om fusk – men myndigheterna gör ingenting

LO-ordföranden: Facken larmar om fusk – men myndigheterna gör ingenting

Kan fackförbunden göra mer för att få bukt med skuggsamhället? Nu svarar LO-ordföranden Susanna Gideonsson på kritiken. ”När allt ser bra ut på papperet måste vi ha någon som slår larm”, säger hon.

Arbetslivs­kriminalitet: Kollektivavtal ingen garanti för schysta villkor

Arbetslivs­kriminalitet: Kollektivavtal ingen garanti för schysta villkor

Till Syndikalisterna söker sig människor i hopp om att få ut löner som deras arbetsgivare struntat i att betala. Flera har försökt få hjälp av de LO-förbund som finns på arbetsplatsen, men utan resultat.

Så ska Sverige få kontroll över fusket i arbetslivet

Så ska Sverige få kontroll över fusket i arbetslivet

Genom regionala ”Akrim-center”, liknande dem i Norge, vill regeringen städa upp på svensk arbetsmarknad.

”Hela branscher korrumperas”

”Hela branscher korrumperas”

Grov brottslighet, människohandel och modernt slaveri – kriminaliteten är omfattande på svensk arbetsmarknad. Nu krävs förändringar på en rad områden, säger Ola Pettersson, ordförande i Delegationen mot arbetslivskriminalitet. 

Skatte­verket: Vi sitter med munkavle

Skatte­verket: Vi sitter med munkavle

”När vi följer pengarna så ser vi att ersättning betalas ut, men sen går tillbaka igen. Arbetarna har alltså inte fått behålla pengarna”, säger Skatteverkets samordnare Nina Blomkvist.

De jobbade med syra utan skyddskläder

De jobbade med syra utan skyddskläder

Städarnas berättelser: Monika, Milan och Boris städar livsmedelsindustrin och vittnar om en vardag fylld av rädsla i arbetet hos kriminella bolag.

Så har skugg­samhället vuxit fram

Så har skugg­samhället vuxit fram

En rad politiska beslut har lett fram till ett laglöst arbetsliv där människor utnyttjas. Kontroller har slopats och det har lett till ökat fusk. Terrordådet på Drottninggatan blev en ögonöppnare.