Industriarbetarnas tidning

Tyck till om nya da.se!

11 september, 2020

Skrivet av

Välkommen till en ombyggd sajt! Vår ambition är att sajten ska fungera bättre i mobilen och ha en tydligare magasinskänsla.

Lotta Holmström. Foto: Lina Larsson

Det är viktigt för oss att du som läsare och industriarbetare ska känna dig hemma – att Dagens Arbete är industriarbetarnas tidning och att vår sajt verkligen andas industriarbetsliv. En del i det är att tydligare lyfta fram dem vi möter ute på industrigolven, bland annat genom att låta våra fotografers bilder komma till sin rätt på ett bättre sätt.

Vi vill spegla det du som läsare tycker är viktigt och intressant, men också ibland utmana och förvåna. Dialogen med dig och andra läsare är avgörande för att vi ska hamna rätt i den balansen.

Vi vill också att du ska kunna ta del av vår journalistik i fler former än bara text och bild. Just nu kan du läsa om skalvet som skakade både gruvan och arbetarna i Kiruna. Den skrivna berättelsen kompletteras av filmade intervjuer och rörlig grafik, och du kan välja att lyssna på det inlästa reportaget om du föredrar det.

Ni är kanske några som minns hur det i webbens barndom låg små animerade bilder på vägarbetare på olika webbplatser, med texten ”Under construction”. Den som gjort sajten ville berätta att den inte var färdigbyggd. Men ganska snart insåg vi som jobbade med webb att färdigbyggt, det blir det aldrig. Att göra webbjournalistik är att jobba med ständig förändring. Se därför den da.se du ser idag som ännu ett steg, och det kommer fler. Där kan du vara med och bidra!

Saknar du något på sajten? Har du svårt att hitta ett visst material? Är det något i det nya utseendet som stör dig? Hör av dig!
Du når mig på lh@da.se och jag ser fram emot ditt mejl!

Lotta Holmström
Digital utvecklingschef Dagens Arbete

PS. Prenumererar du förresten på vårt nyhetsbrev? Gör gärna det, så får du en påminnelse om veckans viktigaste läsning.

4 kommentarer till “Tyck till om nya da.se!

 • Tyvärr likt många andra sajter som förändrats så har även denna nu blivit enormt rörig och inbjuder definitvt inte till läsning !
  Väsenligt bättre med ett antal aktuella rubriker och bilder .
  Artiklar äldre än 2 veckor kan med fördel placeras i ett separat arkiv
  och inte såsom nu bara addera till röran !

  • Hej Kenta,
   Tolkar jag dig rätt om du helst ser att vi är en renodlad nyhetssajt?
   Dagens Arbete är ett magasin, med en blandning av egna granskningar, intervjuer, på plats-reportage från industrigolven, nyttomaterial som guider och fakta, men också kultur, bildreportage och annat mer tidlöst material. På nätet har vi även en livaktig debatt. Vi vill att allt detta material ska komma till sin rätt, och ser vår startsida som en plats där vi kan visa upp delar av detta smörgåsbord. Medan nyheter är aktuella en kortare tid finns det mycket annat som kan vara läsvärt efter både ett och tre år.
   Men jag kan förstå om det upplevs som lite mycket. Om du mest vill få koll på det senaste kan jag rekommendera dig att prenumerera på vårt nyhetsbrev, där du får en sammanfattning med länkar en gång i veckan, eller att följa oss i sociala medier.
   Vänliga hälsningar,
   Lotta Holmström
   Digital utvecklingschef Dagens Arbete

 • Hej.
  Jag skulle önska att man markerade en Insändare/Debattinlägg med antal Kommentarer vid/på varje enskild insändare så att man ser vilka inlägg som blivit kommenterade.

  Som det är nu ser/vet man ej vilka som får kommentarer eller om någon har kommenterat insändaren/debatten/Krönikan.

  Förutom detta så verkar det som att vissa kommentarer saknas.

  Annars får man tillvänjas med denna hyfsat bra sidan efter uppgraderingen.

  • Tack för bra återkoppling! På vår förra sajt syntes det vilka artiklar som fått kommentarer, och det är bra att veta att det har haft betydelse för dig. Det stämmer att vissa kommentarer tyvärr försvann i överföringen. Det är ett spann på två veckor som föll bort mellan nya och gamla sajten.
   Janna Ayres
   Webb- och debattredaktör
   Dagens arbete

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sjuka Samhall: Fackets roll

Samhallanställda känner sig svikna av facket

Samhall­anställda känner sig svikna av facket

År efter år betalar medlemmarna in pengar till facket. Men när jobbet gör dem sjuka finns ingen där. Samhalls vittnen berättar hur fackförbunden slutat agera i arbetsmiljöfrågor.

”LO kan inte göra så jädra mycket”

”LO kan inte göra så jädra mycket”

Nu kommer krav på ett fack för Samhalls anställda, men LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson anser att det snarare är politikerna som måste ta ett större ansvar.

”Vi måste ta till oss av kritiken och göra mer”

”Vi måste ta till oss av kritiken och göra mer”

Vi har utbildningar för förtroendevalda och skyddsombud. Vi har både lokala och centrala förhandlingar. Men det räcker inte, skriver IF Metalls Susanne Östh.

GS: Eget Samhallfack får mindre tyngd

GS: Eget Samhallfack får mindre tyngd

LO-förbunden behöver varandras kompetens för att på bästa sätt stötta Samhalls anställda, skriver Tony Berggren, GS.

”Var är ni i debatten om Samhall?”

”Var är ni i debatten om Samhall?”

Facken som Samhall har avtal med lyser med sin frånvaro när det kommer till att stötta skyddsombuden lokalt. Var är ni i den här frågan? skriver regionala skyddsombudet Richard Fredriksson på Fastighetsanställdas förbund.

”Jag är så arg på att facket inte agerar”

”Jag är så arg på att facket inte agerar”

Magnus hade det så stressigt på jobbet att han inte orkade längre. Då blev sambon Catharina svårt sjuk i Covid. Nu kämpar de för att komma vidare.

Marie Nilsson, IF Metall: Vi slänger inte ut någon

Marie Nilsson, IF Metall: Vi slänger inte ut någon

Vi måste ta till oss av kritiken, säger IF Metalls ordförande Marie Nilsson om den besvikelse på facket som anställda på Samhall gett uttryck för.

De utsatta på Samhall behöver fackets stöd

De utsatta på Samhall behöver fackets stöd

Anställda på Samhall vittnar om att fackförbunden gör för lite för att hjälpa dem. Som en röd tråd i berättelserna från Samhallgolvet kommer facket in, fackets svek, skriver DA:s Elinor Torp.

Skapa ett Samhallfack

Skapa ett Samhallfack

Alltför många Samhallarbetare far illa. Det är en politisk skandal men också en facklig, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.