Industriarbetarnas tidning

Två priser till Dagens Arbete

27 oktober, 2021

PRISER Pontus Ohlin skrev Bästa berättande text och hela Dagens Arbetes redaktion fick pris för Bästa digitala satsning när Fackförbundspressen delade ut sina årliga journalistpriser.

Prisutdelningen var helt digital, så redaktionen följde den i en livestreamad sändning. När det stod klart att båda de nominerade bidragen kammat hem segern blev det stort jubel.

Chefredaktör Helle Klein jublade högst av alla.

– För oss är den berättande journalistiken jätteviktig och Pontus är en grym skribent som dessutom har förstått våra läsares historieintresse. Dagens Arbete kommer att framöver ha flera arbetarhistoriska satsningar. Jag är så stolt över att Pontus fick detta fina pris, säger hon.

Pontus Ohlin får priset för sin text Nödår, strejker, slit – och äventyr, där han presenterar ett stycke arbetarhistoria utifrån den egna släkten, med fokus på farfar Sixten Ohlin.

– Det känns jätteroligt. Jag skulle vilja ringa farfar och berätta, men han finns ju inte längre, säger Pontus Ohlin.

Dagens Arbetes digitala satsning prisas, och kallas i motiveringen för ”ett skolboksexempel på när olika digitala kanaler och verktyg används för det de passar bäst för”.

– Vi har jobbat väldigt målmedvetet med att komma ut till läsarna i den form och på det sätt som vi tror att de är intresserade av. Besökarna stannar längre på sajten nu, både vad gäller tid och mängden artiklar de läser, säger Lotta Holmström, digital utvecklingschef.

Helle Klein berättar om den digitala satsning som Dagens Arbete gjort.

– I februari 2020 började vi arbetet med att göra om och utveckla vår magasinssajt och vår digitala journalistik i olika kanaler. Hela redaktionen har varit med om detta men jag vill särskilt tacka vår digitala utvecklingschef Lotta Holmström som med sitt inspirerande och kunniga ledarskap har lett arbetet under en mycket speciell pandemitid. Att vi vinner detta pris är ett kvitto på att vi ska fortsätta vår digitala resa.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Skrev om farfar – kan få pris

Skrev om farfar – kan få pris

Dagens Arbete uppmärksammas med två nomineringar till Fackförbundspressens journalistpriser: Bästa berättande text och Bästa digitala satsning.

Dagens Arbete nominerad till Tidskriftspriset 2021

Dagens Arbete nominerad till Tidskriftspriset 2021

Dagens Arbete nomineras till Tidskriftspriset 2021 i två klasser: Årets design och årets journalist.

Elinor Torp är Årets journalist

Elinor Torp är Årets journalist

Dagens Arbetes reporter Elinor Torp vinner Tidskriftspriset inom kategorin Årets journalist för sin gedigna arbetsmiljöjournalistik.

Pappersarbetarrumpa fick Dagens Arbete avstängd från Facebook

Pappersarbetarrumpa fick Dagens Arbete avstängd från Facebook

Dagens Arbetes facebooksida har tagits ner av Facebook. Anledningen? En avklädd pappersarbetares rumpa och en fyra pixlar stor penis.

DA:s fotograf prisas av Arbetets Museum

DA:s fotograf prisas av Arbetets Museum

David Lundmark har tagit emot Dokumentärfotopriset 2021. Han prisas för förmågan att skapa dialog och relation med betraktaren. Själv lyfter han fram mötet med människor som det mest givande i yrket.

Pennskaftspriset till Elinor Torp

Pennskaftspriset till Elinor Torp

Dagens Arbetes reporter Elinor Torp har tilldelats Pennskaftspriset för sitt journalistiska arbete.

Elinor Torp nominerad till Pennskaftspriset

Dagens Arbetes reporter kan prisas för sin bevakning av skuggsamhället.

Granskningen av knarket i industrin kan få Tidskriftspriset

Granskningen av knarket i industrin kan få Tidskriftspriset

Dagens Arbetes avslöjanden om knarket i industrin kan bli Årets granskning, i konkurrens med tre andra bidrag.

Två journalistpriser till Dagens Arbete

Två journalistpriser till Dagens Arbete

Det blev två vinster till Dagens Arbete, för bästa förklarande text och bästa fotografi, när Fackförbundspressen delade ut sina årliga utmärkelser.Dagens Arbetes redaktion var nominerad i fyra av de åtta priskategorierna. Harald Gatu prisades för sin perspektivtext ”Vinsten framför allt” i kategorin Årets bästa förklarande text. Juryns motivering lyder: “I en ambitiös, detaljerad och levande […]

Flera vinstchanser för DA:s journalistik

Flera vinstchanser för DA:s journalistik

Fyra nomineringar av åtta möjliga. Dagens Arbete och Dagens Arbetsmiljö har chans att vinna flera priser på Fackförbundspressens dag.

Försäkring & pension

”Jag hade ingen aning om att de tog 25 procent”

”Jag hade ingen aning om att de tog 25 procent”

Två år efter olyckan skulle Jimmy Hildingsson söka försäkringspengar för ärr och invaliditet. Men en knapptryckning på nätet var nära att kosta honom 25 000 kronor.