Industriarbetarnas tidning

Nytt avtal i tyska verkstads­industrin

18 november, 2022 - 12:29

Skrivet av

Tyska IG Metall har tecknat ett tvåårigt avtal för verkstadsindustrin. De anställda får löneökningar på 4,25 procent i snitt per år, samt engångsbelopp på sammanlagt 3 000 euro.

Under natten till fredagen tecknade tyska IG Metall ett nytt kollektivavtal med arbetsgivarna i nyckelstaten Baden-Württemberg. Avtalet är sträcker över 24 månader och innebär ökningar av de så kallade lönetarifferna på 5,2 procent nästa år och 3,3 procent 2024 – sammanlagt en årstakt på 4,25 procent.

Avtalet, som även inkluderar två skattefria engångsbelopp á 1 500 euro, kommer efter veckor av förhandlingar och varningsstrejker där IG Metall krävt 8 procent i löneökningar över 12 månader för de 3,9 miljoner anställda i den tyska verkstadsindustrin.

På en presskonferens efter en nattmangling kallade Roman Zitzelsberger, IG Metall-ordförande i Baden-Württemberg, resultatet för ”mycket anständigt”.

– Det har kommit till i en svår tid med mycket stridigheter, mycket bråk och hetsiga debatter, sa han och hänvisade till den höga inflationen och energipriserna i Tyskland.

Det förra avtalet för de tyska verkstadsarbetarna löpte ut redan i september och de får nu vänta på löneökningarna till juni nästa år. Under de kommande dagarna förväntas fack och arbetsgivare i de övriga förbundsländerna att anta samma avtal.

Veli-Pekka Säikkälä, IF Metalls avtalssekreterare. Foto: TT Nyhetsbyrån

– Utifrån de förutsättningar som de har i Tyskland, har de fått ett bra avtal, säger IF Metall avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

Men han betonar att det är svårt att översätta det tyska avtalet till svenska förhållanden, där facken inom industrin krävt 4,4 procents löneökningar i ett ettårigt avtal. Till skillnad från Sverige höjer tyskarna inte de utgående lönerna, utan minimilönerna i de olika avtalen. Arbetarna i den starka tyska bilindustrin har i regel redan runt 30 procent högre löner än minimilönen.

– De är inte garanterade någon ökning alls. Inför juni nästa år kommer företagsråden sätta sig i lokala förhandlingar och såklart hänvisa till de här beloppen. I bilindustrin vill man behålla avståndet till lägstalönerna så att man inte tappar. Men exakt var de förhandlingarna slutar är svårt att säga, säger Veli-Pekka Säikkälä.

En annan skillnad är att det svenska industriavtalet sätter märket för resten av arbetsmarknaden. Det förhållandet finns inte i Tyskland, där löneökningarna i tjänstesektorn till exempel brukar hamna betydligt lägre.

– I de lokala förhandlingarna i Sverige har vi i alla fall det centrala avtalets löneökning garanterad på den utgående lönen. Den situationen har man inte i Tyskland. Där får vissa mer och vissa mindre. Så vilket genomslag det här avtalet får i verkligheten får vi reda på först efteråt, säger han.

I Tyskland har engångsbelopp kommit att prägla de avtalade lönerna allt mer de senaste åren. I verkstadsindustrin har lönetarifferna inte höjts alls sedan 2018. Staten har stimulerat utvecklingen genom att göra utbetalningar på upp till 3 000 euro skattefria, både för arbetsgivaren och den anställda.

– Att få en stor klumpsumma är såklart välkommet. Men i Sverige tycker vi att löneökningar ska vara bestående, ett engångsbelopp är ett engångsbelopp. Det betalas ut vid ett tillfälle, sen är det borta. Lokalt kan man ibland ha sådana bonussystem, och det kan man ju ha. Men det är inget som vi strävar efter i de centrala avtalen, säger Veli-Pekka Säikkälä.

En kommentar till “Nytt avtal i tyska verkstads­industrin

  • Det är alltid lika roligt att höra Veli-Pekka prata om teknikavtalet, dess fördelar bla bla bla.

    ”Vissa får mer, vissa får mindre”. Det är exakt så vårat teknikavtal är format, inte bara tyskarnas.
    Klumpsumman Veli-Pekka pratar om, nej visst har han rätt – ett engångsbelopp är inte att sträva efter, men tyskarna har högre löner PLUS en klumpsumma, inget teknikavtalet kan briljera med direkt.

    Så kan vi förvänta oss 30000kr i löneökning då? Eller får vi lägre lön än tyskarna samt blir utan en klumpsumma du inte förordar?

    Nej, min gissning är att lägsta löneökningen kommer hamna på 250-350kr som dessutom är utan garanti att få ta del av låglönesatsningen. Så arbetsgivaren får möjligheten att lägga tillskottet från låglönesatsningen på anställda som går i pension.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Nu höjs insatserna i tysk avtalsrörelse

Nu höjs insatserna i tysk avtalsrörelse

Efter veckor av varningsstrejker går nu löneförhandlingarna för 3,9 miljoner anställda i tysk verkstadsindustri in i en avgörande fas. Något som följs noga av parterna i Sverige.

Lägstalönerna en stötesten för LO

Lägstalönerna en stötesten för LO

På tisdag avgörs det. Kommer de 14 LO-förbunden att samordna sina avtalskrav eller inte? I förra avtalsrörelsen hoppade Kommunal av dagen innan förbunden skulle samlas. I Dagens Arbetes avtalspodd kollar reportern Anna Julius hur läget är.

”Det är ren och skär självbevarelsedrift”

”Det är ren och skär självbevarelsedrift”

i vill till varje pris undvika att lönerna börjar bidra till en inflationsspiral, skriver IF Metalls Marie Nilsson och Veli-Pekka Säikkälä.

”IF Metalls uttalande en rak käftsmäll i medlemmarnas ansikten”

”IF Metalls uttalande en rak käftsmäll i medlemmarnas ansikten”

Vad har hänt med fackets syn på klassisk fördelningspolitik? skriver Waldemar Tapojärvi, gruvarbetare i Kiruna.

Här står parterna inför avtalsrörelsen

Här står parterna inför avtalsrörelsen

Att årets avtalsrörelse är speciell är fack och arbetsgivare överens om. Och att det är inte lönerörelsens uppgift att se till att du får mer pengar kvar i plånboken när inflationen drar iväg. Men sen går synen isär, inte minst på hur det går för svensk industri.

”Vi är bara vanliga arbetare som vill ha högre lön”

”Vi är bara vanliga arbetare som vill ha högre lön”

På måndagsmorgonen reste IF Metall-medlemmen Andreas Köhler från Karlstad till Göteborg för att protestera mot industriavtalet och fackens lönebud.

GS säger ja till avtalskrav

GS säger ja till avtalskrav

GS ställer sig bakom de framlagda kraven inför kommande avtalsrörelse.

Svårt för LO att enas i avtalsrörelsen

Svårt för LO att enas i avtalsrörelsen

Inflationen slår hårt mot alla – men allra mest mot dem som har små marginaler. Hur facken hanterar det kan avgöra om LO håller samman eller inte i avtalsrörelsen. 
”Det här sätter hela LO:s möjlighet att komma överens på ett enormt prov”, säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson.

Facket: För låga lönelyft är skadligt för ekonomin

För låga lönelyft är skadligt för ekonomin

Marie Nilsson: Vi står inför helt nya utmaningar

Marie Nilsson: Vi står inför helt nya utmaningar

Marie Nilsson har omvalts att leda IF Metall. Hon flaggade för tuffa tider i sitt tal, i samband med kongressen.

IF Metalls kongress

Tydligt att IF Metall vill ses som ett förbund i tiden

Tydligt att IF Metall vill ses som ett förbund i tiden

Grön omställning och kvinnors villkor är kärnfrågor som hade varit främmande på IF Metalls kongresser förr i tiden. DA:s Anna Julius ser tillbaka på fem dagars kongress – och 14 års bevakning av IF Metall.

Besluten att ha koll på från IF Metalls kongress

Besluten att ha koll på från IF Metalls kongress

Förbundsstyrelsen ska verka för högkostnadsskydd för tandvård, ett Samhall utan vinstintresse och stärkt avtalspension. Det var några av besluten på IF Metalls kongress.

”Många har fått föra fram sin talan”

”Många har fått föra fram sin talan”

Fem ombud sammanfattar sina intryck från IF Metalls kongress.

Bryter tabu kring förlossnings­skador – fick förbundsstyrelsen att ändra sig

Bryter tabu kring förlossnings­skador – fick förbundsstyrelsen att ändra sig

Tusentals kvinnor lider i tystnad av sina förlossningsskador på arbetsplatser runt om i Sverige. Susanna Svenssons starka berättelse fick förbundsstyrelsen att svänga. IF Metall tillsätter nu en arbetsgrupp för att belysa problematiken.

Vill få bort åldersgränser för avtalspension

Vill få bort åldersgränser för avtalspension

IF Metall ska jobba hårdare för att alla ska få avtalspension inbetald hela arbetslivet. ”Det är ruskigt viktigt”, säger Jonas Seppälä som var en av dem som gick upp och talade för motionerna.

Nya utmaningar för metall­facket i Kenya när industrin ställer om

Nya utmaningar för metall­facket i Kenya när industrin ställer om

Hallå där Rose Omamo, generalsekreterare för Amalgamated Union of Kenya Metal Workers (AUKMW), en av de internationella gästerna under IF Metalls kongress.

”Rå jargong sitter inte i väggarna, den sitter i människorna”

”Rå jargong sitter inte i väggarna, den sitter i människorna”

Pia Johansson från avdelning 13 Bergslagen fick hela kongressen att applådera när hon talade om sexism och trakasserier. Dessutom fick hon tillsammans med andra talare förbundsstyrelsen att ändra sig.

Attackerna på facken i Belarus fördöms av IF Metalls kongress

Attackerna på facken i Belarus fördöms av IF Metalls kongress

I skuggan av Rysslands anfallskrig mot Ukraina har förtrycket hårdnat i Belarus. IF Metalls kongress fördömer regimens attacker på oberoende fackförbund och arresteringar av fackliga ledare.

”Se er i spegeln – mångfalden saknas”

”Se er i spegeln – mångfalden saknas”

Ferenc Kovacs från valberedningen lämnade över en spegel till förbundsstyrelsen, och bad dem se om människor med utomeuropeisk bakgrund syntes i den.

”Vi måste skriva stadgar som håller över tid”

”Vi måste skriva stadgar som håller över tid”

Om man ska vara förtroendevald inom IF Metall måste man dela förbundets värderingar, beslutade kongressen. Men Hans Andersson, avdelning 4 Mitt i Norrland, var rädd att bestämmelsen kan utnyttjas på fel sätt.

”Vi är bara vanliga arbetare som vill ha högre lön”

På måndagsmorgonen reste IF Metall-medlemmen Andreas Köhler från Karlstad till Göteborg för att protestera mot industriavtalet och fackens lönebud.