Industriarbetarnas tidning

Vid smältugnen

23 augusti, 2023

Skrivet av Daniel Larsson

Ögonblicket.Klockan är 11.23 på Mölltorps gjuteri och mekaniska verkstad AB.

Arvid Nordh har just ställt undan kaffekoppen och avlöst sin kollega. Han smälter ned 50-kiloskolosser med gråjärn tillsammans med kisel för att få den perfekta blandningen gjutjärn, helt efter receptboken som ligger intill.

Ugnens temperatur är runt 1 500 grader och slutprodukten färdigställs senare i handformningen i en annan del av gjuteriet.Man tillverkar bland annat slussportar till Göta kanal, soffgavlar, maskingjutgods, lyktstolpar och utsmyckningsdetaljer till offentliga miljöer.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.