Industriarbetarnas tidning

Sparkad efter mer än 40 år

16 februari, 2010

Skrivet av

Efter att ha gett över fyrtio år av sitt yrkesliv till Nohab i Trollhättan blev mannen uppsagd utan en krona i kompensation. Enligt företaget saknade han nödvändig kompetens.

– Jag har jobbat där sedan jag gick ut i arbetslivet, säger en av de uppsagda som inte vill skylta med sitt namn.

– Det är väl åldern, de tycker inte att jag har så många år till pensionen och vill ha kvar de yngre. Det är ju vanligt att företag erbjuder avtalspension. Men där var det bom stopp, inte en krona ville de betala.

IF Metall har nu stämt Nohab inför Arbetsdomstolen med kravet att de båda männen ska få jobbet tillbaka. Facket kräver också lönekompensation och skadestånd till sina medlemmar på 100 000 kronor som plåster på såren.

– Att hitta en annan lösning hade säkert gått om företaget velat. Men de har inte varit villiga att diskutera sitt beslut över huvud taget, säger Ann Johansson, ombudsman på avdelningen i Trollhättan.

Nohabs vd Leif Persson säger att han inte är medveten om att IF Metall har stämt företaget. Han säger också att facket och företaget har delade meningar om huruvida de uppsagda har den kompetens som behövs.

Är det inte rimligt att åtminstone erbjuda avtalspension eller liknande till trotjänare som gett över 40 år av sitt yrkesliv till företaget?

Jo, det är väl möjligt. Men jag kan som sagt inte kommentera det här nu. Att det blev en stämning av det här är som sagt nytt för mig.

Nohab tillverkar maskinkomponenter till flera stora industriföretag och har i dag runt tjugo anställda.

FAKTA/Det gäller när företaget skär ner
När företag drar ner på folk gäller principen sist anställd blir först uppsagd som grundregel i lagen om anställningsskydd, Las. Vid lika anställningstid har den med högre ålder rätt att jobba kvar.Om du har tillräckligt lång anställningstid och dina arbetsuppgifter försvinner i nedskärningen, ska arbetsgivaren undersöka om du går att omplacera. Då gäller att du ska kunna utföra de nya arbetsuppgifterna, eller lära dig dem inom några månader. Arbetsgivaren är inte skyldig att skicka dig till yrkesskola eller liknande.Fack och företag kan förhandla om undantag i turordningen, och komma överens om en så kallad avtalsturlista. Något arbetsgivaren ofta vill göra med hänvisning till att viktig kompetens måste räddas på företaget. Om en uppsägning förklaras ogiltig av domstol kan arbetsgivaren ändå vägra att rätta sig efter domen. Då får du inte jobbet tillbaka, men arbetsgivaren blir skyldig att betala dig skadestånd efter en särskild prislista. Summan blir 16, 24 eller 32 månadslöner, beroende på hur lång din anställning i företaget varat.På företag med färre än tio anställda får arbetsgivaren utan motivering undanta två personer från turordningen sedan en lagändring 2001.

Du kanske också vill läsa…

Mästarens guide till den perfekta grillen

Mästarens guide till den perfekta grillen

Utanför arbetet på Volvo lastvagnar är Saman Nazar mer känd som ”Grillfader”. 2015 tog han sig till semifinal i Grillmästarna i TV4.

Tyskar ska bygga elbilar i Trollhättan

Tyskar ska bygga elbilar i Trollhättan

Det tyska företaget Sonos ska börja tillverka elbilar på Nevs fabrik i Trollhättan – 260 000 under åtta år. ”Så här nära bilproduktion har vi inte varit på många år”, säger Stefan Larsson, ordförande för 170 IF Metallare på Nevs.

”Det var en mörk dag i går”

450 personer ska bort från Eberspächer i Nyköping. ”Fruktansvärt”, säger IF Metalls klubbordförande Kenneth Säfström, som ändå inte är förvånad.

Eberspächer varslar 450 personer

Storföretaget Eberspächer i Nyköping varslar 450 av sina tillsvidareanställda. Under eftermiddagen hölls ett stormöte på företaget där de anställda informerades. Anledningen till varslet är enligt företaget att en storkund valt en annan leverantör av avgasreningssystem, skriver Södermanlands Nyheter. Tidigast i mitten av 2020 ska de anställda lämna företaget. Av de varslade är cirka 350 arbetare […]

Nevs siktar på 2020

Nevs siktar på 2020

Nevs planerar för att börja tillverka elbilar i Trollhättan 2020, men i Kina redan nästa år. Företaget fick en ny investerare i somras, och ännu en är på väg, säger vd Mattias Bergman till DA.

Sökes: tusentals industri­arbetare

Sökes: tusentals industri­arbetare

Ungdomarna väljer bort gymnasiets praktiska program. Samtidigt skriker marknaden efter kvalificerad arbetskraft. Vinnare är de företag och skolor som arbetar tillsammans.

Tingsrätten friar alla Saab-chefer

Tingsrätten friar alla Saab-chefer

Tingsrätten i Vänersborg friade i dag Saabs förre ägare och vd Victor Müller och sex andra personer på samtliga punkter.. Åtalen gällde bland annat svindleri och urkundsförfalskning.

IF Metall vill starta arbetarakademi

IF Metall vill starta arbetarakademi

IF Metall i norra Älvsborg och företaget GKN Aerospace vill starta en industriarbetarakademi. Tanken är att locka fler unga till industrin och erbjuda företagen utbildning.

”Vi fick årets julklapp”

”Vi fick årets julklapp”

”Som vi väntat på detta ögonblick”, säger Stefan Larsson, verkstadsklubbens ordförande, om storordern. Nu väntar nyanställningar i bilfabriken.

”Vi är ju här för att jobba”

”Vi är ju här för att jobba”

Efter flera sorger startar nu ett nytt kapitel för biltillverkaren Nevs. Efter sommaren nästa år ska företaget börja tillverka elbilar i gamla Saab-fabriken. ”Det känns hur bra som helst”, säger metallklubbens ordförande Stefan Larsson.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.