Industriarbetarnas tidning

Bemanningsfrågan är löst

26 mars, 2010

Skrivet av

Facket kan begränsa inhyrning av bemanningsföretag – i alla fall i sex månader. Den uppsagdes rätt till företräde vid återanställning förstärks i det nya kollektivavtalet.

– Nu kan inte arbetsgivarna säga upp personal och via bemanningsföretag välja vem man vill ha tillbaka, säger Veli-Pekka Säikkälä, IF Metalls avtalssekreterare.– Det blir också dyrt för arbetsgivare som bryter mot den avtalade företrädesrätten. Facket och arbetsgivarna är överens i den infekterade och svårlösta bemanningsfrågan. Innovationen heter kollektivavtalad förstärkt företrädesrätt.

– Vi täpper till möjligheten för arbetsgivarna att runda företrädesrätten i lagen om anställningsskydd.

– Vi är stolta och mycket glada över den här uppgörelsen som kompletterar lagen.

I dag är det möjligt för en arbetsgivare att säga upp personal och sedan hyra in ett bemanningsföretag. Då åsidosätts den uppsagdes den företrädesrätt till återanställning som man enligt lagen har i nio månader.

Enligt det nya avtalet har den uppsagde en kollektivavtalad förstärkt företrädesrätt i sex månader. Sexmånadersperioden gäller från den dag man lämnat jobbet.

Under den tiden får inte arbetsgivaren anlita något bemanningsföretag. I princip. Det finns undantag:

I högst 30 dagar får företaget hyra in av tidsskäl. Utöver detta kan inhyrning ske för att ”säkerställa produktionen”. Men detta förutsätter i sin tur att arbetsgivaren står i begrepp att återanställa personal. – Företaget måste då vara inne i en återanställningsprocess, säger Veli-Pekka Säikkälä.

Vid återanställningen ska arbetsgivaren och facket komma överens om turordningen. Enligt det nya avtalet har arbetsgivaren rätt att frångå turordningen för var tredje person som återanställs.

I dag finns ingen möjlighet att processa mot arbetsgivare som struntar i den uppsagdes företrädesrätt. Men med det nya avtalet kostar det arbetsgivaren tre månadslöner för var och en som får sin företrädesrätt kränkt. – Det innebär att det blir dyrt för företagen att åsidosätta företrädesrätten. Därmed minskar lockelsen att anlita bemanningsföretag i stället för att återanställa.

Anders Weihe, förhandlingschef på Teknikföretagen är nöjd med uppgörelsen:

– Den här frågan har beskrivits på ett sätt som inte motsvarar de verkliga problemen. Men nu har vi fått en lösning som bägge parter kan leva med.

Texten korrigerad 26 mars.

Du kanske också vill läsa…

Vägrade betala skadestånd – stäms i AD

Ett Skåneföretag vägrade betala skadestånd till IF Metall för avtalsbrott. Nu stämmer facket bolaget inför arbetsdomstolen, AD och kräver 200 000 kronor i skadestånd.

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

Arbetsgivarna på teknikavtalet vill utöka möjligheten att beordra övertid. Från dagens 150 timmar per år till 200. På IF Metalls avdelning i Sörmland avfärdas kravet.

”Oerhört provocerande”

”Oerhört provocerande”

IF Metalls ordförande Anders Ferbe reagerar starkt på arbetsgivarnas hållning i avtalsrörelsen. Det gäller kraven på utökat helg- och övertidsarbete men också det som kallas ”kostnadsneutrala löneökningar”.

Mer bunden – mer betalt

Mer bunden – mer betalt

En tusenlapp extra till den som inte kan gå på toaletten när som helst. Ett av flera exempel på hur trucktillverkaren Atlet Unicarriers får betala för att snabbt kunna ändra produktionen.

Svårare säga nej till lönesystem

Det nya Teknikavtalet har vässats när det gäller kraven att införa system för rättvisare löner. Erfarenheten visar att lönesystem gynnar jämställdheten.

”Fungerande lönesystem ger ordning och reda”

IF Metall anklagar Teknikföretagen för att sabotera arbetet med lokala lönesystem.

”Hotet är inte robotar utan bristen på investeringar”

”Hotet är inte robotar utan bristen på investeringar”

IF Metall räds inte robotar. Det oroande är snarare att inte mer investeringar görs i ny teknik, säger Anders Ferbe, IF Metalls förbundsordförande.

Arbetsgrupp sätter belastningsskador i fokus

IF Metall och Teknikföretagen har i avtalsförhandlingarna kommit överens om en gemensam arbetsgrupp som i tolv månader ska arbeta med belastningsskador. – Syftet är att få fram praktisk vägledning till de lokala parterna , säger Stefan Wiberg på IF Metall. Det handlar om problem med tunga lyft, ensidiga och enformiga arbetet, löpande band, för lite […]

Krav på mer inflytande över övertid i Teknikavtalet

Förutom gemensamma avtalskrav med Unionen och Sveriges Ingenjörer överlämnade idag IF Metall över sina förbundsspecifika krav för Teknikavtalet. Facket kräver att medlemmarna ska få mer inflytande vid övertidsarbete. IF Metall vill att Teknikavtalet förbättras så att medlemmarnas förhinder när det gäller att ställa upp på övertid i högre grad beaktas. Förbundet vill också att avtalet […]

”Vi måste hitta en kompromisslösning”

IF Metall och Teknikföretagen fortsätter att diskutera bemanningsfrågan. Nu gäller det att hitta en bra kompromiss, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä. – Alternativet är konflikt. Det är inget vi önskar. Men vi är beredda. I går sa Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe till Dagens Arbete att han var öppen för att hitta lösningar i den […]

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.