Industriarbetarnas tidning

Arbetsgrupp sätter belastningsskador i fokus

14 april, 2010

IF Metall och Teknikföretagen har i avtalsförhandlingarna kommit överens om en gemensam arbetsgrupp som i tolv månader ska arbeta med belastningsskador.

– Syftet är att få fram praktisk vägledning till de lokala parterna , säger Stefan Wiberg på IF Metall.

Det handlar om problem med tunga lyft, ensidiga och enformiga arbetet, löpande band, för lite rotation mellan olika arbeten – listan över problem är lång, men arbetet med att få bort dem går för sakta, anser IF Metall som därför tog upp frågan i avtalsförhandlingarna.

– Det finns ett tidigare avtal från 1988 men det har tillämpats alldeles för lite, kanske för att detta avtal inte är så känt. Vi kände att belastningsskadorna måste sättas mer i fokus. De är vårt största problem, både för män och kvinnor i IF Metall.

Förra året publicerade AFA Försäkring en rapport som visade att arbetare i verkstadsindustrin – både kvinnor och män – har högst risktal när det gäller insjuknande i långa sjukfall, alltså sådana som leder till mer än 90 dagars sjukskrivning. Detta var en rapport i raden som sade samma sak:

– Det finns redan tillräckligt med forskning och undersökningar om problemens omfattning, konstaterar Stefan Wiberg.

Det är bakgrunden till att arbetsgruppen ska sitta under en begränsad tid:

– Vad som behövs är att man nu kommer igång med det konkreta arbetet. En tolvmånadersgräns bidrar till att sätta extra tryck, den understryker behovet av att komma igång nu.

Hur skall arbete gå till konkret?

– Först ska denna centrala grupp utses. Sedan ska den ta fram verktyg som ska användas ute på arbetsplatserna.

Vad innebär verktyg?

– Praktiska saker som checklistor, handledning i hur man riskbedömer belastningsskador, bra exempel på förebyggande insatser och liknande. Detta ska spridas på partsgemensamma seminarier och kurser.

Har ni satt några konkreta mål för detta?

– Nej, så långt har vi inte kommit.

Förhoppningen är att arbetet ska komma igång ordentligt före sommaren. På IF Metall hoppas man att överenskommelsen om en gemensam arbetsgrupp är ett första steg mot ett mer omfattande samarbete för bättre arbetsmiljö, vilket föreslogs i avtalsförhandlingarna.

– Men arbetsgivarna nappade inte, denna gång, säger Stefan Wiberg.

Förhandlingarna har även resulterat i andra överenskommelser om arbetsmiljön.

Facken inom industrin ska tillsammans med arbetsgivarna genomföra partsgemensamma utbildningar om rehabilitering och företagshälsovård.

Man är också ense om att utveckla beställarkompetensen, alltså kunskapen om vilka krav som måste ställas på den företagshälsovård man anlitar.

IF Metall ville också i avtalsförhandlingarna ha ett rehabiliteringsavtal och omställningsstöd till visstidsanställda. De kraven fick man inte igenom.

Du kanske också vill läsa…

Vägrade betala skadestånd – stäms i AD

Ett Skåneföretag vägrade betala skadestånd till IF Metall för avtalsbrott. Nu stämmer facket bolaget inför arbetsdomstolen, AD och kräver 200 000 kronor i skadestånd.

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

Arbetsgivarna på teknikavtalet vill utöka möjligheten att beordra övertid. Från dagens 150 timmar per år till 200. På IF Metalls avdelning i Sörmland avfärdas kravet.

”Oerhört provocerande”

”Oerhört provocerande”

IF Metalls ordförande Anders Ferbe reagerar starkt på arbetsgivarnas hållning i avtalsrörelsen. Det gäller kraven på utökat helg- och övertidsarbete men också det som kallas ”kostnadsneutrala löneökningar”.

Mer bunden – mer betalt

Mer bunden – mer betalt

En tusenlapp extra till den som inte kan gå på toaletten när som helst. Ett av flera exempel på hur trucktillverkaren Atlet Unicarriers får betala för att snabbt kunna ändra produktionen.

Svårare säga nej till lönesystem

Det nya Teknikavtalet har vässats när det gäller kraven att införa system för rättvisare löner. Erfarenheten visar att lönesystem gynnar jämställdheten.

”Fungerande lönesystem ger ordning och reda”

IF Metall anklagar Teknikföretagen för att sabotera arbetet med lokala lönesystem.

”Hotet är inte robotar utan bristen på investeringar”

”Hotet är inte robotar utan bristen på investeringar”

IF Metall räds inte robotar. Det oroande är snarare att inte mer investeringar görs i ny teknik, säger Anders Ferbe, IF Metalls förbundsordförande.

Krav på mer inflytande över övertid i Teknikavtalet

Förutom gemensamma avtalskrav med Unionen och Sveriges Ingenjörer överlämnade idag IF Metall över sina förbundsspecifika krav för Teknikavtalet. Facket kräver att medlemmarna ska få mer inflytande vid övertidsarbete. IF Metall vill att Teknikavtalet förbättras så att medlemmarnas förhinder när det gäller att ställa upp på övertid i högre grad beaktas. Förbundet vill också att avtalet […]

”Vi måste hitta en kompromisslösning”

IF Metall och Teknikföretagen fortsätter att diskutera bemanningsfrågan. Nu gäller det att hitta en bra kompromiss, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä. – Alternativet är konflikt. Det är inget vi önskar. Men vi är beredda. I går sa Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe till Dagens Arbete att han var öppen för att hitta lösningar i den […]

Dyrare att sparka och hyra in

Svårare och dyrare att sparka anställda för att sedan hyra in. Det är ett av inslagen i de avtal som IF Metall hittills har tecknat. Facket kan begränsa inhyrning av bemanningsföretag – i alla fall i sex månader. Så står det i de nya avtal som har tecknats mellan IF Metall och arbetsgivarna. Fram till […]

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.