Industriarbetarnas tidning

Olika åsikter om att filmas på jobbet

11 februari, 2011

Skrivet av TOOMAS LAAGUS

Filmade tidsstudier har använts i ett halvår på Kinnarps i Jönköping. Klubben tycker inte att filmningen sker godtyckligt.

– Vi lever i ständiga förändringar inom industrin och varje förändring gillas inte alltid av alla, säger Baris Belge, klubbordförande på IF Metall på Kinnarps anläggning i Jönköping.

Där har man använt det nya systemet med filmade tidsstudier i snart ett halvår. Baris Belge menar att det finns både fördelar och nackdelar med det nya systemet.

– Det som upplevs negativt är det ju helt klart att det kan upplevas som integritetskränkande, menar han.

När det gäller fördelarna menar han att tidsstudierna blir mer objektiva, jämfört med det gamla systemet att använda klockan.

– Det viktigaste tycker jag ändå är att man kan kartlägga arbetsställningar som inte är ergonomiska.

Kinnarps ledning vill prova det nya systemet att mäta effektiviteten på anläggningarna i Jönköping, Skillingaryd och Falköping. Efter MBL-förhandlingar i maj 2010 skrevs ett avtal med de tre fackklubbarna. Personalen i Skillingalryd känner oro inför att bli filmade när de jobbar. På systeranläggningen i Jönköping känner man inte igen beskrivningen.

– Utifrån avtalet är det mig främmande att någon skulle tvingas att vara med eller att det skulle klassas som arbetsvägran ifall man inte skulle vilja vara med, säger Baris Belge.

Inför den här typen av förändringar är det viktigt att de fackliga representanterna överväger fördelar och nackdelar för att avgöra om man ska gå med eller inte, menar han.

– Innan vi skrev på så har vi noga försökt sätta oss in i vad det innebär och hur det ska användas.

Baris Belge berättar att man varit på studiebesök och testat systemet innan man skrev på. Frågan har också förankrats både i styrelsen och hos medlemmarna. I avtalet med företaget har man sedan reglerat hur det ska användas och hanteras. Därefter har de fackliga informerat om systemet på medlemsmöten och i de grupper där man börjat använda systemet.

– Jag kan ärligen säga att alla inte alltid hurrar, framför allt äldre medarbetare, men säg mig det system som har hundra procent anslutning.

– Klubben tycker att det här sättet att ta fram tiden fungerar bättre än klockan. Skulle det visa sig att systemet inte fungerar som vi har tänkt oss så är det upp till oss att säga upp avtalet i så fall, säger han.

Hur kommer det sig att systemet uppfattas så olika i Skillingaryd och Jönköping?

– Jag kan inte svara fullt ut men jag anser att man ska bedöma kameran som ett redskap att ersätta klockan med. Hur uppgifterna man får fram sedan används eller vilket lönesystem man har är en helt annan fråga.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?