”I stället för c-ordet – låt oss prata om sexkurvan”

Varje gång jag hör c-ordet nämnas på nyheterna tänker jag säga klitorisollon högt, skriver författare Anneli Jordahl.

Nu måste vi skapa ett hållbart Sverige

”Just in time”-filosofin har gällt såväl inom sjukvård och omsorg som i industrin. Det har gjort oss onödigt sårbara, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Svetsaren Ludwig Fungmark tjänade flera tusen kronor mer som inhyrd, men han längtar inte tillbaka till den tiden. Foto: VERONIKA LJUNG–NIELSEN

”Inhyrda får stå ut med mycket”

IF METALLS KONGRESS

Har jag rätt lön? Vilka arbetstider gäller? Förvirringen och risken att bli utnyttjad är stor för den växande skaran inhyrda. Många har motionerat om bemanningsfrågan inför IF Metalls kongress. Vi besökte BT Products i Mjölby som numera har stenkoll på bemanningsföretagen.

Daniel Hellkvist tar med oss genom den stora produktionshallen. Trälådor med skruvar och metalldelar, dataskärmar och arbetsbänkar bildar små stationer utmed linan. Företagets egen produkt, de orangefärgade BT-truckarna glider förbi över det glänsande golvet. Förarna följer den gulmarkerade truckgatan och nickar till Daniel när de passerar.

I år ska de 950 arbetarna producera 54 000 truckar som sedan sprids på svenska och utländska industrier. 88 anställda är i dag inhyrda från två olika bemanningsföretag.

–  Ett vanligt problem bland inhyrda är förvirring runt lönen, säger Daniel som är fackklubbens kontaktperson för dem som är anställda i bemanningsföretag.

Uppe i fackklubbens ljusa lokaler tar han fram ett blad med prydliga punkter som delas ut till dem som kommer in på BT. En tabell visar arbetstiderna för de olika skiften, arbetstidsförkortningens storlek, inarbetade dagar och, det viktigaste av allt, snittlönen i de olika yrkesgrupperna.

I bemanningsavtalet mellan LO och arbetsgivarna står det att de inhyrda ska ha en lön som motsvarar genomsnittet i jämförbara grupper. Men för många inhyrda är det svårt att kontrollera. Statistiken finns inte färdig och hur är det till exempel med semesterersättningen?

–  Den ska självklart läggas på lönen, säger Daniel Hellkvist.

Bladet lämnas över under den fackliga introduktionen som, enligt en överenskommelse mellan fackets avdelning i Västra Östergötland och bemanningsföretagen, ska ske på arbetstid.

Daniel är också ordförande i fackets avdelning. Han berättar att det finns flera exempel på företag i området som hyr in personal med usla arbetsvillkor. Ibland får de inhyrda jobba enligt teknikavtalets lägstalöner som ligger långt under snittlönerna.

–  Men de största företagen har förbundit sig att följa LO:s bemanningsavtal.

Avdelningen tycker att IF Metall ska jobba hårdare för att förbättra de inhyrdas villkor. Det handlar mycket om samarbete. En truckförare kan till exempel jobba några veckor på BT för att sen hoppa in på ett lager där facket är Transport, sen kanske på ett annat lager där klubben tillhör Handels.

En modell kan vara att en gemensam LO-ombudsman får förhandlingsrätt för alla inhyrda i ett visst område.

Ett annat förslag är att det införs möjligheter till påtryckning och sanktioner för företag som inte tillämpar bemanningsavtalet.

Ludwig Fungmark, 29, tidigare inhyrd på BT Products, numera fast anställd svetsare är kritisk mot inhyrning.

Han fick fast jobb på företaget 2007, men när krisen kom blev han uppsagd. Året efter, när konjunkturen vänt hörde bemanningsföretaget IK Resurs av sig. Han sa ja direkt.

–  Men det kändes konstigt, jag visste att en del blivit återanställda i företaget. Det var som att man skulle prövas igen.

–  Det var svårt att räkna ut lönen, trots att jag fick hjälp av facket. Vad skulle timlönen vara baserad på?

Samtidigt berättar han att han tjänade betydligt bättre som inhyrd än han gör nu. Det beror på att snittlönen gynnar honom som är ung med få år i företaget.

Hans lön då (2010) var cirka 24 489 kronor i månaden. Som anställd hade han haft 21 368 kronor.

–  Det var ju bra, men fattas bara. Inhyrda får stå ut med så mycket.

Han berättar om ett besök på banken för att kolla möjligheterna att få ett bostadslån. Allting lät väldigt bra tills de frågade om hans anställningsform. Uthyrd? Och visstidsanställd? Det blev nobben.

Fakta: 5 000 inhyrda i år

Andelen anställda i bemanningsbranschen ökade med 20 000 personer eller 35 procent under 2010. Medlemmar i IF Metall som är inhyrda har ökat från 2 000 till 5 000.

LO:s bemanningsavtal gäller alla arbetare som är anställda i företag som ingår i bemanningsbranschens arbetsgivarorganisation. Avtalet säger bland annat att de inhyrda ska ha samma arbetsvillkor som de anställda på arbetsplatsen, lönen ska motsvara snittlönen i jämförbar grupp. När den anställde inte är uthyrd gäller 90 procent av genomsnittslönen de senaste tre månaderna.

Fakta: Motioner inhyrning

Exempelvis vill avdelning 26 Västra Östergötland:

Förbättra möjligheterna för facket att se till att LO:s bemanningsavtal verkligen gäller för alla inhyrda. Organisera bevakningen av bemanningsföretagen i samverkan med andra LO-förbund.

Norrlandsavdelningarna 2, 3 och 4 vill:

Införa regler i kollektivavtalen som kräver en överenskommelse med facket innan personal hyrs in.

Avdelning 33 Vätterbygden vill:

Slopa möjligheten i LO:s avtal att säga upp någon som är anställd på viss tid.

Avdelning 11 Västra Dalarna vill:

Begränsa företagens möjligheter att hyra in personal.

Läs mer:

Läs mer från Dagens Arbete:

Arbetsrätten

Så kan las ändras – detta säger parterna

Nästa måndag presenterar regeringens utredare sina förslag på hur las kan förändras. SVT har tagit del av dem redan nu – och varken fack eller arbetsgivare är nöjda

1

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Nästa vecka kommer utredningens förslag på hur las ska ändras. Det finns en oro för att de fasta jobben ska bli mindre trygga. Men i coronakrisens spår är det som vanligt. De med osäkra anställningar blir av med jobbet först.

Så ser ditt anställningsskydd ut

DA REDER UTSå ser anställningstryggheten ut i dag för visstidare, för inhyrda – och för den som chefen tycker är besvärlig. Här är förändringarna som politiker, fack och arbetsgivare vill se.

Så fungerar de nya reglerna

DA guidarUnder coronakrisen har regeringen både lättat på reglerna för att få ersättning och höjt beloppen för den som uppfyller villkoren från a-kassan. Följ DA:s guide för att ta reda på vilken ersättning du har rätt till.

LO-tappet

Kan krisen bli ett lyft för facket?

CoronaeffektenI flera år har fackförbunden brottats med sjunkande organisationsgrad. Så kom en annan kris. Nu rapporterar flera förbund om medlemmar som strömmar till.

Joachim Dagerud på Mälarplast. Foto: Lina Larsson

"Jag trivs just här"

ÖGONBLICKETKlockan är 16.08 på Mälarplast AB i Eskilstuna.

Illustration: Josephine Skapare

Får chefen neka min semester?

Fråga om jobbet | LedighetHar arbetsgivaren skyldighet att ge en orsak till varför en semesteransökan avslås, eller räcker det att bara säga nej?

Ladda ner senaste e-DA här!

Dagens Arbete finns som gratis e-tidning. Här finns också ett sökbart arkiv två år bakåt, du når lätt våra inlästa reportage och kan länka till spännande vidareläsning. Här kan du ladda ner appen.

Krisstöd

”Klokt och moget av Volvo”

AB Volvo drar tillbaka aktieutdelningen. Ett moget och klokt beslut av ägarna, tycker facket.

7

SKF-facket befarar varsel

SKF delar hellre ut pengar till aktieägarna än att söka statligt stöd till permitteringar. Nu väntar varsel om uppsägningar, befarar facket.

1

Stora aktieutdelningar ger indraget krisstöd

Inget statligt krisstöd till företag som gör stora aktieutdelningar. Det beskedet från Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf kom på torsdagen.

1

Regionala skyddsombud

”Skyddsombud behövs i kris”

KRÖNIKADet är minst sagt upp­rörande att de, mitt under pågående coronakris, meddelar att de tänker rösta nej till förslaget att låta de regionala skydds­ombuden komma in på fler arbetsplatser, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Ingen utökad tillträdesrätt för regionala skyddsombud

TillträdesrättRegeringens förslag om att ge regionala skyddsombud rätt att komma in på arbetsplatser där facket inte har några medlemmar kommer att röstas ner. Flera partier går i dag samman för att stoppa förslaget.

1

”Det är de små arbetsplatserna som behöver oss”

Regionala skyddsombud är oroliga över utvecklingen. Vad blir steg två, frågar de sig. Och kommer Arbetsmiljösverige monteras ner ytterligare?

”Jag har fått lära mig att ha tålamod”

Martin Gunnarsson är smålänningen som vill pröva nya sätt att värva medlemmar till IF Metall, och som med åren lärt sig att lugna ner sig lite.

”Bra Karl-Petter, men ta ett steg till”

DebattJag saknar fortfarande en tydlighet från LO:s styrelse om turordningsreglerna i las, skriver Jan-Olov Carlsson, IF Metallklubben på Volvo Lastvagnar Umeå.

Nödår, strejker, slit – och äventyr

ArbetarhistoriaHur var det att vara arbetare för hundra år sedan? Med usel lön, eländiga villkor och en polis som sköt skarpt. DA:s Pontus Ohlin hittar ett gammal­t brev och söker svar.

Efter coronan

Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall. Foto: Ylva Bergman

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

DEBATTStaten bör kunna subventionera kompetenshöjande insatser i samband med korttidsarbete, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”Passa på att utbilda de anställda”

Korttidspermitterade bör få utbildning. Bättre det än att folk går hemma och bygger altaner, säger förre Metallordföranden Göran Johnsson.

”Krisen kräver en framtids­grupp”

Industriledaren Carl Bennet tycker det är dags för näringslivet att överge kortsiktighet och utflyttning av produktion.

2

Gravid? Risk att du förlorar pengar

Väntar du barn och har ett riskfyllt jobb? Då kan du bli förbjuden att jobba – och förlora inkomst. Det hände Sandra Ekholm i Oxelösund.

Coronakrisen

”Det får inte bli en falsk trygghet”

Världsdagen för arbetsmiljöVad händer om du jobbar på ett USA-ägt företag som kräver munskydd för alla, åtta timmar om dagen? I Kristianstad fick skyddsombudet Susanne Alekova handskas med det.

Jesper Johansson är tjugosex år och har varit huvudskyddsombud i mer än två år. Foto: Åke Ericson

Sätter stopp för smittan

Nya risker.Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Smittskydd i fokus när Volvo drar igång igen

Svensk fordonsindustri startar upp sin produktion i mindre skala. På Volvo powertrain i Köping har montörer som varit permitterade i fyra veckor börjat komma tillbaka till jobbet.

Repstopp i gruvan mitt under coronakrisen

ArbetsmiljöBajamajor till entreprenörerna. Dygnet-runt-arbete för att minska smittan. Zinkgruvan har reparationsstopp – mitt i coronatider. Hundra man extra befinner sig innanför grindarna.

Coronakrisen – dag för dag

TidslinjeAllt hände så fort. Här kan du följa utvecklingen när det nya coronaviruset spreds över världen. Vilka konsekvenser det fick, och fortfarande får, med ett särskilt fokus på svensk industri.

Tillbaka på Scania efter fyra veckor

I dag kommer en stor del av Scanias permitterade personal tillbaka till jobbet. Luigi Garrapa är en av dem, och han har dubbla känslor. DA mötte honom redan när fabriksportarna slog igen den 24 mars.

Sekab ställer om till handsprit

OMSTÄLLNINGDomsjö fabriker skänkte 65 000 liter etanol till grann­fabriken Sekab, som snabbt ställde om till att producera handsprit och desinfektionsmedel. Och fler fabriker har ställt om sin verksamhet.

IF Metall håller kongress i Västerås

300 kongressombud får förbereda sig för att åka till Västerås i höst. Nu är det klart att IF Metalls kongress blir på Aros Congress Center den 23–27 november i år.

Vi ska klara krisen – tillsammans

KRÖNIKANu kraftsamlar vi alla våra resurser och gör allt vi kan för att minska oron och öka tryggheten. Just nu gäller det att rädda jobb och se till att industriarbetare som trots allt blir arbetslösa kan försörja sig, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.