Missbrukaren måste få hjälp

Arbetsgivaren ska inte vara både spanare, polis och domare. Att slänga ut anställda som fastnat i drogtester är fel väg att gå, skriver chefredaktör Helle Klein.

Skulle spelningen göra mig ung igen?

Några håller fast vid det ungdomliga, andra har släppt fram tanten och farbrodern, skriver Anneli Jordahl.

Övertid het fråga när kraven växlas

IF MetallAvtalsrörelsen 2013 är inledd. Under onsdagen växlande IF Metall och Teknikföretagen krav. Facket lyfter fram arbetstidsförkortning och övertiden som viktiga frågor vid sidan om reallöneökningar. Arbetsgivarna vill ha ett treårsavtal med så låga löneökningar som möjligt.

Ett långsiktigt mål från fackets sida är att förkorta arbetstiden med 100 timmar per år.

– En oerhört viktig fråga för oss, säger Anders Ferbe, IF Metalls ordförande.

IF Metall lyfter fram att en fortsatt utbyggnad av arbetstidsförkortningen behövs för att möta utmaningar med generationsväxlingen i industrin, skapa trivsel och flexibilitet på arbetsplatserna och göra det möjligt för industriarbetare att jobba fram till pensionen.

Medlemmar i tillverkningsindustrin har krävt att IF Metall måste göra något åt övertidsfrågan. Nu kräver facket att avtalets skrivningar om övertid ska kompletteras med följande skrivning:

”När övertid beordras ska arbetsgivaren så långt som möjligt ta hänsyn till arbetarens behov av rekreation och familjeliv. Övertid får inte användas i sådan utsträckning att arbetaren överansträngs.”

Tror du att skrivningen kan lösa de problem med övertid som medlemmarna upplever?

– Nej, vi kan inte lösa hela övertidsproblematiken i en avtalsrörelse. Men vi tror att det kan underlätta för människor när de ställs inför krav på övertid. De ska känna att de inte belastas så hårt att de riskerna ohälsa. Företagen har oerhört kort planering, det kan förbättras. Den enskilde måste kunna förena familjeliv med arbete. Vi måste bli bättre på att diskutera frågor om livspusslet, säger Anders Ferbe.

När facket och arbetsgivarna beskriver det ekonomiska utrymmet de närmaste åren så skiljer beskrivningarna väsentligt. Varför?

– Arbetsgivarna tar avstamp i det rådande konjunkturläget. Vi försöker se på längre sikt. Det är en den viktigaste skillnaden. Men i år tycker jag inte bedömningarna skiljer sig så mycket. Varken vi eller motparten tror att vi är på väg in i en kris som 2008-2009. Det är en efterfrågekris som kommer att plana ut. Sen är det så att arbetsgivarna vill spegla utvecklingen utifrån sina intressen, då blir det lite svartare.

Kravet när det gäller längden på avtalet är satt till ett år. Men i vanlig ordning öppnar facket upp för en längre avtalsperiod om att det går att komma överens om andra viktiga frågor.

Lönekravet är, som det meddelades för en månad sedan, satt till 2,8 procent. Avtalens lägsta löner ska ökas med 700 kronor per månad och alla anställda ska ha rätt till minst 430 kronor i individgaranti, om det inte finns ett lönesystem på arbetsplatsen ska garantin vara 600 kronor.

– Vi ser att där det inte finns lokala lönesystem stannar löneutvecklingen av, säger Anders Ferbe.

– Det här är en signal om att lönesystem måste utvecklas på arbetsplatserna.

När det gäller kravet på 2,8 procent anser Anders Ferbe att det är en nedtrappning jämfört med tidigare avtalsrörelser.

– Centralt för oss är att vi får reallöneökningar, säger han.

Teknikarbetsgivarna vill ha så låga centrala löneökningar som möjlig och beskriver den ekonomiska utvecklingen som dyster.

–  Ingen vet hur lång lågkonjunkturen blir. Vi har en besvärlig tid framför oss. Företagen har det tufft, säger Åke Svensson, vd på Teknikföretagen.

Som i tidigare avtalsrörelser vill arbetsgivarna decentralisera lönebildningen med argumentet att verkligheten är olika för olika företag.

– Parterna på arbetsplatserna måste ges utrymme att komma överens om löner och villkor som är anpassade till verksamheten, säger Åke Svensson.

Teknikföretagen vill inte heller ha några individgarantier eftersom det hämmar produktiviteten.

– Med individgarantier blir det mindre över till dem som verkligen presterar bra, säger Anders Weihe, förhandlingschef på Teknikföretagen.

Ytterligare ett krav från arbetsgivarna är att taket för övertid höjs från 150 timmar till 250 timmar under ett år.

Ett annat krav är att arbetsgivaren ska få möjlighet att variera arbetstiden med fem timmar per vecka uppåt eller nedåt måndag – fredag samt lördagar mellan 07.00 – 16.00.
Företagen kan då få ut mer när det behövs och även kunna dra ner, säger Anders Weihe.

Läs mer:


md@da.se

Läs mer från Dagens Arbete:

Striden om tiden

Bättre flöde utan dyra fikaraster

Toyotas grannföretag Aros Electronics införde också sextimmarsdag. Men här förkortades i stället drifttiden från 16 till 12 timmar. På köpet fick de jämnare flöde i produktionen.

Bosdotter får pris av regeringen

Kjersti Bosdotter, tidigare kulturansvarig på IF Metall får den fina utmärkelsen Illis Quorum av regeringen. Hon belönas för sina insatser med att främja arbetarkultur och hamnar nu i samma fina sällskap som Greta Garbo, Ingrid Bergman och Evert Taube.

Nedläggningen av Element Six

Ny dokumentär om Robertsfors diamantindustri

Den prisade och kritikerrosade dokumentärfilmaren Sara Jordenö har gjort en film om sin första arbetsplats – det nu nedlagda diamantföretaget Element Six.

Vad är egentligen en OpO?

FilmStrejk, medling, avtal. Så får du grepp om avtalsrörelsen – på två minuter.

Avtal 2016

Anders Ferbe varnar för ökande konflikter

IF Metalls ordförande Anders Ferbe säger att årets avtalsrörelse är den jobbigaste på länge, eftersom lönenormeringen utmanas av både politiker och arbetsgivarorganisationer.

Stor demonstration mot pressade priser

Bland de 3500 anställda i stålindustrin som demonstrerar mot kinesisk dumpning finns flera svenskar. DA har fått en direktrapport från en av dem.

”Det har gått för kort tid för att riktigt bedöma hur det kommer att bli med övergången”, säger Carlos Gonzalez. Foto: David Lundmark

Truckförarna behöll jobben - men inte villkoren

IF Metall förlorade striden mot Volvo Logistics, Arendalsterminalen lades ut på danska DFDS. 100 truckförare får sämre ersättning, känner sig vilsna, och ger det egna facket en känga.

1

DFDS: ”Det blir inga nya förmåner”

Speditionskoncernen DFDS bekräftar att flera förmåner kommer att försämras genom övergången, men ska ta upp förhandlingar med både IF Metall och Transport om lönerna.

Transport: ”Vi ska slåss för lönerna”

Transportarbetareförbundet har vanan inne med att ta över medarbetare från såväl detaljhandel som industri.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN/TT

Två av tre arbetare kan få gå på Nevs

Den nya krisen på Nevs i Trollhättan kan göra att 150 arbetare, två tredjedelar av IF Metalls medlemmar, blir av med jobbet. Företaget vill att uppsägningarna ska vara klara redan på måndag.

Rekordbelöning tas upp i AD

FörslagspengStriden om en av Sveriges troligen högsta förslagsersättningar hittills hamnar nu inför Arbetsdomstolen – åtta år efter att idén lämnades in. IF Metall hävdar att en anställd sparat tiotals miljoner åt Astra Zeneca med sin idé om att minska spillet av astmapreparat. Företaget hävdar att han bara kan ta på sig en liten del av äran.

Riksbanken chocksänker räntan

Riksbanken överraskade alla genom att idag sänka sin viktigaste styrränta med 0,5 procentenheter, till 0,25 procent. Orsaken är att man vill höja inflationen – och beslutet välkomnas av industrifacken.

Foto: THEO ELIAS

”Det är ett helt annat tempo nu”

MÖTE MED Mopedbudet på Philipsons bilverkstad i Nyköping lägger av. I alla fall med det fackliga. Det blev 37 år på förbundet för Lasse Ankarfjäll, pressombudsman på IF Metall som går i pension efter 37 år.

Foto: CHRISTIAN RHEN

”Jag visste att jag hade rätt”

– All ångest är borta nu. Frugan och jag har haft världens bästa semester.Det säger Tony Lind som vunnit slaget om sin livränta och fått tillbaka förtroendet för facket.

Nya ägare räddar Northland

NorthlandArbetet vid gruvan i Kaunisvaara kan tas upp igen i nästa vecka. Nya pengar har kommit in från bland andra Folksam, Peab och riskkapitalbolaget Norrskenet, delägt av LKAB. – En glädjens dag i Malmfälten, säger Tomas Nilsson, IF Metall.

Webbformulär för arbetsskador möter motstånd

IF Metall, GS och Pappers är skeptiska till Arbetsmiljöverkets nya webbformulär för arbetsskador. Och de är inte ensamma. Fackförbundet Kommunal väljer att helt bojkotta formuläret.

”Teknikcollege är en framtidsfråga”

Facket tar nya tag för att stärka teknikcollege. – Det här är ingen skolfråga utan en industripolitisk framtidsfråga, säger Svante Bylund, IF Metall.

Finska metallindustrin i storstejk

Krav på utbildning vid kriser

”Fackens krav saknar verklighetskontakt”

Löneöversyn i gruvorna och stålindustrin

Utbildning i stället för sparken i kristid

IF Metall och flera andra fackförbund och arbetsgivare inom industrin vill införa ett permitteringssystem i Sverige. Tanken är att anställda ska få utbildning istället för att bli uppsagda under ekonomiska kriser.

IF Metall säger nej till LO-samordning

IF Metalls avtalsråd säger nej till LO-samordningen men ja till industrisamordning.

Ingen konkursbegäran från IF Metall

IF Metall kommer inte att begära Saab i konkurs idag. Saab lämnar in sitt överklagande om rekonstruktionen under dagen och därför har IF Metall beslutat att vänta.

Facken avvaktar med konkurs

IF Metall avvaktar med nästa drag. Men man kan tvingas begära Saab i konkurs de närmaste dagarna.

Karlsson kritiserar IF Metall – och hoppar av som medlare

Avtal 2011.– Det är trist att behöva misstänka att IF Metall köper egna fördelar och betalar med de lågavlönade kvinnornas möjligheter. Det är fel att IF Metall och övriga industriparter ska kunna diktera villkoren för hela arbetsmarknaden.

Fackets svåra dilemma: lön eller kanske jobb

DA ANALYS. Spiken i kistan eller is i magen? Facken står inför ett dilemma. Säkra medlemmarnas lön – eller kanske försöka rädda jobben?

Ulf Larsson, 20 år, operatör, Scania, Södertälje.   Foto: VERONIKA LJUNG-NIELSEN

Viktigaste frågorna när de anställda säger sitt

AVTAL 2011Med en ny finansoro i världen går fack och arbetsgivare in i en ny avtalsrörelse. Men det är inte bara löner som ska förhandlas och försvaras. Vi har frågat ett antal anställda vad de tycker är den viktigaste frågan.

”Man begär för mycket av industriarbetarna ”

AVTAL 2011Gärna extra pengar till andra grupper, men inte hur mycket som helst.

Så tyckte ombuden på kongressen

De flesta röstar på S, tror på LO-samordningen och vill se Karl-Petter Thorwaldsson som ny LO-ordförande. Dagens Arbete gjorde en enkät bland de 300 ombuden på IF Metalls kongress i juni. 83 procent svarade. Här är resultatet.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.