Industriarbetarnas tidning

Rekordbelöning tas upp i AD

23 september, 2014

FörslagspengStriden om en av Sveriges troligen högsta förslagsersättningar hittills hamnar nu inför Arbetsdomstolen – åtta år efter att idén lämnades in. IF Metall hävdar att en anställd sparat tiotals miljoner åt Astra Zeneca med sin idé om att minska spillet av astmapreparat. Företaget hävdar att han bara kan ta på sig en liten del av äran.

Förslagspengen som försvann

Iden om en förslagspeng bygger på att bra idéer är en win-win-situation för arbetsgivare och arbetstagare:

Utsikten att bli belönad ska vara en motot för den anställde, företaget kan öka produktion eller minska kostnaderna.

Principen har varit att belöningen ska vara halva den förtjänst bolaget gör genom idén det första året.

Numera har dock alla centrala avtal för industrifacken IF Metall, GS och Pappers slutat gälla. Argumentet från arbetsgivarna är att förbättringsarbete är en del av anställningen.

IF Metall kräver 5,5 miljoner kronor för den anställde i en stämning som lämnades till Arbetsdomstolen i april. I den centrala förhandlingen som föregick stämningen hade motparten erbjudit 100 000 kronor. När Astra Zeneca för en månad sedan yttrade sig till AD underkände man fackets resonemang helt.

Nyligen träffades parterna för en så kallad muntlig förberedelse i Arbetsdomstolen, där de skulle utveckla sina argument.

– Nej, det innebar ingen förändring, vi står fortfarande långt ifrån varandra, säger Pia Wiséen Wernblom, chefsjurist på Innovations-och kemiarbetsgivarna, som är Astra Zenecas ombud.

– Nej, det finns inga förutsättningar för förlikning, kommenterar IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic.

Därför kommer nu frågan att avgöras av Arbetsdomstolen i en huvudförhandling i januari. Då är det drygt åtta sedan förslaget framfördes.

Det handlar om att minska spillet av en substans som ingår i en inhaler mot astma som företaget tillverkar. I den produktionen blir ett klibbigt pulver till små ”kulor” i roterande grytor, en del av pulvret hamnar på grytans botten och vägg och måste skrapas bort.

IF Metall hävdar att den anställde har konstruerat en bättre skrapa men framförallt en fixering av skraporna, som gör att de alltid ställs in rätt för minimalt spillo. Astra Zeneca använder denna metod sedan många år och därför bör den anställde ha drygt 5,5 miljoner kronor. Detta enligt principen att belöningen ska vara halva den förtjänst bolaget gör genom idén det första året. Den principen fanns i företagets gamla utvecklingsavtal vilket AD i en tidigare dom ålagt Astra Zeneca att följa.

Företaget har tidigare underkänt besparingsberäkningarna, men hävdar framförallt att det nya den anställde kom med var att påpeka ett konstruktionsfel i de gamla skraporna. Detta har han fått 20 000 kronor nför. Astra Zeneca menar att det viktigaste för att få minimialt spill är att placera skraporna så nära grytan som möjligt. Det har alltid varit en sanning, därför ska inte en ”noggrannare montering” ge någon förslagersättning.

Nu avgörs tvisten av Arbetsdomstolen, som kan avvisa eller godkänna IF Metalls argumentation. Facket har 1,8 miljoner som alternativt krav, om AD inte anser att den anställdes förslag är ”beräkningsbart”. Här stödjer sig IF Metall på det som kallas ”skälig ersättning” i det gamla utvecklingsavtalet.

Läs också: Svenskt rekord i förslagsbelöning

Du kanske också vill läsa…

Vägrade betala skadestånd – stäms i AD

Ett Skåneföretag vägrade betala skadestånd till IF Metall för avtalsbrott. Nu stämmer facket bolaget inför arbetsdomstolen, AD och kräver 200 000 kronor i skadestånd.

IF Metall stämmer Swed Handling

IF Metall stämmer Swed Handling

Åtta anställda på kemiföretaget Swed Handling har inte fått arbetstidsförkortning sedan 2010. Nu stämmer IF Metall bolaget och kräver totalt 617 522 kronor.

Tvist om helglön – nu stäms bemanningsföretag

Tvist om helglön – nu stäms bemanningsföretag

Anställda på bemanningsföretaget Adecco har gått miste om helgersättning, enligt IF Metall. Nu stämmer fackförbundet Adecco inför Arbetsdomstolen, AD. ”Ett pilotfall”, säger IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic.

”Vi fortsätter tills detta upphör”

”Vi fortsätter tills detta upphör”

Att arbetsgivarna avskedar istället för att säga upp skadar balansen och sätter las åt sidan. IF Metall kommer i varje fall där detta sker ta ärendet till domstol, skriver Darko Davidovic, IF Metalls förbundsjurist.

”Han har gjort det som kollektivavtalet kräver”

Under slutanföranden i Ove Pettersson-rättegången i Arbetsdomstolen argumenterade IF Metall för att Ove hade rätt att säga nej till övertid. Arbetsgivarsidan stod fast vid att det var rätt att sparka honom eftersom hans skäll för att vägra inte var tillräckligt starka.

Förbundsjuristen: Lagen behöver ändras

Brister i lagen gör det möjligt för arbetsgivare att sparka folk utan saklig grund, hävdar IF Metall. Nu rustar förbundsjuristen för strid i Arbetsdomstolen, AD.

IF Metall fick nej om avsked i AD

IF Metall förlorade första ronden i Arbetsdomstolen, AD, om två medlemmar som fått sparken. Facket ville att de skulle ha kvar sina jobb till dess tvisten har lösts.

Drogtesterna delar facket

Drogtesterna delar facket

Säkerhet mot integritet. Kan du säga nej om arbetsgivaren vill att du ska göra ett drogtest? Just nu håller IF Metall på att titta på det. Rådet lär bli: Nej.

Fackklubb lägger ner i protest

Fackklubb lägger ner i protest

Facket på Hitachi ABB Power Grids i Landskrona ger upp. De lägger ner klubben. Anledningen är att de känner sig trakasserade och motarbetade av företaget.

IF Metall ställer in kongressen

IF Metall ställer in kongressen

Det blir ingen kongress för IF Metall i november – förbundet drar tillbaka sitt kritiserade beslut att samlas trots smittspridning.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.