Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Utan dig är robotarna inget värda

5 november, 2015

Skrivet av Anders Ferbe 

Anders Ferbe är förbundsordförande i IF Metall
Anders Ferbe är förbundsordförande i IF Metall

Ställ in ett gäng robotar i en fabrik och gå därifrån. Inget händer. Men adderar du kompetenta industriarbetare blir läget ett helt annat.

Det är inte antingen eller utan både och som gäller. Människor och maskiner är beroende av varandra i dagens och morgondagens industriföretag.
Det inbördes beroendet fungerar i stora drag så här:

Vi vill ha industrijobb och ett land med en stark och trygg ekonomi. För det krävs framgångsrika industriföretag som kan hävda sig i stenhård internationell konkurrens. En förutsättning för att klara den utmaningen, är att svenska företag ligger mycket långt framme när det gäller innovationer, teknisk utveckling och tekniska hjälpmedel. De måste ha förmåga att vidareutveckla och tillämpa ny teknik. För att klara det krävs industriarbetare med bred och djup kompetens.

IF Metalls linje är glasklar. Våra medlemmar ska vara i framkant när det gäller industriellt kunnande. På det viset kan vi bidra till att många av morgondagens industrijobb hamnar i Sverige.

Gammal teknik bygger inte framtid. I stället ska vi ta vara på möjligheterna med robotisering, automation och digitalisering. Men vi vill inte att den nya tekniken ska drabba våra medlemmar. I stället ska den skapa utrymme för ännu bättre och mer utvecklande jobb.

I stora delar av svensk industri kommer morgondagens industriarbetare att vara oerhört värdefulla medspelare som klarar allt från programmering via produktion till kvalitetskontroll och leverans. För att de ska klara så många olika arbetsuppgifter krävs att det finns effektiva system för fortlöpande kompetensutveckling, både inom företaget och genom externa utbildningar. Den snabba teknikutvecklingen kräver att vi lär oss nya saker igen och igen och igen …

En av nycklarna till framgång blir att återskapa förmåga till omställning i svensk industri. Trygga människor vågar mer och förstår att förändringar är naturliga steg i all utveckling. I modern tid har svenska industriarbetare heller aldrig (med undantag för två mandatperioder med Fredrik Reinfeldt) behövt känna rädsla inför kommande förändringar. Ett finmaskigt skyddsnät har hjälpt dem vid arbetslöshet. Det har funnits goda möjligheter att ställa om och ta nya jobb genom att exempelvis bygga på kompetensen med utbildning.

Nu behöver vi återskapa ett system för omställning. Jag är säker på att ledarna för de flesta industriföretagen i vårt land delar min uppfattning. Företagen behöver mer än bara arbetskraft; de behöver medarbetare som har rätt kompetens och som är beredda att bygga på den kompetensen hela tiden.

Med stark teknikutveckling, effektiv kompetensutveckling och ett bra system för omställning blir industrijobben högintressanta både för de redan anställda, för de arbetssökande och för ungdomar som ska välja väg in i yrkeslivet. Då får robotarna tillgång till människor som gör dem värdefulla.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Nya utmaningar finns alltid kvar

Nya utmaningar finns alltid kvar

Det fackliga arbetet måste alltid fortsätta. Efter en strid kommer nästa och nästa – allt för att ge bättre villkor i en ständigt ny tid.

Kompetens har bäst-före-datum

Med allt snabbare teknisk utveckling blir bäst-före-datum för kunskaper kortare och kortare. Därför behöver vi alla lära nytt hela tiden.

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

”Staten bör ta en del av kostnaden för kompetens­utveckling”

Staten bör kunna subventionera kompetenshöjande insatser i samband med korttidsarbete, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Vi ska klara krisen – tillsammans

Vi ska klara krisen – tillsammans

Nu kraftsamlar vi alla våra resurser och gör allt vi kan för att minska oron och öka tryggheten. Just nu gäller det att rädda jobb och se till att industriarbetare som trots allt blir arbetslösa kan försörja sig, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson

Vi måste få slut på o­tryggheten

I praktiken omfattas många industrianställda inte av turordningsreglerna. Därför måste vi förhandla om trygghet och omställning, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

Satsa på industri­arbetarnas kunskap

Satsa på industri­arbetarnas kunskap

Ingen ska behöva bli uppsagd från jobbet bara för att man inte har fått kompetensutveckling. Politiken måste helt enkelt anpassas efter en ny verklighet.

Industri­arbetare, framtiden är vår!

Industri­arbetare, framtiden är vår!

Svensk industri bejakar teknik-utvecklingen och kan vara en del av lösningen för klimatet.

Industri och välfärd stärker Sverige

Det går inte att tala om den offentliga sektorn som tärande och den privata sektorn som närande. Det är en gammalmodig syn.

Arbetsgivarnas återvändsgränd

Nästan alla arbetsgivare visade en glupande aptit
på mer makt över arbetstiden (läs gratisarbete)
i årets avtalsförhandlingar.

Engagemanget börjar i det lilla

Orättvisorna på jobbet finns kvar. Fler behöver kliva fram och aktivera sig.

Sjuka Samhall

HR styr allt men slipper ta ansvaret

HR styr allt men slipper ta ansvaret

Dagens Arbetes Elinor Torp om en yrkesgrupp som bestämmer allt mer, utan att behöva stå till svars. Det visar sig inte minst i granskningen av Samhall.

Frågetecken kring Samhalls desinfektionsmedel

Frågetecken kring Samhalls desinfektionsmedel

I ett helt år har Samhall använt desinfektionsmedel som de anställda tillverkar själva. Om medlet inte hanteras rätt fungerar det inte. Richard Fredriksson, regionalt skyddsombud, kräver att Samhall plockar bort medlet.

Coronasmittade städade skola – ”en lek med människors liv”

Coronasmittade städade skola – ”en lek med människors liv”

Emilia städar på en skola i Mellansverige och blev nyligen sjuk i covid. Här berättar hon med egna ord.

Samhalls vittnen – fler röster från hela landet

Samhalls vittnen – fler röster från hela landet

”Det finns inget människovärde kvar överhuvudtaget.” Det skriver en av alla anställda på Samhall. Medarbetare och chefer från norr till söder hör av sig för att berätta om situationen på det statligt ägda företaget.

Hon vill skydda de oskyddade

Hon vill skydda de oskyddade

Maj-Len är allas Maj-Len, den Samhall­städarna vänder sig till när de inte orkar mer. Men ibland säger även hennes kropp ifrån.

Samhall struntar i smittan

Samhall struntar i smittan

Människor i riskgrupp städar äldreboenden, mataffärer och gym. Utan skydd. Lyssna på det inlästa reportaget om Samhalls städare, som glömdes bort i pandemin.

Samhall – från stiftelse till bemanningsbolag

Samhall – från stiftelse till bemanningsbolag

Samhall har förändrats mycket genom åren. Konflikten mellan uppgiften att erbjuda personer med funktionsnedsättning ett meningsfullt och utvecklande arbete och kraven på lönsamhet har präglat verksamheten under senare år.

Dagens Arbete granskar Samhall

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.