Industriarbetarnas tidning

Makten över arbetstiden i fokus

21 december, 2015

Skrivet av

Flexibilitet och anpassning efter verkligheten – GS-fackets motparter vill göra det lättare att variera arbetstiden och ändra skiftformer.

– En återgång till 30-talets arbetsmarknad, anser GS-fackets avtalssekreterare Tommy Andersson.

Under morgonen växlade GS-facket avtalskrav med sina motparter i Trä- och möbelföretagen (TMF), Grafiska Företagen (GFF) och Skogs- och Lantarbetsgivarerförbundet (SLA). Arbetsgivarna går fram med gemensamma krav – överst på listan står större möjligheter att anpassa arbetstiden efter orderläget.

– Arbetstiden måste vara kundorderorienterad. Vid förra avtalsrörelsen kom vi överens om ett system för varierad arbetstid och det har varit väldigt populärt bland våra medlemmar. Det där vill vi bygga vidare på, säger David Johnsson, vd på TMF.

Arbetsgivarna vill bland annat kunna införa och ta bort skift utan krav på lokal överenskommelse. Blir arbetsgivare och fack lokalt inte överens om villkoren efter en MBL-förhandling ska det vara arbetsgivarens behov som styr. I dag ger avtalen arbetstagarna möjlighet att få inflytande över villkoren.

TMF, SLA och GFF vill se återhållsamma löneökningar och i GFF:s fall frysta ingångslöner, för att stärka ungas och nyanländas möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden.

GS-fackets avtalssekreterare Tommy Andersson anser att arbetsgivarparterna vill ge all makt över lönebildning, arbetstider, driftsformer och anställningsformer till arbetsgivarna på de anställdas bekostnad.

– De säger att de vill ha moderna avtal, men det här liknar en återgång till 30-talets arbetsmarknad.

Bland GS-fackets krav finns bland annat en begränsning av inhyrd arbetskraft när behovet av personal är permanent. Hur en sådan begränsning kan se ut vill GS diskutera med arbetsgivarna.

– Om behovet av arbetskraft är permanent ska personalen anställas i stället för att hyras in, säger Tommy Andersson.

Precis som IF Metall vill GS-facket sätta press på företagen att ta fram lokala löneavtal tillsammans med facket på arbetsplatserna. Därför vill de behålla och i vissa fall förstärka stupstockarna som träder i kraft om fack och arbetsgivare inte kommer överens om lönefördelningen lokalt. Avtalen skiljer sig åt i dag, i vissa fall ska 50 procent av löneutrymmet fördelas lika på alla om man inte kommer överens, i andra 70 procent.

GS kräver också att alla typer av tillfälliga anställningar, till exempel visstid och vikariat, ska räknas samman så att de inte som i dag kan staplas på varandra och leda till många år av osäkra anställningar hos samma arbetsgivare.

Facken inom industrin – där GS-facket ingår – har krävt en utbyggnad av deltidspensionen som infördes i förra avtalsrörelsen. Även TMF vill bygga vidare på det systemet, men vill gifta ihop det med arbetstidsförkortningen.

– Vi vill att en del av arbetstidsförkortningen per automatik ska avsättas till deltidspensionen, säger David Johnsson på TMF.

När det gäller skogsavtalet har GS särskilda krav.

– Runt 80 procent av alla som arbetar i skogsvården kommer från ett annat land än Sverige och är sällan med i facket, och många av dem utnyttjas. Vi kräver att facket lokalt ska få rätt till insyn i vilka löner och villkor dessa anställda har. I andra hand kräver vi ett huvudentreprenörsansvar.

Enligt Tommy Andersson är det här kravet en utvidgning av överenskommelsen om insyn som träffades 2013 och som gäller fram till att avtalet går ut sista mars 2016. GS vill skriva in rätten till insyn i kollektivavtalet.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

GS vill värna LO-samordningen

GS vill värna LO-samordningen

Makten över sin egen tid kommer högt upp på GS-medlemmarnas önskelista inför avtalsrörelsen. På avtalssekreterare Madelene Engmans lista finns bland annat en LO-samordning.

Strejkvarslet avblåst – avtal klart

Strejkvarslet avblåst – avtal klart

Tvätteriarbetarna har fått ett nytt avtal. IF Metall fick igenom kravet på garanterad löneökning efter två anställningsår.

”Kampviljan är jättehög”

”Kampviljan är jättehög”

Det är en påtaglig risk för konflikt i tvätteriindustrin, enligt både fack och arbetsgivare. Och hos fackets medlemmar finns en tydlig vilja att visa sitt missnöje, enligt Mikael Herrgård klubbordförande på Textilia i Rimbo.

Stor konfliktrisk i tvätteri­industrin

Den sista juni löper avtalet i tvätteriindustrin ut. Nu varnar både IF Metall och arbetsgivarsidan för konflikt. Stötestenen är att facket kräver en garanterad löneutveckling.

Klart med nytt tidningsavtal

Strejken på tidningsavtalet är avblåst. Både fack och arbetsgivare sade ja till medlarnas bud.

Helgmangling för att undvika strejk

Det blir medling hela helgen mellan GS och Almega för att nå ett nytt avtal och därmed undvika en strejk från onsdag i nästa vecka. GS säger samtidigt att det kan bli utökat varsel om tryckerierna rundar konflikten genom att flytta produktionen.

Parterna förbereder sig för tidningsstrejk

300 grafiker kan tas ut i strejk om en dryg vecka, vilket slår mot Expressen och andra stora tidningar. Tryckeriet Pressgrannar svarar med att flytta produktion till andra ställen. Nu ska tre medlare försöka lösa konflikten.

GS varslar om strejk

GS varslar om strejk för grafiker på tre tidningstryckerier. En kärnfråga är rätten till delpension.

Tidningsförhandlingar strandade i dag

Förhandlingarna för de grafiker som jobbar på tidningstryckerier strandade i dag. En av de stora knäckfrågorna är delpensionen.

GS håller fast vid deltidspension

GS-facket har inte släppt frågan om deltidspension för sina medlemmar på tidningsavtalet, medan motparten Almega säger nej. Avtalet går ut på lördag, det blir fortsatta förhandlingar nästa vecka.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?