Industriarbetarnas tidning

Anders Ferbe varnar för ökande konflikter

17 februari, 2016

Skrivet av

ferbe1IF Metall ser stora risker med att partier och arbetsgivarorganisationer utmanar den svenska lönebildningsmodellen. Ordföranden Anders Ferbe varnar för att konflikterna på svensk arbetsmarknad kan öka på sikt.

 Hur jobbig är den här avtalsrörelsen jämfört med tidigare?

– Det här är den tuffaste utmaningen sedan mitten på 90-talet, för attackerna kommer från så många håll. Lönenormeringen har varit ifrågasatt emellanåt från enskilda arbetsgivarorganisationer eller fackförbund. Men nu kommer det från både politiken och arbetsgivarorganisationer som agerar och ifrågasätter hela lönenormeringen, säger Anders Ferbe.

Varför kommer det nu?

– Det har skett under en längre tid. Det var på gång redan 2013, då från främst Almega och SKL. Den stora skillnaden då, det låter för jävligt, är att då hade vi en borgerlig regering som inte attackerade lönebildningen och lägstalönerna. Nu görs det av KD, Liberalerna och Centern. När den fronten öppnas blir det en svår situation att klara en lönebildning i balans.

Brukar det inte vara rätt högljutt och olika utspel vid den här tiden men så kommer ni ändå överens till slut?

– Observera vilka vi inte skäller på i dagens debattartikel i DN: våra egna motparter. Poängen är att vi är överens om lönebildningsmodellen som vi har.

Varför skrev ni då inte debattartikeln med dem?

– I mångt och mycket hade vi kunnat gjort det. Men det blir svårt för våra motparter att gå ut med offentlig kritik mot andra arbetsgivarorganisationer.

– Det här är större än att vi bryter argument med vår motpart som vi brukar göra i januari-februari. Det här är något helt annat. Det handlar om hela lönebildningen nu och i framtiden.

Är ni mer överens än tidigare med era motparter?

– Vi har varit överens sedan 1997 om grundprinciperna med industriavtalet. Men de är inte enklare att hantera i de faktiska förhandlingarna.

– Om vi känner osäkerhet över hur väl normeringsmärket kommer att respekteras så ökar konfliktytorna mellan oss. Det skapar en osäkerhet om nivå och avtalsperiodens längd.

De här inspelen från olika håll som ni ser som hot, på vilket sätt ökar det risken för konflikt?

– Vi träffar första avtalet. Vi har inga andra riktmärken än våra egna analyser. Det vi vetat sedan 1997 är att det märke vi sätter respekteras av andra. Nu känner vi att vårt märke kan användas som en språngbräda eller golv i andra förhandlingar. Osäkerheten riskerar att öka konflikterna.

Är risken större för att IF Metall går ut i konflikt?

– Det här är långa skeenden, det kan bli effekt om 2-3 år. Den omedelbara risken för IF Metall ökar inte. Vi är som vanligt inriktade på att nå ett avtal. Konflikt är den av de sista lösningarna.

Kan du förstå att andra fackförbund vill få till så höga löneökningar som möjligt för sina medlemmar?

– Det är en legitim ståndpunkt.

Och om det innebär högre löneökningar än industrins märke?

– Om man vid varje förhandling ska förhålla löneökningen till hur den egna branschen går så är det en helt annan form av lönebildning än vi har i Sverige.

Ser du en stor risk med det, att enskilda förbund sticker iväg?

– Spricker den normering vi har är vi i ett läge som innebär lön efter bärkraft. Då blir förlorarna de kvinnodominerade sektorerna med lägre löner. Det är den utvecklingen vi får.

Om lönerna sänks, skapar det fler jobb?

– Den frågan dyker alltid upp. För några år sedan handlade det om ungdomar, nu om nyanlända. Det finns inget samband mellan lönenivå och införsel till jobb. Såvida man inte sänker lönerna till nivåer som människor inte kan leva på.

– Jag tror vi måste göra speciella överenskommelser för att underlätta för nyanlända att få arbetspraktik. Men det handlar inte om att sänka löner.

Hur är relationen mellan LO-förbunden i det här läget?

– Vi hade styrelsemöte i måndags. Det är bra. Vi är inte delade som det ibland framställs som.

Har IF Metall vidtagit några särskilda åtgärder för att gå i konflikt?

– När vi kommer in i det här läget i avtalsrörelsen så rustar vi alltid konfliktorganisationen löpande ända fram till dess vi skrivit avtal. Vi måste ha en organisation på tå för att gå i konflikt om vi måste. Är vi inte överens 31 mars så är det konflikt som gäller.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

Det är vi som får Sverige att funka

Det är vi som får Sverige att funka

Det råder ingen tvekan. Vi är redo för en kraftmätning med arbetsgivarna inför ett nytt avtal 2020, skriver Marie Nilsson, ordförande för IF Metall.

”Därför ska jag demonstrera 1 maj”

”Därför ska jag demonstrera 1 maj”

Trots januariavtalets mindre bra delar är det betydligt bättre än alternativet. Nu ska vi driva politiken i en riktning som medlemmarna vinner på.

Marie Nilsson öppnar för storfack

Marie Nilsson öppnar för storfack

IF Metalls nyvalda förbundsordförande Marie Nilsson sträcker ut handen till tjänstemannafacken. I sitt tal på kongressen sade hon att den tekniska utvecklingen öppnar för principen ”en arbetsplats – ett fack”.

Nya utmaningar finns alltid kvar

Nya utmaningar finns alltid kvar

Det fackliga arbetet måste alltid fortsätta. Efter en strid kommer nästa och nästa – allt för att ge bättre villkor i en ständigt ny tid.

Ja till treårigt avtal

De opartiska ordförandena, Opo, föreslår ett treårigt avtal för parterna inom industrin, där det sista året kan sägas upp. Både arbetsgivare och de fem industrifacken säger ja.

Anders Ferbe slutar som ordförande i IF Metall

Anders Ferbe slutar som ordförande i IF Metall

Anders Ferbe har meddelat IF Metalls valberedning att han inte ställer upp för en ny period som ordförande. Nu återstår två kandidater – vice ordförande Marie Nilsson och avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

”Oerhört provocerande”

”Oerhört provocerande”

IF Metalls ordförande Anders Ferbe reagerar starkt på arbetsgivarnas hållning i avtalsrörelsen. Det gäller kraven på utökat helg- och övertidsarbete men också det som kallas ”kostnadsneutrala löneökningar”.

Nu håller vi ihop – det provocerar

Genom samordningen tar vi ansvar för en stabil löneökningstakt på hela den svenska arbetsmarknaden.

GS vill värna LO-samordningen

GS vill värna LO-samordningen

Makten över sin egen tid kommer högt upp på GS-medlemmarnas önskelista inför avtalsrörelsen. På avtalssekreterare Madelene Engmans lista finns bland annat en LO-samordning.

Ferbe om fortsättningen: Medlemmarna bestämmer

Ferbe om fortsättningen: Medlemmarna bestämmer

IF Metall håller kongress i maj nästa år, då ska en ny förbundsledning väljas. Då är förbundsordförande Anders Ferbe 63 år – men i en intervju med DA vill han inte säga om han vill fortsätta leda förbundet: ”Det finns bara en som ställer den frågan och det är valberedningen.”

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.