Industriarbetarnas tidning

Löner justeras på Strålfors efter kartläggning

22 mars, 2016

Anmälan till Diskrimineringsombudsmannen (DO) gav resultat. GS-klubben på Postnord Strålfors i Ljungby har fått en jämställdhetsplan och osakliga löneskillnader har justerats.

Dagens Arbete har tidigare berättat om GS-fackets anmälan till DO. Historien, som nu går mot sitt slut, har handlat om en försenad jämställdhetsplan och lönekartläggning på Postnord Strålfors i Ljungby.

GS-klubben har sedan slutet av 2014 försökt få arbetsgivaren att ta fram en lönekartläggning och en jämställdhetsplan. Efter mer än ett år av påminnelser tröttnade klubben på att vänta och vände sig till den lokala avdelningen. GS-facket valde i början av januari 2016 att anmäla saken till DO.

Anmälan gav resultat. Nu finns en jämställdhetsplan på plats och en lönekartläggning har genomförts.

– Vi hittade inga diskriminerande löner. Men vi hittade vad vi tyckte var osakliga löneskillnader. Och där valde arbetsgivaren, som nog var lite pressad av anmälan, att gå in och rätta till det, säger Peter Berntsson, ordförande i GS-klubben på Postnord Strålfors.

Peter Berntsson berättar att resultatet av lönekartläggningen blev att månadslöner justerades upp med sammanlagt tolv tusen kronor för fem tillsvidareanställda. Lönen justerades även upp för ett tiotal visstidsanställda med ungefär 3000 kronor per person och månad.

Enligt Peter Berntsson är det sänkta ingångslöner och arbetsgivarens uppsägning av det tidigare lönesystemet som har gjort att skillnader har uppstått. Han anser att det är viktigt att parterna kommer fram till ny en lönemodell för att undvika att samma situation uppstår igen.

Eva Malmberg, HR- och kommunikationchef på Postnord Strålfors berättar att det förs diskussioner om lönemodellen mellan fack och arbetsgivare och att hon därför inte vill kommentera modellen.

I lönekartläggningen visade det sig också att männen på kollektivsidan totalt sett tjänar lite mer än kvinnorna.

– Vi har lika löner oavsett kön, så för samma jobb har du samma lön. Däremot kan det vara svårt att få kvinnor att köra vissa maskiner. Och kör du maskin så har du lite högre lön, så då tjänar ju männen på kollektivsidan totalt lite mer. Där har vi jobb att göra, säger Peter Berntsson.

Eva Malmberg från Postnord Strålfors beklagar förseningen och säger att företaget kommer att hålla tiden nästa gång.

– Definitivt ska vi vara färdiga i god tid, självklart, eller hur? Vi har gjort ett fel och tagit på oss att vi var två månader sena. Vi har verkligen lagt ner allt för att göra det här så bra som möjligt. Och eftersom samtliga fack har godkänt det måste de ju tycka att vi tillsammans har gjort något bra, annars hade de aldrig godkänt det.

Nästa gång en lönekartläggning och jämställdhetsplan ska tas fram tror klubbordföranden Peter Berntsson att det kommer gå enklare.

– De vet ju hur det går annars. Och en sådan här situation vill de inte hamna i igen. Så jag tror att samarbetet i den här frågan kommer bli bättre, säger han.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Kommunal lämnar LO-samordningen

Kommunal lämnar LO-samordningen

Kommunal väljer att dra sig ur LO-samordningen efter att inte fått igenom sina krav. Pappers: Det är djupt olyckligt.

Kvinnornas löner ökar för sakta

Kvinnornas löner ökar för sakta

Lönerna i kvinno- och mansdominerade jobb måste värderas lika. Men det får inte innebära att vi ger avkall på våra krav mot att få större del av företagens vinster, skriver Pappers ordförande Pontus Georgsson.

Låglöne­satsningen – lyckad modell eller en krusning på ytan?

Låglöne­satsningen – lyckad modell eller en krusning på ytan?

Hur få bort orättvisa löneskillnader? I senaste avtalsrörelsen testades ett nytt sätt att lösa den eviga frågan. Men låglönesatsningen har mötts av både ris och ros.

”Höj gärna lönen – men gör det rättvist”

”Höj gärna lönen – men gör det rättvist”

Det är sorgligt att facken börjat närma sig arbetsgivarnas och de liberala politikernas krav på ökad lönespridning som något positivt, skriver Anders Törnberg (S).

”Nu är det mer rättvist”

”Nu är det mer rättvist”

Många tjänar långt under snittlönen, och kvinnor tjänar mindre än män. Inför varje avtalsrörelse dyker frågan upp: Hur blir lönerna mer rättvisa? För tre år sedan prövades en ny lösning – nu börjar resultatet synas.

Inkomstskillnaderna fortsätter att öka i landet

Inkomstskillnaderna fortsätter att öka i landet

59,2 industriarbetarlöner. Så mycket mer tjänade Sveriges näringslivstoppar år 2017 enligt en ny rapport från LO.

Dela lika och tjäna tusenlappar

Dela lika och tjäna tusenlappar

Tre av fyra föräldradagar tas ut av kvinnor. Ofta anges ekonomin som skäl. Men DA:s beräkningar visar att tillägget i kollektivavtalet gör att det ofta lönar sig att dela lika.

Kvinnor som vill uppåt

Kvinnor som vill uppåt

Kvinnor har svårt att nå de bäst betalda jobben, visar lönestatistik från Pappers som DA har bearbetat. Vi har träffat två kvinnor på Billerud Korsnäs Gävle som inte tvekar att sträva uppåt.

Bättre lön oavsett kön

Bättre lön oavsett kön

Möt svetsaren, lödaren och montören Erlinda Piojo. Hon är en av många kvinnor på Enertech i Ljungby som höjt lönen med hjälp av bolagets lönesystem, som belönar fortbildning och arbetsrotation. Klyftan mot män krymper och är nu hälften mot snittet inom Teknikavtalet.

Så kan lönerna bli rättvisare

Utbildning, kvotering och rätt till heltid. Att minska löneskillnader mellan män och kvinnor är inte lätt, men det finns idéer. Vi frågade avdelningsordförandena för IF Metalls, GS och Pappers vad som borde göras. Här är några av svaren.

Döden på jobbet

Varje år dör runt 50 människor i olyckor på jobbet. Genom de anhöriga visar vi vilka de omkomna var. I snitt tar det tusen dagar innan åtal väcks. En lång väntan för de sörjande.

De kom inte hem från arbetet

Förra året omkom 46 personer i olyckor på jobbet. Här berättar anhöriga om människorna bakom statistiken.

Föräldrarna: Man vittrar sönder

Olle Andersson Larsson och Christina Andersson fick vänta ett och halvt år innan åtalet lades ner. Ingen ställs till svars för deras son Robins död.

Utdragen väntan för de anhöriga

Efter en dödsolycka tar det i snitt 1000 dagar innan åtal väcks, visar Dagens Arbetes genomgång. Sedan kan det dröja över ett år innan domen kommer.

Hon startar en minnesfond för anhöriga

Christina Anderssons son Robin fastnade i en maskin och dog på jobbet. Nu startar hon en minnesfond för att hedra sonen och hjälpa andra anhöriga ekonomiskt.

”Det behövs mer pengar till rättsväsendet”

Saila Quicklund (M): Det behövs mer resurser till berörda myndigheter och att preskriptionstiden för arbetsmiljöbrott förlängs.

”Arbets­platserna ser inte ut som när lagarna skrevs”

Lagstiftaren och domstolarna behöver lära sig om den förändring som skett på arbetsmarknaden, skriver åklagaren Christer B Jarlås.

Så löser Norge brotten på halva tiden

Norge har klart kortare utredningstider vid arbetsmiljöbrott än Sverige. Hur vi jobbar kan kanske därför ses som förslag på förbättringar hos er, skriver norska domaren Rune Bård Hansen.

Åklagaren: Förstår att det kan upplevas som lång tid

Dödsolyckor är svåra att utreda, säger Jörgen Lindberg, vice kammarchef och vice chefs­åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, Rema.

Las-uppgörelsen

”Nu är det slut med ping-pong-politiken”

”Nu är det slut med ping-pong-politiken”

När IF Metall gjorde upp med arbetsgivarna om anställningsskyddet var det inget svek, utan solidaritet med dem som har det sämst, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.