Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Vi börjar om innan vi är klara

19 maj, 2016

Skrivet av Anders Ferbe

Anders Ferbe är förbundsordförande i IF Metall
Anders Ferbe är förbundsordförande i IF Metall

Krönika Medlemmarnas stöd under avtalsförhandlingarna är ovärderligt. Det är avgörande för att lyckas teckna bra avtal.

Avtalsrörelserna ligger nu omlott. Samtidigt som vi avslutar årets förhandlingar på alla avtalsområden påbörjar vi förberedelserna för en ny avtalsrörelse. Ska vi bli lika framgångsrika även nästa år krävs samma starka fackliga mobilisering som under avtalsförhandlingarna 2015–2016.

Jag är väldigt glad över att vi lyckades teckna bra kollektivavtal i årets förhandlingar. Vi har säkrat fortsatta reallöneökningar, avsättning till deltidspension och lyckats med förbättringar i både arbetsmiljö- och jämställdhetsarbetet. Vi nådde framgångar i våra krav och höll arbetsgivarnas krav på försämringar stången. Det är facklig styrka.

Det är också viktigt att vår lönebildningsmodell håller hela vägen, trots idoga attacker. När den konkurrensutsatta industrin normerar, sätter ett märke för löneökningstakten på hela arbetsmarknaden, får löntagarna mer slantar i plånboken.

Samtidigt som vi fortsatt värnar den svenska industrins konkurrenskraft och jobben.
Att industrin sätter märket för löneökningarna har också stor betydelse för andra än industriarbetarna. Inte minst för de lågavlönade, ofta kvinnor, som har svårast att över huvud taget få ut några löneökningar. Med märket får alla högre löner – inte bara de som arbetar i branscher som för tillfället går bra.

Den svenska modellen har varit under stark press senaste året. Under en mycket komplicerad avtalsrörelse har flera högerpartier förespråkat sänkta ingångslöner.

Trots att grunden för den svenska modellen bygger på att parterna – fack och arbetsgivare – har ansvaret för lönebildningen på svensk arbetsmarknad.

Det är inte bara oaccep-tabla förslag. Det är osmart. En havererad modell skulle skapa kaos i lönebildningen och riskera jobbtillfällen.

Måtte vi slippa alla olika aktörers attacker under kommande år. För nu påbörjas nästa avtalsrörelse. Och jag ser inget som tyder på att den blir enklare än den vi just nu slutför.

Tillsammans ska vi nu mobilisera för nya framgångar. Nya kollektivavtal som ger reallöneökningar till industriarbetarna. Om knappt ett år ska vi sätta ett nytt märke som säkerställer att alla löntagare får del av löneökningarna.

Jag blir inte förvånad om vi får nya nollbud från arbetsgivarna i höst. Men IF Metalls linje är lika glasklar som tidigare. Världens bästa industriarbetare är värda bra löner och villkor på arbetsplatsen.

Förbundets medlemmar ska återigen vara rösterna som ekar in i förhandlingslokalerna i Stockholm. Det ger oss en styrkeposition, som arbetsgivarna känner. Just därför är den fackliga aktiviteten ute på arbetsplatserna så viktig.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Nya utmaningar finns alltid kvar

Nya utmaningar finns alltid kvar

Det fackliga arbetet måste alltid fortsätta. Efter en strid kommer nästa och nästa – allt för att ge bättre villkor i en ständigt ny tid.

Arbetsgivarnas återvändsgränd

Nästan alla arbetsgivare visade en glupande aptit
på mer makt över arbetstiden (läs gratisarbete)
i årets avtalsförhandlingar.

Engagemanget börjar i det lilla

Orättvisorna på jobbet finns kvar. Fler behöver kliva fram och aktivera sig.

Vi har avtal som ger unik styrka

Tack vare kollektivavtalen har Sverige under många år utvecklat unik styrka inom både arbetsliv och industri. Det ska vi fortsätta med.

Kompetens har bäst-före-datum

Med allt snabbare teknisk utveckling blir bäst-före-datum för kunskaper kortare och kortare. Därför behöver vi alla lära nytt hela tiden.

Nu håller vi ihop – det provocerar

Genom samordningen tar vi ansvar för en stabil löneökningstakt på hela den svenska arbetsmarknaden.

Vi är framtidens industri­arbetare

Den tekniska utvecklingen kräver yrkesskickliga industriarbetare. Alla industrier som vill hänga med i utvecklingen behöver praktiska teoretiker och teoretiska praktiker.

Nu går Sverige framåt igen

Efter åtta år med borgerligt styre går nu mycket åt rätt håll i politiken. Vi fortsätter att driva på – för industrijobben och för välfärden.

Värna arbetsmiljön – och affärerna

Hur reagerar chefen om jag som visstidsanställd eller inhyrd ställer kritiska frågor om säkerheten? Får jag komma tillbaka till jobbet då?

Världens bästa industri­arbetare

De är kompetenta och tar ansvar. De ställer lojalt upp för varandra och för företaget. Världens bästa industriarbetare finns i Sverige.

Sjuka Samhall

Samhall får i år 6,6 miljarder kronor från staten för att utveckla människor med funktionsnedsättningar. De väljer medarbetare som klarar det hårda arbetet ute hos kunderna. Andra sorteras bort. Unga funktionshindrade hamnar utanför arbetslivet.

Unga slås ut – platsar inte på Samhall

Statskontoret slog larm för flera år sedan – fel personer slussas till Samhall. Men ingenting har hänt. Unga med funktionsnedsättning hamnar utanför arbetslivet.
De sociala företagen som tar emot människor med svåra funktionshinder har svårt att klara konkurrensen med statliga Samhall.

”Jag dög inte åt Samhall”

Hos Anna Ytell i Hudiksvall jobbar människor som sorterats bort. Ingen av dem har ens fått frågan om att få komma till Samhall.

Arbetsförmedlare: Samhall ska i princip ha friska människor

Arbetsförmedlare vittnar om att Samhall styr, mer än vad det statliga bolaget självt hävdar.
”Många inskrivna är överhuvudtaget inte aktuella för Samhall, för Samhall tar inte emot dem”, säger en arbetsförmedlare.

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.

Underbemanning tär på Samhalls personal

Samhall i Karlstad har varit framgångsrikt att vinna kunder. Men personalen räcker inte till. Varje morgon träffas driftledarna för att få ihop folk till alla uppdragen. ”Vi bara kör”, säger Robert Hallstensson.

Samhall struntar i smittan

Människor i riskgrupp städar ­äldreboenden, mat­affärer och gym. Utan skydd. De trängs på bussar och i små fikarum. Samhalls städare glömdes bort under pandemin.

Dags att agera, närings­ministern

Helle Klein: ”Det sociala företaget blev ett vinstjagande bemanningsbolag som förstör både människor och marknad.”

HR styr allt men slipper ta ansvaret

Dagens Arbetes Elinor Torp om en yrkesgrupp som bestämmer allt mer, utan att behöva stå till svars. Det visar sig inte minst i granskningen av Samhall.