Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Världens bästa industri­arbetare

16 juni, 2016

Skrivet av

Anders Ferbe är förbundsordförande i IF Metall
Anders Ferbe är förbundsordförande i IF Metall

Krönika De är kompetenta och tar ansvar. De ställer lojalt upp för varandra och för företaget. Världens bästa industriarbetare finns i Sverige.

Min uppfattning är att de svenska industriarbetarna är världens bästa. En svensk industriarbetare gör ofta lite mer. När den tekniska lösningen från ingenjören inte funkar så bra i praktiken, då fixar industriarbetaren det.

Men vad är det som gör dem sunt ifrågasättande, initiativrika och samtidigt lojala mot sitt företag och solidariska med sina arbetskamrater?

En del av förklaringen ligger i att Sverige har en stark demokratisk tradition. Här uppmuntras samarbete, delaktighet och diskussion. Här finns en djupt rotad ideologisk övertygelse om att människan i grunden är god och vill väl.

Jag är inte förvånad över att framsynta industriföretag i vårt land väljer bort toppstyrning och mellanchefer. De ser i stället att när industriarbetarna får jobba utan hierarkier så utvecklas samarbete och öppenhet. Det skapar tillåtande miljöer och utrymme för idéer och initiativkraft.

Utländska ägare kan ha ett annat tänkande med sig. För dem kan det vara främmande att organisera arbetet utan hierarkier, men de flesta lär sig snabbt att ta vara på fördelarna med att ge ansvar till dem som finns i produktionen.

Det finns också en väsentlig styrka i den höga organisationsgraden; att svenska industriarbetare agerar gemensamt genom facket. Vi enas och står upp för samma krav. Lika enade ställer industriarbetarna upp och möter de uppgifter och utmaningar som företaget har.

Trots detta är positionen som världens bästa industriarbetare inte given. Tyvärr finns det fortfarande arbetsgivare som missar att se potentialen och styrkan hos de anställda i produktionen.

Jag tänker exempelvis på företag som väljer bort kompetensutveckling för sina anställda. Det är fel strategi, påstår jag. Människor växer av att få utveckla sin kompetens. Att kunna möta morgondagens kompetenskrav är också en förutsättning för att vi, i ett litet land som Sverige, framgångsrikt ska kunna hävda oss i konkurrens med länder som är många gånger större och som har mångfalt större resurser.

Därför är det också så viktigt att utveckla bra verktyg i form av lönesystem som ger rättvisa löner och där kompetens på ett naturligt sätt finns med i värderingen. Vi gör framsteg på det här området, även om det borde gå snabbare.

Alla som arbetar inom industrin i det här landet har anledning att känna sig stolta. Världens bästa industriarbetare står för en betydelsefull del av industrins utveckling och bidrar i hög grad till den nya industrialiseringen av Sverige.

Tänk om alla arbetsgivare förstod att ta vara på hela den kraften. Då skulle oerhört mycket vara vunnet för framtiden …

Ha en riktigt fin och välförtjänt sommarledighet!

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Nya utmaningar finns alltid kvar

Nya utmaningar finns alltid kvar

Det fackliga arbetet måste alltid fortsätta. Efter en strid kommer nästa och nästa – allt för att ge bättre villkor i en ständigt ny tid.

Arbetsgivarnas återvändsgränd

Nästan alla arbetsgivare visade en glupande aptit
på mer makt över arbetstiden (läs gratisarbete)
i årets avtalsförhandlingar.

Engagemanget börjar i det lilla

Orättvisorna på jobbet finns kvar. Fler behöver kliva fram och aktivera sig.

Vi har avtal som ger unik styrka

Tack vare kollektivavtalen har Sverige under många år utvecklat unik styrka inom både arbetsliv och industri. Det ska vi fortsätta med.

Kompetens har bäst-före-datum

Med allt snabbare teknisk utveckling blir bäst-före-datum för kunskaper kortare och kortare. Därför behöver vi alla lära nytt hela tiden.

Nu håller vi ihop – det provocerar

Genom samordningen tar vi ansvar för en stabil löneökningstakt på hela den svenska arbetsmarknaden.

Vi är framtidens industri­arbetare

Den tekniska utvecklingen kräver yrkesskickliga industriarbetare. Alla industrier som vill hänga med i utvecklingen behöver praktiska teoretiker och teoretiska praktiker.

Nu går Sverige framåt igen

Efter åtta år med borgerligt styre går nu mycket åt rätt håll i politiken. Vi fortsätter att driva på – för industrijobben och för välfärden.

Värna arbetsmiljön – och affärerna

Hur reagerar chefen om jag som visstidsanställd eller inhyrd ställer kritiska frågor om säkerheten? Får jag komma tillbaka till jobbet då?

Vi börjar om innan vi är klara

Medlemmarnas stöd under avtalsförhandlingarna är ovärderligt. Det är avgörande för att lyckas teckna bra avtal.

Sjuka Samhall

Samhall får i år 6,6 miljarder kronor från staten för att utveckla människor med funktionsnedsättningar. De väljer medarbetare som klarar det hårda arbetet ute hos kunderna. Andra sorteras bort. Unga funktionshindrade hamnar utanför arbetslivet.

Unga slås ut – platsar inte på Samhall

Statskontoret slog larm för flera år sedan – fel personer slussas till Samhall. Men ingenting har hänt. Unga med funktionsnedsättning hamnar utanför arbetslivet.
De sociala företagen som tar emot människor med svåra funktionshinder har svårt att klara konkurrensen med statliga Samhall.

”Jag dög inte åt Samhall”

Hos Anna Ytell i Hudiksvall jobbar människor som sorterats bort. Ingen av dem har ens fått frågan om att få komma till Samhall.

Arbetsförmedlare: Samhall ska i princip ha friska människor

Arbetsförmedlare vittnar om att Samhall styr, mer än vad det statliga bolaget självt hävdar.
”Många inskrivna är överhuvudtaget inte aktuella för Samhall, för Samhall tar inte emot dem”, säger en arbetsförmedlare.

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.

Underbemanning tär på Samhalls personal

Samhall i Karlstad har varit framgångsrikt att vinna kunder. Men personalen räcker inte till. Varje morgon träffas driftledarna för att få ihop folk till alla uppdragen. ”Vi bara kör”, säger Robert Hallstensson.

Dags att agera, närings­ministern

Helle Klein: ”Det sociala företaget blev ett vinstjagande bemanningsbolag som förstör både människor och marknad.”

Samhall struntar i smittan

Människor i riskgrupp städar ­äldreboenden, mat­affärer och gym. Utan skydd. De trängs på bussar och i små fikarum. Samhalls städare glömdes bort under pandemin.

HR styr allt men slipper ta ansvaret

Dagens Arbetes Elinor Torp om en yrkesgrupp som bestämmer allt mer, utan att behöva stå till svars. Det visar sig inte minst i granskningen av Samhall.