Industriarbetarnas tidning

”Kan sakna att jobba med kroppen”

20 maj, 2019

Skrivet av Ricardo Burrows

ÖgonblickEt Klockan är 10.32 på Dekalbolaget i Sala.

Victor Hermansson står framåtlutad över Dekalbolagets nyinköpta flatbäddsskrivare. När den gamla slutade fungera mitt i brinnande högsäsong var det dags att investera i en ny modern skrivare. Nu jämför Victor testutskrifter så att maskinen kan kalibreras rätt innan den tas i bruk.

Victor kommer från träindustrin där han jobbade i åtta år. En fotbollsskada och en sjukskrivning fick honom att leta nytt jobb. När han också tänkte byta fackförbund fick han veta att det inte var nödvändigt vid övergången till grafikerbranschen.

– Jag trivs verkligen på mitt nya jobb, men vissa dagar kan jag sakna att jobba med kroppen, säger Victor Hermansson.