Industriarbetarnas tidning

IF Metall: Vår utgångspunkt är 3 procent

10 augusti, 2020

Skrivet av

Läget är mycket bekymmersamt, säger Industriarbetsgivarnas förhandlingschef Per Widolf, och har svårt att se något utrymme för höjda löner i höstens avtalsrörelse. Men facket utgår fortfarande från sitt bud på 3 procents löneökningar.

I tisdags sa Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl att det kan bli aktuellt med ett nollbud från arbetsgivarna – alltså inga löneökningar alls. IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä säger att han har hört det förr.

– Det är som vanligt, det spelar ingen roll om det går bra eller dåligt. Vår utgångspunkt är 3 procent, sen får man titta på hur läget är för att till exempel avgöra hur långt avtal man kan teckna.

Per Widolf, förhandlingschef på Industriarbetsgivarna, vill, till skillnad från Svenskt Näringsliv, inte prata om något bud.

– Vi börjar förhandla i industrin den 1 oktober för att sätta märket. Vi kommer i dagsläget inte att gå ut med något lönebud. Eventuellt bud lämnar vi till våra motparter.
Men med det sagt, säger han, läget under coronapandemin är väldigt bekymmersamt.

BNP har rasat i Sverige. Industriarbetsgivarnas medlemsföretag är väldigt beroende av export och påverkas starkt av den globala krisen. Till det kommer osäkerheten kring vaccin och om det kommer att komma en andra våg av viruset.

– Jag har svårt att se att vi skulle ha utrymme för några löneökningar, ja, några kostnadsökningar över huvud taget.

Han tror att ekonomin kommer att kunna återgå till ett normalläge tidigast 2022.

– Det här kommer att gå över, och då vill vi inte vara i ett läge där vi försämrat vår konkurrenskraft, utan kommer ut ur det här starkare.

IF Metalls Veli-Pekka Säikkälä delar bilden av att läget är osäkert, men säger att han också får signaler från fackklubbar att det ändå rullar på med ordrar.

– Det verkar hämta sig. Men om det blir osäkert läge i höst kan det bli svårt att träffa långa avtal.

Avtalen gick egentligen ut den sista mars, men förlängdes till den sista oktober på grund av coronakrisen.

Kommer ni att kräva att era medlemmar får retroaktiv lön från den 1 april?

– Vi har ställt krav på 3 procent från 1 april. Sedan blir det en förhandlingsfråga.
Det finns inget i själva konstruktionen av förlängningen av avtalen som säger om lön ska betalas ut retroaktivt. Parterna kan kräva vad de vill, säger han.

– Vi kan yrka på retroaktiv lön, eller ett engångsbelopp som kompensation.

3 kommentarer till “IF Metall: Vår utgångspunkt är 3 procent

  • Att industrin skulle lida av minskad lönsamhet märks ej i utdelningarna och bonusarna som industrin har gett ut.
    Klassisk propaganda från arbetsgivarna! Jag har svårt att se att vi skulle ha utrymme för några löneökningar, ja, några kostnadsökningar över huvud taget.

    Spelar ingen roll vilket decennium/århundrade som varit, det har låtit likadant i urminnes tider.
    Inga lönehöjningar till jobbarna och inga förbättringar i arbetsskadeförsäkringar eller andra förmåner för dem på golvet som genererar vinsterna.

  • Det är samma mantra som alltid upprepas av arbetsgivarna. Får vi arbetare högre lön går industrin under. Det vi alla verkligen får hoppas på är att det blir en kort avtalsperiod. Vi ska inte binda oss vid långa avtal när osäkerheten är så stor i Coronatider .

  • Bygg och betong industrin har rullat på för fullt bonusar och aktieutdelning blir bra . Men vi arbetare ska inte få någon ordentlig ökning , vi som håller det rullande ,

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Arbetsgivarna: Löneökningstakten måste ner

Pappers krav på fyra procent saknar verklighetsförankring, svarar Industriarbetsgivarna.
”Löneökningstakten måste ner om vi ska ha jobben kvar i Sverige i framtiden”, säger förhandlingschef Per Widolf.

IF Metalls avtalsråd sa ja till nya avtalet

IF Metalls avtalsråd sa ja till nya avtalet

Låglönesatsning, retroaktiva löner och arbetsskadeförsäkringen debatterades när IF Metalls avtalsråd skulle anta de nyligen tecknade avtalen.

Nya avtal för industrin – vad betyder det för dig?

Nya avtal för industrin – vad betyder det för dig?

I helgen kunde fack och arbetsgivare till sist enas om ett nytt avtal för svensk industri. Det här innebär det för dig.

Arbetsgivarna: Krympande kaka att fördela

Arbetsgivarna: Krympande kaka att fördela

Läge att ”besinna sig”, anser industrins chefsekonomer inför att de pausade löneförhandlingarna ska återupptas. Men facken kräver 3 procent från den 1 april.

”Nu måste vi se till att kompetensutveckling också sker”

”Nu måste vi se till att kompetensutveckling också sker”

Trots att korttidsarbete används i stor omfattning sker nästan inga kompetensutvecklande insatser. Vi parter är överens om att det är viktigt – nu måste vi också se till att det blir verklighet, skriver avtalssekreterarna för Pappers, GS och IF Metall tillsammans med Industriarbetsgivarna.

Så kan las ändras – detta säger parterna

Så kan las ändras – detta säger parterna

Nästa måndag presenterar regeringens utredare sina förslag på hur las kan förändras. SVT har tagit del av dem redan nu – och varken fack eller arbetsgivare är nöjda

Industrin skjuter upp avtalsrörelsen

Facken inom industrin och arbetsgivarna säger ja till att skjuta fram avtalsrörelsen. Även Pappers förlänger avtalet. ”Vi befinner oss mitt i en pandemi. Det är inte läge att bråka om löner och villkor”, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

Sjuka Samhall

Samhall får i år 6,6 miljarder kronor från staten för att utveckla människor med funktionsnedsättningar. De väljer medarbetare som klarar det hårda arbetet ute hos kunderna. Andra sorteras bort. Unga funktionshindrade hamnar utanför arbetslivet.

Så gick det till när Samhall satte vinsten före människorna

Under våren granskade Dagens Arbete bristerna i arbetsmiljön på Samhall. Men hur blev det som det blev? För tio år sedan skedde något avgörande. För Kenneth Harnesk, då första linjens chef, gick det inte längre att vara kvar.

Samhalls vd: Kritiken mot oss är allvarlig

Sara Revell Ford svarar på kritiken mot Samhall och ger sin syn på det som kommit fram i Dagens Arbetes granskning.

”Det fanns de som inte ville leva”

Två år efter Richard Fredrikssons första begäran om ingripande agerar Arbetsmiljöverket. Samhall får bakläxa.

Riksdagen vill ha en oberoende utredning av Samhall

Samhall måste utredas, av någon utifrån. Det anser en samlad opposition som via riksdagen uppmanar regeringen att tillsätta en extern utredning.

Ministrarna: Våra bolag ska vara föredömen

De ansvariga ministrarna är djupt bekymrade över att unga med funktionsnedsättningar inte platsar på Samhall. Regeringen har nu gett ett tydligt besked om vilka grupper som ska slussas till företaget.

Samhall­anställda känner sig svikna av facket

År efter år betalar medlemmarna in pengar till facket. Men när jobbet gör dem sjuka finns ingen där. Samhalls vittnen berättar hur fackförbunden slutat agera i arbetsmiljöfrågor.

”Jag är så arg på att facket inte agerar”

Magnus hade det så stressigt på jobbet att han inte orkade längre. Då blev sambon Catharina svårt sjuk i Covid. Nu kämpar de för att komma vidare.

De utsatta på Samhall behöver fackets stöd

Anställda på Samhall vittnar om att fackförbunden gör för lite för att hjälpa dem. Som en röd tråd i berättelserna från Samhallgolvet kommer facket in, fackets svek, skriver DA:s Elinor Torp.