Industriarbetarnas tidning

Snabba ryck

24 september, 2021

Skrivet av Robin Bäckman

Ögonblicket. Klockan är 09.42 på Scandinavian print group i Stockholm.

Miguel Gonzalez byter färg i företagets offsetpress. Ett jobb som måste göras inom några minuter från det att lampan lyser och ett högt pip hörs. Tryckpressen är en Speedmaster Heidelberger 102 och har sedan elva år tillbaka varit företagets hjärta, där huvuddelen av trycken sker. 

Den nästan 14 meter långa maskinen rymmer åtta färger och rullar på vardagar mellan klockan sex på morgonen och halvtolv på kvällen. Under den tiden hinner de med ungefär 150 000 tryck. Utöver de kontinuerliga färgbytena kontrollerar Miguel även trycken och byter papper.  

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.