Industriarbetarnas tidning

Högre skaderisk för unga inhyrda

31 augusti, 2011

Skrivet av

Unga människor som jobbar på bemanningsföretag skadar sig oftare än andra på jobbet. Arbetsmiljöverket ska nu genomföra en granskning av bemanningsbranschen.

Anställda under 25 år står för nära var tredje anmäld arbetsolycka i bemanningsbranschen. Det visar statistik som Arbetsmiljöverket ställt samman över åren 2005 till 2010.

Sett över alla branscher står personer under 25 år för 12 procent av arbetsolyckorna. Att bemanningsbranschen ligger långt däröver kan delvis förklaras av att de har en förhållandevis stor andel unga anställda.

Jämfört med andra branscher har bemanningsantällda, oavsett ålder, en något högre risk att drabbas av en arbetsolycka. De är framför allt överrepresenterade i olyckor med truckar, handverktyg och maskiner.

Industrin står för nära en fjärdedel av bemanningsföretagens omsättning. Arbetsplatserna organiseras ofta av IF Metall. Förbundet har ingen egen statistik som visar att just ung inhyrd arbetskraft är extra utsatt för olyckor. Men ombudsman Darko Davidovic är inte förvånad över Arbetsmiljöverkets siffror.

– Det är unga människor som kanske inte har haft ett tidigare arbete och som kanske inte får någon introduktion på arbetsplatsen.

Han tror inte att alla arbetsgivare följer arbetsmiljölagen som säger att all personal, även inhyrd, ska få information och instruktioner om hur man jobbar på ett säkert sätt.

– Företagen har bråttom. De har en brist och vill ha in folk i produktionen snabbt.

Henrik Bäckström, förbundsdirektör på branschorganisationen Bemanningsföretagen, ser ett samband mellan olycksstatistiken och den typ av arbetsuppgifter som läggs ut på bemanningsföretag.

– I vissa yrken är sannolikheten större att man ska råka ut för en olycka. Att jobba med truckar och handverktyg är såna jobb, och bemanningsföretagen har en allt större andel av dem.

Tycker du att bemanningsföretag har ett särskilt ansvar eftersom man anställer en så stor andel unga som kanske saknar tidigare erfarenhet?

– Nog kan det vara så. Det kan också vara en sak att se på.

Även om det ärkunden som har arbetsmiljöansvaret så är bemanningsföretaget skyldigt att kontrollera att deras personal har en god arbetsmiljö hos kunden.

Prevent har tillsammans med Bemanningsföretagen och IF Metall tagit fram en checklista, som ska underlätta den kontrollen. Henrik Bäckström vet inte i hur stor utsträckning den används.

– Det är svårt att mäta, men när företag blir medlemmar hos oss så predikar vi arbetsmiljöfrågorna.

På grund av den högre olycksrisken bland unga bemanningsanställda har Arbetsmiljöverket beslutat att granska branschen genom 700 besök på bemanningsföretag och deras kundföretag.

– Vi får se om vi kan se några nya orsakssamband, säger Henrik Bäckström.

Fakta: olyckor personaluthyrning

  • 30 procent av de anmälda arbetsolyckorna med sjukfrånvaro i bemanningsbranschen rörde personer under 25 år.
  • Snittet för alla branscher är 12 procent.
  • 73 procent av anmälningarna i bemanningsbranschen avsåg män.
  • Mellan 2005 och 2010 inträffade tre dödsolyckor.
  • Vanligast är olyckor med truckar, hantering av föremål, handverktyg och arbete i maskiner.
  • Fallolyckor och skador av belastning är mindre vanliga i bemanningsbranschen än för snittet.
  • Statistiken avser anmälda olycksfall med minst en sjukdag från 2005 till 2010.

Källa: Arbetsmiljöverket

DA inleder en serie om inhyrning – tipsa oss!

Du kanske också vill läsa…

”Facklig självmordsstategi att förhandla las under fredsplikt”

”Facklig självmordsstategi att förhandla las under fredsplikt”

Om vi inte åtminstone försöker använda fackets enda motmakt när grundläggande intressen hotas så kommer allt fler att ställa sig frågan varför de alls ska vara organiserade, skriver Volvoarbetaren och skribenten Lars Henriksson.

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Kerstin får gå när jobben ska räddas

Nästa vecka kommer utredningens förslag på hur las ska ändras. Det finns en oro för att de fasta jobben ska bli mindre trygga. Men i coronakrisens spår är det som vanligt. De med osäkra anställningar blir av med jobbet först.

Bemannings­anställda: Önskar vi hade samma villkor

Bemannings­anställda: Önskar vi hade samma villkor

Bemanningsanställda rök först när Volvo stängde. När produktionen drar igång igen står de sist i kön för att få tillbaka jobben. Än så länge är Joel Gustafsson och Mikael Olsson utan arbete.

Bemanningsföretag eller fackförening?

Bemanningsföretag eller fackförening?

”Om de lokala verkstadsklubbarna skall överleva i framtiden måste splittringen genom inhyrning stoppas”, skriver en bemanningsanställd industriarbetare.

Bemanningens pris

Bemanningens pris

För 20 år sedan var tanken att det skulle användas för att klara tillfälliga toppar. I dag har det blivit en permanent lösning, antalet bemanningsanställda har tiofaldigats. För många är det en väg in på arbetsmarknaden. Andra fastnar i en ­evighet av osäkra uppdrag. Som Antonio.

Bemanningens baksida

Bemanningens baksida

Gillar du att arbeta i högt tempo under extrema förhållanden? Bemannings­företag söker dig som är stark och snabb. Dagens Arbete och Handelsnytt granskar en bransch med rädda unga som blir av med jobbet när de slits ut.

Dags för GS-kongress

Dags för GS-kongress

Ska GS-facket HBTQ-certifieras? Bör taket på medlemsavgiften slopas? Och borde inte avdelningarna få mer av förbundets pengar? DA går igenom de viktigaste frågorna inför den kongress som pågår i Västerås i helgen.

”Ni saknar förankring i verkligheten”

”Det är som att se två visionärer måla varsin tavla föreställande någonting helt annat än vad det egentligen är”, skriver André Börvall på DA Debatt.

”LO-facken skjuter sig själva i foten”

”LO-facken skjuter sig själva i foten”

Facken skjuter sig själva i foten när de inte driver de bemanningsanställdas frågor hårdare, skriver André Börvall, före detta klubbordförande för Proffice i Helsingborg, angående nya bemanningsavtalet.

”Utan organisering blir det julafton året runt”

”Utan organisering blir det julafton året runt”

”För att kunna försvara vårt avtal måste det ges bättre möjligheter att organisera inhyrda. Annars chansar många företag på att komma undan med sämre villkor.” Johan Sandberg, ombudsman för IF Metall i Sydvästra Skåne.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.