Pengarna både finns – och inte

Klart det är trevligt att få utdelning på en aktie. Men hur var det nu med att det inte finns pengar, alltså till löneökningarna, frågar sig Marcus Raihle.

”Bra med krafttag, men skydds­ombuden måste också få komma in på alla arbetsplatser”

Chefredaktör Helle Klein om arbetslivskriminaliteten.

Pappers: Inga större överraskningar

Arbetsgivarna i Skogsindustrierna gillar inte Pappers krav på 860 kronor mer åt alla. Det framgår av deras avtalskrav som lämnades över till facket i dag.

– Inga större överraskningar, kommenterar Pappers ordförande Jan-Henrik Sandberg Skogsindustriernas kravlista, som ännu inte publicerats.

– Sammanfattningsvis kan man väl säga att deras avtalskrav strävar efter att ge arbetsgivarna kraftigt ökad makt över lönesättning och arbetstider och att avtalen inte ska binda arbetsgivarna till nånting särskilt. Mer makt för egen räkning helt enkelt.

Ert krav på 860 kronor till alla?
– De vill ha löneökningar utifrån företagens förutsättningar. De ska alltså inte fastslås i de centrala avtalen utan förhandlas lokalt.

Ingen lägstanivå?
– Nej, de vill inte ha det.

Och arbetstiden?
– Vi har krävt nio timmar mer in på vårt arbetstidskonto, eller arbetstidsförkortning för den som så vill. Där säger de att arbetstiden behöver öka, inte minska. Man vill också ge arbetsgivaren mer makt över när ledighet ska tas ut.

Vill de öka arbetstiden?
– Ja de har skrivit att den behöver öka men de har inte föreslagit något konkret.

Vad säger ni om det?
– Ur medlemmarnas perspektiv så ska man bereda dem möjlighet att minska arbetstiden ytterligare. Situationen på fabrikerna med personalnedskärningar och högre arbetstempo, rationaliseringar och så vidare … många upplever att de behöver mer ledighet för att kunna pusta ut.

Är det rimligt med arbetstidsförkortning om pressen ökar?
– Ja då får man ju tid att vila upp sig om man tycker att man behöver det. En del väljer att spara pengarna till pension. Dessutom finns möjligheten att ta ut pengarna i kontanter. Det är ett flexibelt och väl anpassat system som vi tycker att man kan utöka.

Reflektion kring avtalskraven?
– Jag kan inte se att dom kommer att få någon som helst framgång när det gäller detta. Vi har en lång tradition av kollektivavtal på nationell nivå där löneökningar tydligt anges. Det är en princip som fungerat bra, den fungerar fortfarande bra och den kommer vi att hålla fast vid. Jag ser framför mig hur diskussionen i huvudsak kommer att handla om hur stor löneökningen ska vara.

– Den här kravlistan är inte den mest extrema som presenterats av en arbetsgivare. Tvärtom så finns det några obehagliga krav som har förekommit hos andra som vi inte ser hos Skogsindustrierna. Det noterar jag med tacksamhet.

Vad är det?
– Att arbetsgivarna vill sluta dra fackföreningsavgiften från de anställdas löner, så som Teknikarbetsgivarna krävt, vilket får betraktas som en fackföreningsfientlig åtgärd. Ju fler såna här extremkrav som kan undvikas desto bättre är förutsättningarna för konstruktiva förhandlingar.

Känns det som en bra eller dålig start på avtalsrörelsen?
– Det känns som en ganska hygglig start ändå. Det är ju inte lönt att tro att de ska tillmötesgå våra krav från första början. Vi hade väl väntat oss nåt i den här stilen.

Läs mer: Avtalsrörelsen

AGNETA PERSSON

Läs mer från Dagens Arbete:

Avtal 2020

Arbetsgivarnas lönebud: 1,4 procent

Avtal 2020

4

Vem vinner matchen?

Avtal 2020Lönen, flexibiliteten och arbetsmiljö är några de stora frågorna som står på spel i avtalsrörelsen.

2

Avtalsrörelsen från a till ö

OrdlistaVad betyder lönepott, fredsplikt, reallön? Här är guiden för dig som är vilse i avtalsspråket. Dagens Arbete hjälper dig att förstå de vanligaste orden som har med dina villkor att göra. Från a till ö.

Striden om tiden har börjat – igen

LEDAREPrecis som företagsledare kräver ökad förutsägbarhet av politiken behöver arbetarna känna ökad förutsägbarhet i arbetet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Pappers avtalskrav: ”Vår bransch tål fyra procent”

Fyraprocentiga löneökningar, utökad ATK och högre delpension. Det är några krav som Pappers lämnade över till Industriarbetsgivarna under fredagen.

Kampen om flexibiliteten har börjat – igen

PERSPEKTIVArbetstid, bemanning, lön. Där står slaget om flexibiliteten. Om den handlar avtalsrörelsen, skriver DA:s Harald Gatu.

Industriarbetsgivarnas svar till Pappers: Märket gäller

Pappers kan glömma fyraprocentiga lönelyft. Åtminstone om Industriarbetsgivarna får bestämma, som menar att löneökningstakten snarare måste ner under dagens märke på 2,17 procent.

3

Arbetstid en stridsfråga i avtalskraven

Större möjligheter att variera arbetstiden och höjt övertidsuttag. Det vill Teknikarbetsgivarna se. IF Metall möter med krav på det motsatta.

GS: Arbetstiden måste bli mer förutsägbar

Flexibilitet eller förutsägbarhet. Det är makten över arbetstiden som blir den heta frågan i GS-fackets förhandlingar.

Vad är viktigast i avtalsrörelsen?

DA frågarVilka frågor är viktigast att ditt fackförbund driver i avtalsförhandlingarna? Vi frågade några industriarbetare vad de tycker. Nu vill vi även höra DIN åsikt!

4

Pappers krav: kortare arbetstid för skiftarbetare

Pappers ska nu driva kravet på kortare arbetstid för skiftarbetare i avtalsrörelsen. Därmed vann Avdelning 111 Grycksbo över förbundsstyrelsen efter viss debatt.

4
Från filmen om märket.

Striden om märket

VIDEO: MÄRKETIndustrins modell för lönesättning är under press. Dagens Arbete förklarar varför, och visar i en film vad märket är.

1

GS säger ja till samordning

GS-fackets förbundsmöte beslutade att anta både LO-samordning och Facken inom industrins avtalsplattform.

Teknikföretagen byter förhandlingschef

Strax innan avtalsrörelsen inleds på allvar meddelar Teknikföretagen att deras förhandlingschef Anders Weihe slutar.

1

IF Metall väljer samordning i avtalsrörelsen

IF Metalls avtalsråd har antagit både LO-samordningen och Facken inom industrins avtalsplattform.

Ordföranden för Facken inom industrin

Industrifacken kräver 3,0 procent

Det finns ingen anledning att växla ned löneökningstakten. Det anser Facken inom industrin som kräver 3,0 procent på ett år.

1

Nu avgörs om LO får driva sina krav på bättre försäkringar

AvtalsförsäkringarDet låter som en byråkratisk detalj – men det kan vara avgörande för vad du får i pension eller ersättning om du blir sjuk av jobbet. Nu avgörs striden om förhandlingsordningen.

2

Här är kraven LO vill få igenom i avtalsrörelsen

Avtal 2020Låglönesatsning, slopad vållandeprövning för arbetssjukdomar och inbetalning av avtalspension från första arbetsdagen. Det är några av LO-kraven i avtalsförhandlingarna.

GS-facket: Väl värt att samordna sig kring

GS-fackets medlemmar berörs endast marginellt av låglönesatsningen, men den är oerhört viktig av solidariska skäl, tycker avtalssekreterare Madelene Engman.

Pontus Georgsson

Pappers lämnar LO-samordningen

I likhet med Kommunal väljer även Pappers att lämna LO-samordningen. ”Det finns ingen samordning att ställa sig bakom”, sa förbundsordförande Pontus Georgsson till DA på onsdagen.

IF Metall: Kommunal hade kunnat använda låglönesatsningen

LO-samordningenNär andra begär extra, begär Kommunal extra extra, tycker IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä. Därför kunde de inte ställa upp på kraven på extra satsningar till exempelvis barnskötare och undersköterskor.

1

Kommunal lämnar LO-samordningen

Kommunal väljer att dra sig ur LO-samordningen efter att inte fått igenom sina krav. Pappers: Det är djupt olyckligt.

Marcus Bolin

Han är ny avtalsansvarig på Pappers

Ny ansvarigFyraprocentigt lönelyft. Plus bättre pensioner och mindre övertid. Pappers inledde årets avtalsrörelse med en rivstart – och en ny ansvarig, Marcus Bolin.

KI tror på oförändrad löneökning

Återhållsamma löneökningar kan hålla arbetslösheten nere, men gör det samtidigt svårt att nå inflationsmålet. I sin lönebildningsrapport spår Konjunkturinstitutet att vårens avtal landar på samma nivå som sist.

Pappers hoppas på högre lönelyft än det finländska

Avtal 2020I måndags avslutades en cirka två veckor lång strejk på finländska pappersbruk.

Tjänstepension

Anders, 22, sparar till pensionen

TjänstepensionNär Anders Engberg, 22, förstod att inga premier betalas in till tjänstepensionen innan 25 års ålder slängde han ihop en kalkyl. Resultatet – det kan betyda en miljon kronor mindre när han går i pension.

Det här behöver du ha koll på om pensionen

PensionstipsSatsa på att jobba så många år som möjligt – det är viktigare än att spara till pensionen, tycker pensionsekonomen Kristina Kamp

10 frågor om tjänstepension

DA reder utVad är tjänstepension, vem har rätt till den och när betalas den ut?

Delpension

”Det är skönt att komma ifrån jobbet”

Sugen på att jobba mindre när du blir äldre? Möjligheten finns, men det är svårt för de flesta att få det att gå runt ekonomiskt. I stålindustrin, däremot, har man sparat extra till pensionen länge.

”Skulle gärna vara mer med barnbarnen”

På Svenska Fönster i Edsbyn är det inte ovanligt att gå ner i tid när pensionsåldern närmar sig. En riktig långhelg varannan vecka kan göra de sista yrkesåren lite lättare.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.