Industriarbetarnas tidning

Ledarsidan i Dagens Arbete bildar opinion utifrån arbetarrörelsens värderingar.

Facket behöver medlemmar – inte kunder

12 februari, 2014

Skrivet av

Facket erbjuder fina försäkringar och rabatter. Tänk den dag när försäkringsbolagen börjar erbjuda liknande schyssta försäkringspaket. Varför ska man då vara med i facket?

Vår reporter Marie Edholm åkte till tryckeriet Brand Factory. Där jobbar runt 60 personer i produktionen. 44 är medlemmar i facket. Det blev ett intressant samtal med tryckeriarbetarna Billy, Joakim, Daniel och Roger om varför de hittills valt att inte gå med i facket.

”Jag har aldrig fått några argument som känns bra nog”, säger pappersskäraren Roger Österberg.

Fackets avdelningsrepresentant, Kimmo Vaveniemi, håller möte om varför det är viktigt att gå med i facket. Kimmo berättar om kollektivavtalet: lön, arbetstid, tjänstepension, semestertillägg, OB och övertidsersättning etc. – allt det där har facket avtalat fram. Arbetsgivarna vill ta bort det mesta, förklarar Kimmo.

Efter mötet går flera med i fackklubben. Några har börjat fundera på att gå med trots allt. De får visserligen del av allt som facket förhandlar fram ändå men som Billy konstaterar ”det är det där att man inte ska glida med på en räkmacka”.

Solidaritet kallas det. Kanske dags att facket återuppväcker detta begrepp?

Det är i alla fall hög tid att åter börja berätta sin idé – vad den fackliga kampen i grunden handlar om.

Om facket bara blir försäljare av förmåner riskerar medlemmarna att betraktas som kunder. Det är en väsentlig skillnad på att vara kund eller att vara medlem. Som medlem kan jag bli delaktig, får vara med och bestämma. Som kund blir jag erbjuden färdiga ”varor”. Som medlem är jag indragen i en rättighetskamp och kan förstå att facket inte alltid lyckas, att till kampen hör kompromisser, ja rentav bakslag. Men som kund finner jag mig aldrig i att få ”ruttna tomater”. Som medlem är jag beredd att kämpa för andra. Som kund har jag bara mitt eget bästa för ögonen.

Facket måste värna medlemskapet. Egoismen kan brytas med den fackliga berättelsen om alla människors lika värde och rätt, knappast med erbjudande om billigare bensin.

Det finns fler utmaningar. Arbetslivets villkor har förändrats rejält på senare år. Bara 36 procent av de unga arbetarna är fackligt anslutna i dag. För tjugo år sedan var det 77 procent. Läs om Rasmus som hoppar mellan olika jobb – timvik som lärare, kvällsjobb som diskare, sommarjobb på industrin. I vilket fack ska Rasmus gå med? Ingen har något bra svar.

LO-ordförande Thorwaldsson säger till DA, att det är en jätteutmaning för facket att bättre förstå de ungas villkor och bli mer flexibelt. Bra med självkritik men det brådskar med förändring. Arbetsgivarna uppfinner ständigt nya anställningsvillkor. Facket måste bli lika uppfinningsrikt vad gäller medlemskapet.

Det hårdnar på arbetsmarknaden. Kampen för kollektivavtalen är nödvändig i dag precis som för hundra år sedan.

Den enda fackliga makten heter medlemmar.

Läs äldre ledare här. 

Du kanske också vill läsa…

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Fortsätt förhandla

Fortsätt förhandla

Ingen vill att politiken ska rubba maktbalansen på svensk arbetsmarknad, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Första hundra åren i framtidens tjänst

Första hundra åren i framtidens tjänst

Vi har valt att visa människorna på bruken under de senaste decennierna, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Århundradets förhandling

Ge för guds skull inte politikerna möjlighet att skapa oreda på arbetsmarknaden för lång tid framöver, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Bra jobb­satsningar i höstbudgeten

Magdalena Anderssons spara i ladorna har bytts mot satsa järnet. Det är helt rätt, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Låt industrin bli det gröna navet

Med rätt satsningar kan återhämtningen efter coronakrisen bli språngbrädan som åstadkommer den nödvändiga klimatomställningen, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Vänd oron till framtidstro

Politiken, liksom parterna på arbetsmarknaden, måste nu se till att människor återfår hoppet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Gör inte upp med Moderaterna

Lagom till sommarsemestern verkar en regeringskris segla upp. Kommer Miljöpartiet att lämna regeringssamarbetet på grund av flyktingpolitiken? Nu behöver det inte gå så illa. Men frågan om migrationen är onekligen svårlöst och har många dimensioner. Jag måste erkänna att jag inte riktigt begriper Socialdemokraternas agerande just nu. I januariöverenskommelsen beslutade regeringsmajoriteten om att en parlamentarisk […]

Människovärdet står på spel

Kortsiktiga vinstintressen har skapat ett ohållbart och mänskligt ovärdigt arbetsliv som nu också visar sig vara samhällsfarligt i coronasmittans tid, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Ingenting är längre som förut

LO har just valt en ny ledning, ett på många sätt unikt val. Susanna Gideonsson från Handels blir ny ordförande. Det är första gången någon från Handels blir LO-ordförande och det hör verkligen till ovanligheterna att LO-ordföranden inte kommer från antingen IF Metall eller Skogs- och träfacket. Wanja Lundby Wedin kom från Kommunal men det är […]

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.