Industriarbetarnas tidning

Komma ut på jobbet? – vi ger råd

19 november, 2014

Skrivet av Charlie Olofsson

DilemmatDu vet allt om dina kollegors familjer. De vet ingenting om din. Tiden stannar när någon frågar vad du har gjort i helgen och du är trött på hemligheterna. Vad kan du vinna på att vara öppen med din sexuella läggning och hur du lever, och vad kan du förlora? Vi bad tre experter om råd.

För ett HBTQ-vänligt jobb

  • Utgå inte från att alla är hetero. Använd gärna könsneutrala ord som partner och sambo, hellre än pojk-eller flickvän, make. Använd inte nedsättande ord och skratta inte med om det drag homo-, bi- och transfobiska skämt.
  • Om någon väntar barn, tänk på att det inte behöver befinna sig i personens egen mage.
  • Raljera inte över ordet ”hen”. Hen är ett pronomen och ett viktigt ord för många som inte identifierar sig inom ramen för ”hon” och ”han”.
  • Använd inte hbt-personer som frågelåda. Är du nyfiken, kolla först att det är okej att fråga.

Källa: Unionens hbt-nätverk.

 

Vad betyder orden?

  • Queer innebär ett ifrågasättande av heteronormen, där människor delas in som antingen kvinnor eller män och förväntas vara heterosexuella.
  • HBTQ är ett samlingsnamn för homosexuella, bisexuella, transpersoner och andra personer med queera uttryck och identiteter.
Prata med någon du litar på

Hans Robertsson, arbetslivsforskare och psykolog
– Om du är osäker på om du kan komma ut kan ett första steg vara att prata med någon på jobbet som du har förtroende för. Sedan kan du vända dig till chefen som har ett ansvar för att diskriminering inte förekommer på jobbet. Om du kan vara öppen beror mycket på arbetsplatsens karaktär. På mansdominerade arbetsplatser kan heteronormen vara stark och ge homofoba uttryck. Skämt och glåpord om bögar markerar en gräns för maskulinitet och manlig heterosexualitet. Det kan vara väldigt jobbigt att vara öppen i homofoba miljöer, särskilt om ledningen tillåter jargongen. Fast arbetsplatsen kan vinna på att du kommer ut. Öppenhet leder ofta till en större närhet mellan kollegor och arbetet flyter bättre.

Ett öppet klimat är allas ansvar

Fox Summanen, tillförordnad utbildningschef på RFSL
– Det är upp till var och en hur mycket man vill berätta om sitt privatliv, men vi ska ha ett arbetsklimat där alla kan berätta om de vill. Att aldrig kunna prata om sig själv på rasten gör till slut att man känner sig som ett tomt skal. Det är viktigt att det inte lämnas åt enskilda hbtq-personer att belysa eller hantera normerna på arbetsplatsen. Det är allas ansvar att arbeta för ett öppet klimat och ett respektfullt bemötande. Därför håller vi på RFSL utbildningar där vi hbt-certifierar arbetsplatser. Under de senaste åren har vi sett ett växande intresse, men än har vi inte fått någon förfrågan från industrin.

Fotnot: RFSL står för Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners
och queeras rättigheter.

Facket måste arbeta lokalt

My Billstam, ombudsman på LO
Om du inte kan vara öppen påverkar det hela livet. Det är en del av dig själv som du måste dölja och det blir tungt. Du ska inte behöva säga att du har varit ute med ”en vän” när du har träffat din partner och du ska kunna ha ett foto med din familj på jobbet utan att få knäppa frågor som ”är det där din syrra?” Det finns så otroligt mycket fördo-
mar som behöver utmanas. Facket står för allas lika värde och har ett stort ansvar i det arbetet. Det räcker inte att arbeta med hbt-frågor på central nivå. Det måste finnas ett aktivt arbete lokalt på arbetsplatserna.

 

Ställ frågor till DA:s experter!
Det kan handla om arbetsrätt, privatekonomi, försäkringar, hälsa eller psykologi.

Lennart Stéen svarar på frågor om försäkringar, juristen Henric Ask svarar på frågor om arbetsrätt, läkaren Ulf Nordlund svarar på frågor om hälsa, ekonomen Annika Creutzer svarar på frågor om privatekonomi och psykologen Jonas Mosskin svarar på frågor om psykologi.

Du kanske också vill läsa…

De sjukskrev sig för att bli friskförklarade

Fram till 1979 klassades homosexualitet som en sjukdom av Socialstyrelsen. En sjukskrivningskampanj och ockupation ändrade på det.

Per-Olof Sjöö

”Ingen medlem i GS ska bli exkluderad”

GS ordförande Per-Olof Sjöö hoppas att även han får brottas lite med sig själv under hbtq-certifieringen. På sikt vill han påverka hela samhället.

”Ingen ska behöva dölja vem den är”

Är det verkligen fackets uppgift att driva hbtq-frågan? Ja, svarar Emmeli Persson utan att tveka. Nu ska GS certifieras. Kommer fler fack att följa efter? Dagens Arbete gör en stor genomgång av hbtq-frågan i samarbete med RFSU:s tidskrift Ottar.

”Jag hoppas att riktigt många gör mig sällskap!”

Pridefestivalen pågår, IF Metalls ordförande Anders Ferbe uppmanar medlemmarna att gå med honom i paraden på lördag. IF Metall ska självklart spegla mångfalden i samhället och på arbetsplatserna, fler hbtq-personer behövs som förtroendevalda, skriver han.

Skotten i Orlando

Tragedin i Orlando är fortfarande svår att ta in. Det är som Jonas Gardell så väl uttryckte det, ett ”bögarnas Utöya”. Det bestialiska mördandet inne på gay-klubben av oskyldiga människor som bara ville dansa, festa och älska livet är i Behring Breiviks anda. Mördaren hatade homosexuella, därför skulle de dö. Mördaren må vara en ensam […]

Från Love till love – så blev GS-kongressen

GS kongress har gått i mål. För alla er som inte kunde vara där kör vi en kort sammanfattning.

GS-facket ska certifieras för mångfald

Kongressen röstade enhälligt ja till att GS ska genomgå en HBTQ-certifiering. Det är en kvalitetsstämpel för att förbundet systematiskt arbetar med rättighetsfrågor, likabehandling, bemötande och mänskliga rättigheter

Dags för GS-kongress

Ska GS-facket HBTQ-certifieras? Bör taket på medlemsavgiften slopas? Och borde inte avdelningarna få mer av förbundets pengar? DA går igenom de viktigaste frågorna inför den kongress som pågår i Västerås i helgen.

Sex inseminationsförsök och otaliga resor till Uppsala gav till slut resultat. I september förra året föddes Alice, familjens första barn.  Foto: Viktor J Fremling

Mamma, mamma, barn i Sandviken

I ett hus i Sandviken lever mamma, flicka och mamma. Och mopsen Gunnar, hemmets enda man. Linda Stridh och Sofia Larsson lämnade för många år sedan pojkvänner för ett liv tillsammans. Nu vill de att alla ska förstå att de är precis som vilka industriarbetare som helst.

”En dag sa jag det bara”

Ulf Lundberg gick till fikarummet med en klump i magen. Han gick tillbaka till bandet med lätt steg.

Arbetsrätt Striden om las

”Använd strejken mot försämringarna som föreslås”

Det finns ingen anledning att sätta sig vid ett förhandlingsbord där försämringar kommer att bli vägledande, skriver sex tidigare förtroendevalda inom IF Metall.

”Vi förhandlar för att stärka tryggheten”

En stark industri kräver yrkesskickliga industriarbetare med uppdaterade kunskaper och trygga jobb, skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson.

”Facklig självmordsstategi att förhandla las under fredsplikt”

Om vi inte åtminstone försöker använda fackets enda motmakt när grundläggande intressen hotas så kommer allt fler att ställa sig frågan varför de alls ska vara organiserade, skriver Volvoarbetaren och skribenten Lars Henriksson.

LO-förbunden eniga: Las-förhandlingarna återupptas

På ett extrainsatt representantskap på fredagen beslutades att förhandlingarna om las, lagen om anställningsskydd, ska fortsätta.

Pontus Georgsson

Pappers vill ha en ”tredje väg” i las-förhandlingarna

Pappers planerar att säga nej till fortsatta förhandlingar om anställningstryggheten. I stället föreslår förbundet en ”tredje väg” – att föra in frågan i avtalsrörelsen.

Industriarbetsgivarna: Vi ska inte förhandla utifrån politikernas förslag

Mer fokus på kompetens än turordning. Det hoppas Industriarbetsgivarnas förhandlingschef Per Widolf blir resultatet när parterna de närmaste månaderna ska förhandla om anställningsskyddet.

Öppnare förhandlingar ska lösa vårens LO-kaos

En rejäl omstart, mer insyn och inflytande och några röda linjer som inte får korsas – så hoppas LO läka ihop sprickan som uppstått under diskussionerna om arbetsrätten.

Kom två minuter för sent – fick inte jobba kvar på Textilia

Nebije kom några minuter för sent vid två tillfällen. Det räckte för att inte få ett nytt kontrakt på Textilia i Rimbo. Där är en tredjedel av arbetsstyrkan visstidsanställd – en otrygghet som tär.