Industriarbetarnas tidning

20 varslas på Holmen Braviken

23 januari, 2015

Skrivet av Göran Widerberg

Tjugo anställda varslas när Holmen Braviken avvecklar produktionen av massa gjord på returpapper helt. – Ett väntat men dystert beslut, säger Pappers avdelningsordförande Kenneth Johansson.

Allt sedan bruket släckte ner PM 51:an har produktionen av returpappersmassa minskat kraftigt.

Och nu har alltså beslutet tagits av returpapperet ska bort helt. Tjugo anställda har varslats, två tjänstemän och resten på kollektivsidan. Varslet skapar oro bland de anställda på bruket.

– Vi har 25 visstidsanställda och de känner att de nu hamnar i en osäker sits, säger Kenneth Johansson. Han menar att de får leva med oron innan förhandlingarna om vilka som får sluta är klara.

Opinion

I väntan på laddning halvvägs till Sunne

I väntan på laddning halvvägs till Sunne

Krönika På macken bland Teslas laddstolpar blir det svenska klassamhället synligt, skriver Anneli Jordahl.

”Så kan fusk och slarv med asbest stoppas”

”Så kan fusk och slarv med asbest stoppas”

Vi måste städa upp EU:s arbetsmarknad från skitföretagare som riskerar arbetarnas hälsa, skriver Europaparlamentarikern Johan Danielsson, S.

Bekämpa antisemitismen i den digitala världen

I förra veckan hölls Förintelsekonferensen i Malmö. Internationella politiska ledare lovade att aktivt bekämpa antisemitismen och rasismen som tyvärr växer runtom i Europa. Sveriges regering satsar nästan 100 miljoner i nästa års budget på denna angelägna kamp för människovärde och demokrati. Till den svenska regeringens satsningar hör bland annat fortsatt arbete med att bekämpa hatbrott […]

”Helheten i överenskommelsen är bra”

”Helheten i överenskommelsen är bra”

Vi ska ha en levande debatt, men det är den valda förbundsstyrelsen som svarar för verksamheten mellan kongresserna. Vårt uppdrag därifrån är att komma till rätta med otrygga anställningar, skriver IF Metalls Marie Nilsson och Veli-Pekka Säikkälä.

”Beslutet om trygghet borde ligga i våra händer”

”Beslutet om trygghet borde ligga i våra händer”

IF Metalls medlemmar bör, precis som journalistförbundets, få rösta om vi ska ansluta oss till las-överenskommelsen, skriver fem industriarbetare.

Högt spel om människors trygghet

Högt spel om människors trygghet

Pontus Georgsson: När till och med Arbetsdomstolen har farhågor om lagförslaget kring ett nytt anställningsskydd borde det vara självklart att ta till sig av kritiken innan besluten hastas fram.