Industriarbetarnas tidning

Coromants vd försvarar varslet

15 oktober, 2015

Skrivet av

Sandviks Coromants vd Klas Forsström vill inte förklara varför företaget inte använder tidsbanken.

– Vi måste ha respekt för den förhandlingsprocess som inletts.

Företagets varsel berör 150 anställda, både tjänstemän och arbetare, vid Sandvik Coromants anläggningar i Gimo, Sandviken och i Västberga utanför Stockholm. Coromant tillhör affärsområdet Sandvik Machining Solutions, sedan länge det lönsammaste inom koncernen.

Varför lägger ni det här varslet?

– Det beror på ett antal komponenter. Vi ser en svagare marknad än vad vi förväntade oss i början på året. Den andra biten handlar om att vi behöver sänka våra kostnader strukturellt för att anpassa oss till den situationen. Utöver det tittar vi också framåt. Hur ska vi satsa inför framtiden? Då behöver vi se över vår verksamhet helt enkelt.

Vet ni idag vilka kompetenser ni inte längre behöver?

– Det är alldeles för tidigt att gå in på. Under de närmaste dagarna går vi in i en förhandling om varslet. Det är viktigt att vi har respekt för den processen.

Varför använder ni inte er av den tidbank ni har till förfogande?

– Det varsel jag talar om är det varsel som huvudsakligen skedde i Sandviken. När det gäller varslet i Gimo får vi kommentera senare. Vi är inne i varselprocessen just nu.

Men ni har en tidbank som ni skulle kunna använda vid sådana här tillfällen, eller hur?

– Det är ju såhär att vi har olika komponenter. Men jag skulle vilja säga så här att vi är inne i en varselprocess just nu. Låt den ha sin gång.

Enligt facket finns så mycket tid i tidbanken att ni skulle kunna behålla de varslade i tre år?

– Det har jag ingen kommentar till.

I samband med finanskrisen tappade ni rejält med volym samtidigt som ni undvek varsel. Varför går inte samma sak nu?

– Det är två helt olika situationer. Beroende på situation så får man använda olika metoder. Det vi valde då var det som vi uppfattade var bäst för företaget i den stunden. Nu tittar vi på företaget utifrån ett annat perspektiv och då har vi valt den här lösningen.

Att behålla kompetens som byggts upp hos de anställda – är inte det värdefullt för företaget?

– Absolut och jag ska säga så här att jag har jobbat 25 år i Sandvik och jag är oerhört mån om alla medarbetare. Det här var en tråkig dag. Inte bara för våra medarbetare utan även för mig.

Är inte kompetensen av värde för Coromants framtid?

– Det tycker jag är en ledande fråga. Vi bygger på kompetens. Men om vi går tillbaka till 2008-09 så hade vi ett annat tryck då än nu. Nu gäller det att bygga hållbara strukturella kostnadssänkningar. Då var det en extrem kris som kom vid ett och samma tillfälle. Det är viktigt att ha det perspektivet också.

Facket säger att ”Här har vi gemensamt skapat ett modernt flexibelt system som stått som modell för andra. Men arbetsgivarna använder gamla oflexibla verktyg”. Kommentar?

– Jag har faktiskt ingen kommentar till det. Nu har gått in i en förhandling och ska gemensamt titta på det varsel som vi har lagt. Vi har stor respekt för den förhandlingen.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

På hög höjd

På hög höjd

Klockan är 10.22 på Sandvik i Sandviken.

”Jag är inte rädd för spindlar, men  …”

”Jag är inte rädd för spindlar, men  …”

De anställda på Sandvik Coromant har fått ett udda arbetsmiljöproblem på halsen: risken att bli biten av en sydamerikansk giftspindel.

”Ni har tagit min bästa vän, sa jag”

”Ni har tagit min bästa vän, sa jag”

I botten av en tank hittades två erfarna arbetare döda. Ingen vet hur de hamnat där. För Marina, som förlorade sin man, blandas sorgen med ilska mot företaget.

”Ni har tagit min bästa vän, sa jag”

På botten av en tank hittades två erfarna arbetare döda. Ingen vet hur de hamnat där. För Marina, som förlorade sin man, blandas sorgen med ilska mot företaget.

”Jag tackade ja till fast anställning”

”Jag tackade ja till fast anställning”

Så gick det för Sofia Hansemyr som sade upp sig från Sandvik och startade egen salong som fransstylist i Storvik strax innan pandemin drog igång.

1 000 bemannings­anställda kan tas ut i strejk

1 000 bemannings­anställda kan tas ut i strejk

LO-förbunden varslar om konflikt inom bemanningsområdet.

Höjda utdelningar – trots krisen

Höjda utdelningar – trots krisen

DA:s Harald Gatu minns den bistra krisvåren 2009 då aktieutdelningarna frös inne. I dag slirar börsföretagen på hur det blir.

Sju industriföretag: så drogtestar vi vår personal

Hur företagen hanterar drogtester och om någon åker fast skiljer sig åt. DA frågade sju stora industriföretag om drogtester och rehabilitering.

Sofia sadlade om till fransstylist

Sofia sadlade om till fransstylist

Sofia Hansemyr tröttnade på jobbet som maskinoperatör på Sandvik. Hon lärde upp sig till fransstylist, startade en salong och sade till sist upp sig.

Esab kryddar lönerna inför nedläggningen

Esab kryddar lönerna inför nedläggningen

Nedläggningen av Esabs svetstrådstillverkning i Sandviken ligger fast. Men ett nytt avtal ger bland annat de 35 anställda uppemot dubbel lön fram till årsskiftet, när tillverkningen flyttas till Tjeckien.

Avtal 2023

Irene Wennemo: Höjda chefslöner försvårar avtalsrörelsen

Irene Wennemo: Höjda chefslöner försvårar avtalsrörelsen

Om de allra högsta cheferna får kraftigt höjda ersättningar under avtalsrörelsen blir det svårare för parterna att komma överens, säger Medlingsinstitutets generaldirektör Irene Wennemo.

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Därför är avtalsrörelsen laddad som ingen annan

Priserna stiger och ibland handlar det bara om att lönen ska räcka månaden ut. Kommer förhandlarna att ta hänsyn till det, undrar Dagens Arbetes reporter Anna Julius.

Teknikföretagen kräver 2,0 procent

Teknikföretagen kräver 2,0 procent

Teknikföretagen vill se en löneökning på 2,0 procent. De föreslår ett engångsbelopp enligt tysk modell om 3000 kronor. De vill även öka företagens makt över arbetstiden.

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

”Låt protester bli årets julklapp till ledningen”

När våra företrädare lämnar oss med svältlöner så måste vi ta saken i våra egna händer och protestera, som resten av världen gör, skriver sex IF Metall-medlemmar.

Pappers säger ja till 4,4 procent

Pappers säger ja till 4,4 procent

Pappers ställer sig bakom LO-samordningen. Det blev klart under förbundsmötet i Uddevalla på söndagen. ”Det känns bra!”, säger Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson.

GS säger ja till avtalskrav

GS säger ja till avtalskrav

GS ställer sig bakom de framlagda kraven inför kommande avtalsrörelse.

IF Metalls avtalsråd sa ja till plattformen

IF Metalls avtalsråd sa ja till plattformen

Många tyckte att avtalskraven var för låga men IF Metalls avtalsråd röstade ändå ja till att vara med i Facken inom industrins och LO:s plattformar. 

Vilse i avtalsspråket?

Vilse i avtalsspråket?

Dagens Arbete hjälper dig att förstå de vanligaste orden som har med dina villkor att göra.

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Intern kritik i IF Metall: Fick veta budet för sent

Många förtroendevalda blev tagna på sängen av fackens bud på 4,4 procent. Lars Ask, klubbordförande på Volvos Verkstadsklubb i Skövde, tycker att de borde fått veta budet i förväg.

”Nu tar vi lönekampen till IF Metalls kongress”

”Nu tar vi lönekampen till IF Metalls kongress”

Vi gick ner i lön vid krisen 2008, och lät oss permitteras under pandemin, samtidigt som företagen tog ut jättevinster. Vi måste visa ledamöterna på IF Metalls kongress att vi inte tänker nöja oss med luft i plånboken, skriver IF Metall-medlemmen Andreas Köhler.

Arbetsgivarna: Kraven är för höga

Arbetsgivarna: Kraven är för höga

Varken Industriarbetsgivarna eller Trä- och möbelföretagen tycker att Facken inom industrins lönekrav är rimliga. ”Vi betraktar världen ur olika perspektiv.”