Industriarbetarnas tidning

Coromants vd försvarar varslet

15 oktober, 2015

Skrivet av

Sandviks Coromants vd Klas Forsström vill inte förklara varför företaget inte använder tidsbanken.

– Vi måste ha respekt för den förhandlingsprocess som inletts.

Företagets varsel berör 150 anställda, både tjänstemän och arbetare, vid Sandvik Coromants anläggningar i Gimo, Sandviken och i Västberga utanför Stockholm. Coromant tillhör affärsområdet Sandvik Machining Solutions, sedan länge det lönsammaste inom koncernen.

Varför lägger ni det här varslet?

– Det beror på ett antal komponenter. Vi ser en svagare marknad än vad vi förväntade oss i början på året. Den andra biten handlar om att vi behöver sänka våra kostnader strukturellt för att anpassa oss till den situationen. Utöver det tittar vi också framåt. Hur ska vi satsa inför framtiden? Då behöver vi se över vår verksamhet helt enkelt.

Vet ni idag vilka kompetenser ni inte längre behöver?

– Det är alldeles för tidigt att gå in på. Under de närmaste dagarna går vi in i en förhandling om varslet. Det är viktigt att vi har respekt för den processen.

Varför använder ni inte er av den tidbank ni har till förfogande?

– Det varsel jag talar om är det varsel som huvudsakligen skedde i Sandviken. När det gäller varslet i Gimo får vi kommentera senare. Vi är inne i varselprocessen just nu.

Men ni har en tidbank som ni skulle kunna använda vid sådana här tillfällen, eller hur?

– Det är ju såhär att vi har olika komponenter. Men jag skulle vilja säga så här att vi är inne i en varselprocess just nu. Låt den ha sin gång.

Enligt facket finns så mycket tid i tidbanken att ni skulle kunna behålla de varslade i tre år?

– Det har jag ingen kommentar till.

I samband med finanskrisen tappade ni rejält med volym samtidigt som ni undvek varsel. Varför går inte samma sak nu?

– Det är två helt olika situationer. Beroende på situation så får man använda olika metoder. Det vi valde då var det som vi uppfattade var bäst för företaget i den stunden. Nu tittar vi på företaget utifrån ett annat perspektiv och då har vi valt den här lösningen.

Att behålla kompetens som byggts upp hos de anställda – är inte det värdefullt för företaget?

– Absolut och jag ska säga så här att jag har jobbat 25 år i Sandvik och jag är oerhört mån om alla medarbetare. Det här var en tråkig dag. Inte bara för våra medarbetare utan även för mig.

Är inte kompetensen av värde för Coromants framtid?

– Det tycker jag är en ledande fråga. Vi bygger på kompetens. Men om vi går tillbaka till 2008-09 så hade vi ett annat tryck då än nu. Nu gäller det att bygga hållbara strukturella kostnadssänkningar. Då var det en extrem kris som kom vid ett och samma tillfälle. Det är viktigt att ha det perspektivet också.

Facket säger att ”Här har vi gemensamt skapat ett modernt flexibelt system som stått som modell för andra. Men arbetsgivarna använder gamla oflexibla verktyg”. Kommentar?

– Jag har faktiskt ingen kommentar till det. Nu har gått in i en förhandling och ska gemensamt titta på det varsel som vi har lagt. Vi har stor respekt för den förhandlingen.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

Höjda utdelningar – trots krisen

Höjda utdelningar – trots krisen

DA:s Harald Gatu minns den bistra krisvåren 2009 då aktieutdelningarna frös inne. I dag slirar börsföretagen på hur det blir.

Sju industriföretag: så drogtestar vi vår personal

Hur företagen hanterar drogtester och om någon åker fast skiljer sig åt. DA frågade sju stora industriföretag om drogtester och rehabilitering.

Sofia sadlade om till fransstylist

Sofia sadlade om till fransstylist

Sofia Hansemyr tröttnade på jobbet som maskinoperatör på Sandvik. Hon lärde upp sig till fransstylist, startade en salong och sade till sist upp sig.

Esab kryddar lönerna inför nedläggningen

Esab kryddar lönerna inför nedläggningen

Nedläggningen av Esabs svetstrådstillverkning i Sandviken ligger fast. Men ett nytt avtal ger bland annat de 35 anställda uppemot dubbel lön fram till årsskiftet, när tillverkningen flyttas till Tjeckien.

”Finns alltid skäl att fira personal”

Personalen visste inte att de skulle få sparken när de firades. ”Det finns alltid skäl att fira personalen”, säger Henrik Calander, enhetschef för Esab i Sandviken.

Först fest – sedan nedläggning

Personalen bjöds på fest för att fira 100 dagar med den nya ägaren. Men ingen visste att företaget redan då meddelat Arbetsförmedlingen att man tänkte lägga ner verksamheten.

”Tullarna drabbar även USA”

”Tullarna drabbar även USA”

”När president Trump nu reser tullmurar mot världen protesterar även den amerikanska tillverkningsindustrin”, skriver DA:s Harald Gatu i en analys. Förra gången USA införde ståltullar försvann nästan 200 000 amerikanska industrijobb.

Drogtesterna delar facket

Drogtesterna delar facket

Säkerhet mot integritet. Kan du säga nej om arbetsgivaren vill att du ska göra ett drogtest? Just nu håller IF Metall på att titta på det. Rådet lär bli: Nej.

Sandvik backar om varslet

Sandvik ville tidigare i år varsla 150 personer i stället för att använda den modell för att parerar produktionsnedgångar man själv uppfunnit. Nu kan DA avslöja att företaget ändrat sig – ett avtal är klart för Gimo.

Tidskontot som ersätter uppsägningar

Tidskontot som ersätter uppsägningar

Möt Anna, Sara, Anna, Åsa och Magnus. De ”tofar” med glädje, det vill säga utnyttjar det trygghets och flexibilitetsavtal som finns i stålindustrin. Det har gjort jobben säkrare – men nu dödar Sandvik sin egen modell.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.