Industriarbetarnas tidning

”Inte tillräckligt flexibelt med korridor”

2 februari, 2016

Skrivet av

På Bosch i Tranås tillämpades arbetstidskorridoren i ett år. Sedan övergavs den.
– Den fungerar inte i en verklighet som kräver flexibilitet, säger verkstadsklubbens John Barchow.

Fakta arbetstidskorridoren

Fack och arbetsgivarna måste komma överens om arbetstiderna på en arbetsplats,  om det inte sker  finns en stupstocksregel i avtalet.

Om man inte kommer överens ska arbetstiden under dagtid vara mellan 7 och 16.  Tvåskiftarnas förmiddagspass ska vara mellan 5.30 och 14 och eftermiddagsskiftet mellan 14 och 22.30.

Stupstocksregeln var länge så motbjudande för bägge parter att den uppmuntrade fack och arbetsgivare att göra upp om ett lokalt avtal. Men sedan några år tillbaka kan arbetsgivarna variera arbetstiden i stupstocksregeln med 40 minuter per arbetspass – om man inte kommer överens med facket. Det frestar arbetsgivarna att strunta i att teckna lokala avtal, anser facket.

Nu vill Teknikföretagen utöka arbetstidskorridoren till 5 timmar i veckan. Det skulle göra det möjligt att förlägga 5 timmar av arbetsveckan till lördagar, utan lokal överenskommelse med klubben.

Arbetstidskorridoren lockar fler arbetsgivare. Nu vill även arbetsgivarna i Ikem (plast-, läkemedels- och kemisk industri) ha en arbetstidskorridor. De vill kunna variera arbetstiden med 2 timmar per dag. Arbetstidskorridoren förutsätter att den genomsnittliga arbetstiden på ett år är 40 timmar i veckan.

Läs vidare:

Arbetsgivarna vill ha lördagsarbete

I dag kan arbetsgivarna i verkstadsindustrin strunta i att göra upp med det lokala facket om arbetstiderna. Då gäller avtalets så kallade stupstocksregel, som ger arbetsgivarna rätt att variera arbetstiden med 40 minuter per arbetspass.

Det var det som hände på Bosch i Tranås för några på sedan.

– Men det fungerade inte, säger John Barchow.

– Vi har en komplex tillverkning som kräver olika flexibla lösningar. Då duger inte arbetstidskorridoren.

Korridoren förutsätter exempelvis att dagtidsarbete utförs mellan klockan 7 och 16 och där arbetsgivaren kan variera varje arbetspass upp eller ner 40 minuter.

Bosch i Tranås tillverkar olika typer av värmepumpar. Tillverkningen sker på sex olika monteringslinor.

–Varje lina och varje produkt har sina behov. Man måste kunna ha en helt annan flexibilitet än den som arbetstidskorridoren ger.

Det märktes ute på monteringen. Håkan Lago, montör, säger:

–Det gick inte så bra med arbetstidskorridoren här. Folk måste kunna flytta mellan olika avdelningar arbetsuppgifter och då kunna gå på olika arbetstider beroende på hur efterfrågan ser ut.

Efter något år skrotades arbetstidskorridoren. Företaget och klubben kom överens om ett nytt arbetstidsavtal.

– Mycket mer flexibelt och betydligt mer anpassat till produktionens behov, hävdar John Barchow.

Det nya arbetstidsavtalet innebar att alla gick på ett fast skift mellan klockan 6 och 14. Med två veckors varsel kan arbetstiden öka med fyra timmar till 44 timmar i veckan. Man kan också komplettera med ett eftermiddagsskift. Eftermiddagsskiftet bemannas av visstidsanställda och de som frivilligt vill börja jobba tvåskift.

På samma sätt kan arbetstiden – med två veckors varsel – minskas med 6 timmar i veckan, ner till 34 timmar i veckan.

Med två veckors varsel man exempelvis gå från 34- till 44-timmarsvecka och vice versa.

–Det kan knappast bli mer flexibelt, tycker John Barchow.

Men nu har företaget åter sagt upp det lokala arbetstidsavtalet – och lönesystemet.

– Vi har fått veta att de tycker att arbetstidsavtalet är för dyrt. Vi får se hur det går, vi har inte kommit igång med förhandlingarna än, säger John Barchow.

För att gå med på det flexibla arbetstidsavtalet fick fackklubben bland annat igenom betalda raster, motsvarande 55 minuter per dag.

Uppsägningen av det lokala arbetstidsavtalet kommer samtidigt som årets avtalsförhandlingar drar igång. Arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen tycker att de lokala arbetstidsavtalen ofta blir för dyra. Det måste bli billigare och enklare för företagen att hitta flexibla lösningar, enligt Teknikföretagen. Därför vill de utöka arbetstidskorridoren från dagens 40 minuter per pass till 5 timmar i veckan.

– Får de igenom sina krav, då kan vi hälsa hem. Ju mer tid som finns i korridoren desto mer lockande blir det för företagen att strunta i att göra upp med facket. Det vore katastrof, säger John Barchow.

Han fortsätter:

– Fem timmar i veckan öppnar för lördagsarbete. Det vore att vrida klockan tillbaka 40-50 år.

Men, säger han, IF Metall kan aldrig gå med på någon förlängning av korridoren.

– Vi har ju ett kongressbeslut på att vi tvärtom ska förkorta den. Det här är en av de viktigaste frågorna för oss. Arbetstider och löner är alltid kärnfrågorna i en avtalsrörelse.

Han får medhåll av Mikael Blomquist på reservdelslagret.

– Helst hade jag sett en diskussion om sextimmarsdagen, men den frågan verkar ju vara begravd.

Reservdelslagret är en avdelning som helt styrs efter när lastbilarna kommer. Reservdelar ska snabbt levereras till kunder i både Sverige och resten av Europa.

– Då krävs flexibilitet och det klarar vi med dagens system, säger Mikael Blomquist.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

Vad är viktigast i avtalsrörelsen?

Vad är viktigast i avtalsrörelsen?

Vilka frågor är viktigast att ditt fackförbund driver i avtalsförhandlingarna? Vi frågade några industriarbetare vad de tycker. Nu vill vi även höra DIN åsikt!

Avtal 2020: ”Inte så kul att ligga sist”

Avtal 2020: ”Inte så kul att ligga sist”

Avtalen går snart ut och mycket handlar förstås om lönen. Vi har besökt några industriarbetsplatser där siffran i lönekuvertet är central.

Skiftschemat delar Grycksbo

Skiftschemat delar Grycksbo

Nattarbete är tufft och tär på sömnen. Därför vill Pappers avdelning i Grycksbo dra ner på arbetstiden och ändra på skiftschemat. Men alla medlemmar tycker inte att det är en bra idé.

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

Arbetsgivarna på teknikavtalet vill utöka möjligheten att beordra övertid. Från dagens 150 timmar per år till 200. På IF Metalls avdelning i Sörmland avfärdas kravet.

Vem vinner matchen?

Vem vinner matchen?

Lönen, flexibiliteten och arbetsmiljö är några de stora frågorna som står på spel i avtalsrörelsen.

Här tjänar kvinnorna tusenlappar mindre i månaden

Här tjänar kvinnorna tusenlappar mindre i månaden

Löneglappet mellan könen krymper långsamt. Inom GS är skillnaden allra störst på tidningsavtalet. Där tjänar kvinnor 5 200 kronor mindre i månaden än män.

Makt över tiden viktigt för GS medlemmar

Makt över tiden viktigt för GS medlemmar

Lönen hamnar alltid i centrum i avtalsrörelsen. Men makten över arbetstid och fritid hamnar högt på listan över vad medlemmarna tycker att GS-facket ska driva i förhandlingarna.

Industrins heta stridsfrågor

Industrins heta stridsfrågor

Det har blivit mars och Opo – de opartiska ordförandena – kliver in för att leda industrins förhandlingar. Parterna är oense om mycket. Några stridsfrågor är hetare än andra.

Maktstriden om din tid

Maktstriden om din tid

Helgarbete och extra timmar utan mer betalt – det är drömmen för industrin som vill ha folk på plats bara när produktionen behöver det. Anställdas inflytande över arbetstiderna har blivit ett besvär som helst ska bort.

Är du flexibel lille vän?

Är du flexibel lille vän?

Arbetstid och arbetsmiljö hör ihop. Att kräva makt över sin tid är att säga att man har rätt till sitt eget liv, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.