Industriarbetarnas tidning

”Inte tillräckligt flexibelt med korridor”

2 februari, 2016

Skrivet av

På Bosch i Tranås tillämpades arbetstidskorridoren i ett år. Sedan övergavs den.
– Den fungerar inte i en verklighet som kräver flexibilitet, säger verkstadsklubbens John Barchow.

Fakta arbetstidskorridoren

Fack och arbetsgivarna måste komma överens om arbetstiderna på en arbetsplats,  om det inte sker  finns en stupstocksregel i avtalet.

Om man inte kommer överens ska arbetstiden under dagtid vara mellan 7 och 16.  Tvåskiftarnas förmiddagspass ska vara mellan 5.30 och 14 och eftermiddagsskiftet mellan 14 och 22.30.

Stupstocksregeln var länge så motbjudande för bägge parter att den uppmuntrade fack och arbetsgivare att göra upp om ett lokalt avtal. Men sedan några år tillbaka kan arbetsgivarna variera arbetstiden i stupstocksregeln med 40 minuter per arbetspass – om man inte kommer överens med facket. Det frestar arbetsgivarna att strunta i att teckna lokala avtal, anser facket.

Nu vill Teknikföretagen utöka arbetstidskorridoren till 5 timmar i veckan. Det skulle göra det möjligt att förlägga 5 timmar av arbetsveckan till lördagar, utan lokal överenskommelse med klubben.

Arbetstidskorridoren lockar fler arbetsgivare. Nu vill även arbetsgivarna i Ikem (plast-, läkemedels- och kemisk industri) ha en arbetstidskorridor. De vill kunna variera arbetstiden med 2 timmar per dag. Arbetstidskorridoren förutsätter att den genomsnittliga arbetstiden på ett år är 40 timmar i veckan.

Läs vidare:

Arbetsgivarna vill ha lördagsarbete

I dag kan arbetsgivarna i verkstadsindustrin strunta i att göra upp med det lokala facket om arbetstiderna. Då gäller avtalets så kallade stupstocksregel, som ger arbetsgivarna rätt att variera arbetstiden med 40 minuter per arbetspass.

Det var det som hände på Bosch i Tranås för några på sedan.

– Men det fungerade inte, säger John Barchow.

– Vi har en komplex tillverkning som kräver olika flexibla lösningar. Då duger inte arbetstidskorridoren.

Korridoren förutsätter exempelvis att dagtidsarbete utförs mellan klockan 7 och 16 och där arbetsgivaren kan variera varje arbetspass upp eller ner 40 minuter.

Bosch i Tranås tillverkar olika typer av värmepumpar. Tillverkningen sker på sex olika monteringslinor.

–Varje lina och varje produkt har sina behov. Man måste kunna ha en helt annan flexibilitet än den som arbetstidskorridoren ger.

Det märktes ute på monteringen. Håkan Lago, montör, säger:

–Det gick inte så bra med arbetstidskorridoren här. Folk måste kunna flytta mellan olika avdelningar arbetsuppgifter och då kunna gå på olika arbetstider beroende på hur efterfrågan ser ut.

Efter något år skrotades arbetstidskorridoren. Företaget och klubben kom överens om ett nytt arbetstidsavtal.

– Mycket mer flexibelt och betydligt mer anpassat till produktionens behov, hävdar John Barchow.

Det nya arbetstidsavtalet innebar att alla gick på ett fast skift mellan klockan 6 och 14. Med två veckors varsel kan arbetstiden öka med fyra timmar till 44 timmar i veckan. Man kan också komplettera med ett eftermiddagsskift. Eftermiddagsskiftet bemannas av visstidsanställda och de som frivilligt vill börja jobba tvåskift.

På samma sätt kan arbetstiden – med två veckors varsel – minskas med 6 timmar i veckan, ner till 34 timmar i veckan.

Med två veckors varsel man exempelvis gå från 34- till 44-timmarsvecka och vice versa.

–Det kan knappast bli mer flexibelt, tycker John Barchow.

Men nu har företaget åter sagt upp det lokala arbetstidsavtalet – och lönesystemet.

– Vi har fått veta att de tycker att arbetstidsavtalet är för dyrt. Vi får se hur det går, vi har inte kommit igång med förhandlingarna än, säger John Barchow.

För att gå med på det flexibla arbetstidsavtalet fick fackklubben bland annat igenom betalda raster, motsvarande 55 minuter per dag.

Uppsägningen av det lokala arbetstidsavtalet kommer samtidigt som årets avtalsförhandlingar drar igång. Arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen tycker att de lokala arbetstidsavtalen ofta blir för dyra. Det måste bli billigare och enklare för företagen att hitta flexibla lösningar, enligt Teknikföretagen. Därför vill de utöka arbetstidskorridoren från dagens 40 minuter per pass till 5 timmar i veckan.

– Får de igenom sina krav, då kan vi hälsa hem. Ju mer tid som finns i korridoren desto mer lockande blir det för företagen att strunta i att göra upp med facket. Det vore katastrof, säger John Barchow.

Han fortsätter:

– Fem timmar i veckan öppnar för lördagsarbete. Det vore att vrida klockan tillbaka 40-50 år.

Men, säger han, IF Metall kan aldrig gå med på någon förlängning av korridoren.

– Vi har ju ett kongressbeslut på att vi tvärtom ska förkorta den. Det här är en av de viktigaste frågorna för oss. Arbetstider och löner är alltid kärnfrågorna i en avtalsrörelse.

Han får medhåll av Mikael Blomquist på reservdelslagret.

– Helst hade jag sett en diskussion om sextimmarsdagen, men den frågan verkar ju vara begravd.

Reservdelslagret är en avdelning som helt styrs efter när lastbilarna kommer. Reservdelar ska snabbt levereras till kunder i både Sverige och resten av Europa.

– Då krävs flexibilitet och det klarar vi med dagens system, säger Mikael Blomquist.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Vad är viktigast i avtalsrörelsen?

Vad är viktigast i avtalsrörelsen?

Vilka frågor är viktigast att ditt fackförbund driver i avtalsförhandlingarna? Vi frågade några industriarbetare vad de tycker. Nu vill vi även höra DIN åsikt!

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

Avtal 2020: ”Inte så kul att ligga sist”

Avtal 2020: ”Inte så kul att ligga sist”

Avtalen går snart ut och mycket handlar förstås om lönen. Vi har besökt några industriarbetsplatser där siffran i lönekuvertet är central.

Skiftschemat delar Grycksbo

Skiftschemat delar Grycksbo

Nattarbete är tufft och tär på sömnen. Därför vill Pappers avdelning i Grycksbo dra ner på arbetstiden och ändra på skiftschemat. Men alla medlemmar tycker inte att det är en bra idé.

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

De vill ha kvar taket på 150 övertidstimmar

Arbetsgivarna på teknikavtalet vill utöka möjligheten att beordra övertid. Från dagens 150 timmar per år till 200. På IF Metalls avdelning i Sörmland avfärdas kravet.

Vem vinner matchen?

Vem vinner matchen?

Lönen, flexibiliteten och arbetsmiljö är några de stora frågorna som står på spel i avtalsrörelsen.

Här tjänar kvinnorna tusenlappar mindre i månaden

Här tjänar kvinnorna tusenlappar mindre i månaden

Löneglappet mellan könen krymper långsamt. Inom GS är skillnaden allra störst på tidningsavtalet. Där tjänar kvinnor 5 200 kronor mindre i månaden än män.

Makt över tiden viktigt för GS medlemmar

Makt över tiden viktigt för GS medlemmar

Lönen hamnar alltid i centrum i avtalsrörelsen. Men makten över arbetstid och fritid hamnar högt på listan över vad medlemmarna tycker att GS-facket ska driva i förhandlingarna.

Industrins heta stridsfrågor

Industrins heta stridsfrågor

Det har blivit mars och Opo – de opartiska ordförandena – kliver in för att leda industrins förhandlingar. Parterna är oense om mycket. Några stridsfrågor är hetare än andra.

Maktstriden om din tid

Maktstriden om din tid

Helgarbete och extra timmar utan mer betalt – det är drömmen för industrin som vill ha folk på plats bara när produktionen behöver det. Anställdas inflytande över arbetstiderna har blivit ett besvär som helst ska bort.

IF Metalls kongress

Tydligt att IF Metall vill ses som ett förbund i tiden

Tydligt att IF Metall vill ses som ett förbund i tiden

Grön omställning och kvinnors villkor är kärnfrågor som hade varit främmande på IF Metalls kongresser förr i tiden. DA:s Anna Julius ser tillbaka på fem dagars kongress – och 14 års bevakning av IF Metall.

Besluten att ha koll på från IF Metalls kongress

Besluten att ha koll på från IF Metalls kongress

Förbundsstyrelsen ska verka för högkostnadsskydd för tandvård, ett Samhall utan vinstintresse och stärkt avtalspension. Det var några av besluten på IF Metalls kongress.

”Många har fått föra fram sin talan”

”Många har fått föra fram sin talan”

Fem ombud sammanfattar sina intryck från IF Metalls kongress.

Bryter tabu kring förlossnings­skador – fick förbundsstyrelsen att ändra sig

Bryter tabu kring förlossnings­skador – fick förbundsstyrelsen att ändra sig

Tusentals kvinnor lider i tystnad av sina förlossningsskador på arbetsplatser runt om i Sverige. Susanna Svenssons starka berättelse fick förbundsstyrelsen att svänga. IF Metall tillsätter nu en arbetsgrupp för att belysa problematiken.

Vill få bort åldersgränser för avtalspension

Vill få bort åldersgränser för avtalspension

IF Metall ska jobba hårdare för att alla ska få avtalspension inbetald hela arbetslivet. ”Det är ruskigt viktigt”, säger Jonas Seppälä som var en av dem som gick upp och talade för motionerna.

Nya utmaningar för metall­facket i Kenya när industrin ställer om

Nya utmaningar för metall­facket i Kenya när industrin ställer om

Hallå där Rose Omamo, generalsekreterare för Amalgamated Union of Kenya Metal Workers (AUKMW), en av de internationella gästerna under IF Metalls kongress.

”Rå jargong sitter inte i väggarna, den sitter i människorna”

”Rå jargong sitter inte i väggarna, den sitter i människorna”

Pia Johansson från avdelning 13 Bergslagen fick hela kongressen att applådera när hon talade om sexism och trakasserier. Dessutom fick hon tillsammans med andra talare förbundsstyrelsen att ändra sig.

Attackerna på facken i Belarus fördöms av IF Metalls kongress

Attackerna på facken i Belarus fördöms av IF Metalls kongress

I skuggan av Rysslands anfallskrig mot Ukraina har förtrycket hårdnat i Belarus. IF Metalls kongress fördömer regimens attacker på oberoende fackförbund och arresteringar av fackliga ledare.

”Se er i spegeln – mångfalden saknas”

”Se er i spegeln – mångfalden saknas”

Ferenc Kovacs från valberedningen lämnade över en spegel till förbundsstyrelsen, och bad dem se om människor med utomeuropeisk bakgrund syntes i den.

”Vi måste skriva stadgar som håller över tid”

”Vi måste skriva stadgar som håller över tid”

Om man ska vara förtroendevald inom IF Metall måste man dela förbundets värderingar, beslutade kongressen. Men Hans Andersson, avdelning 4 Mitt i Norrland, var rädd att bestämmelsen kan utnyttjas på fel sätt.

”Vi är bara vanliga arbetare som vill ha högre lön”

”Vi är bara vanliga arbetare som vill ha högre lön”

På måndagsmorgonen reste IF Metall-medlemmen Andreas Köhler från Karlstad till Göteborg för att protestera mot industriavtalet och fackens lönebud.