Industriarbetarnas tidning

”Samverkan med företaget är A och O”

25 oktober, 2016

Foto: Privat.
Foto: Privat.

Gästkrönika Måndagmorgon. Kaffebryggaren är igång och datorn startas upp. En kopp kaffe och en snabb koll i mejlen. Har det hänt något under helgen? Har det kommit in några riskobservationer, tillbud eller olyckor under helgen? Iväg på veckans första möte.

Om skribenten:

Camilla Falk är huvudskyddsombud på Plåt & Logistik SSAB Oxelösund

Genomgång av arbetsmiljö, säkerhet och produktionsläge. Efter mötet träffar jag några skyddsombud i produktionen och vi bollar några frågor inför det storstopp som snart drar igång. Jag tar mig till nästa möte som är ett stort möte med alla entreprenörer som ska in på företaget och jobba på storstoppet. I två och en halv timme pratar olika representanter från företaget om vikten av att ha en säker arbetsmiljö. I fikapausen kollar jag mejlen i mobilen.

Ett från Dagens Arbete. Jag har fått en fråga om jag kan skriva en krönika om hot och trakasserier mot skyddsombud. Funderar. Förekommer det på det här företaget? Jag måste erkänna att jag väldigt sällan har tänkt tanken. Eller är det så att det kanske bara är jag som inte ser verkligheten? Jag kollar med några skyddsombud om de har en annan upplevelse? Upplever de att det förekommer hot o trakasserier mot skyddsombud? Svaret blir även där nej. ”Kanske kan bli lite gnäll om man påminner om ett regelverk, men inget annat”, säger ett skyddsombud.

Hur kommer det sig då att det, om inte aldrig, så i alla fall väldigt sällan förekommer hot o trakasserier mot skyddsombud i vår verksamhet?

Jag tror att det finns flera delar.

En del är att vi jobbar på ett stort företag. Det finns en skyddsorganisation som är delaktig i de flesta arbetsmiljöforum som finns på företaget. Det är oftast en självklarhet att huvudskyddsombud eller skyddsombud är med på möten gällande arbetsmiljö o säkerhet.

Den fackliga organsationen har jobbat hårt för att vi ska bli accepterade som en del i hela arbetsmiljöarbetet på företaget. Vi som skyddsombud är oftast dem som har mest utbildning och kunskap i arbetsmiljö och det har företaget börjat uppmärksamma. Man ser helt enkelt ett värde i att från början involvera skyddsombuden.

Sen finns det, som i allt såklart, förbättringspotential men jag tycker ändå att vi har kommit en bra bit på väg.

En annan del är samverkan. Företaget vill att skyddsombuden ska ha en aktiv roll på arbetsplatsen. Många ges tid och utrymme under arbetsdagen för att faktiskt kunna verka som skyddsombud på arbetsplatsen. Företaget ser ett värde i att ha aktiva skyddsombud.

Ett exempel är att skyddsombuden är kallade på möte med enhetschefen varje vecka. Där finns ingen dagordning och heller inget protokoll som skrivs utan det är ett öppet möte där skyddsombuden bestämmer vad som är viktigt just nu och man lyfter aktuella frågor. Både skyddsombud och chef ser ett värde i att träffas. Chefen får direkt information om vad som pågår och får även en inblick i skyddsombudens upplevelser i vardagen.

Den viktigaste del för mig är ändå mina kollegor. Alla de som jobbar för att vi ska ha en trygg o säker arbetsplats. Vi är flera huvudskyddsombud och skyddsombud på företaget. Om jag någon gång behöver ha stöttning i en fråga så finns dem alltid där. Jag känner mig aldrig ensam i mitt uppdrag utan jag vet att jag har stöd och var jag kan hämta det. Jag vet att jag har en stark organisation bakom mig och det gör mig stark i mitt uppdrag som huvudskyddsombud.

Min bestämda uppfattning är att ingen accepterar hot eller trakasserier mot någon på den här arbetsplatsen. Om hot eller trakasserier mot ett skyddsombud skulle förekomma så skulle vi inte bara säga att vi inte accepterar det utan det skulle vara vår gemensamma sak att agera och sätta stopp för det omedelbart.

Camilla Falk
Huvudskyddsombud
Plåt & Logistik SSAB Oxelösund

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också vill läsa…

Döds­olyckorna skulle bli fler med Svenskt Näringslivs förslag

Döds­olyckorna skulle bli fler med Svenskt Näringslivs förslag

Vad händer om arbetsmiljöombudet utsätts för trakasserier, eller inte kan begära skyddsstopp eller arbetsmiljöåtgärder? Det frågar Stefan Lindahl, regionalt skyddsombud på IF Metall, efter Svenskt Näringslivs förslag med arbetsmiljöombud istället för fackligt tillsatta regionala skyddsombud.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

”Många tankevurpor om skydds­ombuden”

”Många tankevurpor om skydds­ombuden”

Om inte facken utser skyddsombuden, vem ska då driva deras ärenden om de motarbetas, hindras eller trakasseras? Gustaf Järsberg och Martin Miljeteig, Transport, svarar på Svenskt Näringslivs och Företagarnas debattinlägg i SvD.

Följ med oss på skyddsronden, Svenskt Näringsliv och Företagarna

Följ med oss på skyddsronden, Svenskt Näringsliv och Företagarna

I stället för att prata om hur mycket de regionala skyddsombuden kostar kanske vi ska prata om hur mycket vi sparar åt företagen. I sanktionsavgifter – eller i att människoliv räddas, skriver Linda Forså och Victoria Boström, regionala skyddsombud för IF Metall.

”Skyddsombud, agera”

Industriarbetaren och ultralöparen Kennet Bergqvist har smärtsamt fått uppleva att träning utan rejäl vila mellan passen är en dålig idé. Nu vill han se samma kunskap i det alltmer stressade arbetslivet och föreslår ett nytt nyckeltal i arbetsgivarnas kalkyler: Återhämtning.

Arbetsmiljön måste bli bättre!

Arbetsmiljön måste bli bättre!

”Arbetsmiljön är en av våra viktigaste frågor, och en medlemsundersökning visar att den ofta brister. Så kan vi inte ha det”, skriver IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Naivt – eller farligt, Svenskt Näringsliv

Naivt – eller farligt, Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv förskräcker med sitt inspel om att fackets inflytande över arbetsmiljön bör minska.

”Inte enklare – inte bättre”

”Inte enklare – inte bättre”

”Även om vi i Norge bara har ändrat på strukturen – inte innehållet – upplever många människor att det nya regelverket är mer komplicerat”, skriver Edvard Eidhammer Sørensen på norska Fellesförbundet.

En vecka full av arbetsmiljö

Fler ska kunna jobba längre. Det är temat för den pågående europeiska arbetsmiljöveckan.

”Svårare att driva mjuka frågor”

”Svårare att driva mjuka frågor”

När Lena Smersfeldt, pappersarbetare på Nordic Paper i Säffle, fick frågan om hon ville bli skyddsombud tvekade hon inte.
– Jag svarade ja direkt, säger hon.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.