Industriarbetarnas tidning

Ett helt hus på bandet

3 maj, 2017

Skrivet av

ÖgonblicketKlockan är 12.07 på Smålandsvillan i Vrigstad.

Daniel Wink lägger ekparkett i ett av de rum som snart ska bli en färdig 1,5-plansvilla. När DA stör honom mitt i arbetet börjar plötsligt rummet, ja, hela husmodulen att sakta röra sig framåt längs ett löpande band och då gäller det att snabba på. Efter ytterligare trettio–fyrtio meter ska hela huset stå färdigmonterat och klart – med skåp, toaletter, el, rubbet.

Daniel Wink har jobbat här i fem år och trivs bra med det, berättar han. Den ena veckan lägger han golv, den andra förser han husen med panel och foder. Under tiden han arbetar lyssnar han gärna på reklamradio eller hiphop på Spotify. ”Dansband går bort!” säger han.

Industrin och klimatet

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Algodlingen på bakgården vid Bäckhammars pappersbruk blev framgångsrik. Nu har algerna renat metaller på Boliden – och forskarna vill satsa i stor skala.